SAFIM BELLİ OLSUN!

802 görüntülenme · 2 yanıt

Paylaş:
ireme

ireme

Mübarek Üye · 921 mesaj

SAFIM BELLİ OLSUN!

Rivayet odurki,Nemrut İbrahim peygamberi (as) ateşe atacağı zaman herkesten ateşe odun taşımalarını istemiş.Bundan maksadı da Hazreti İbrahim'e düşman olanlarla O'na taraftar olanları tesbit etmekmiş.Herkes olanca gücüyle ateşe odun taşırken,küçük bir karınca ağzına aldığı bir damla suyla yoala koyulmuş.Karıncayı görenler,nereye gittiğini sorduklarında,"İbrahim'in ateşini söndürmeye gidiyorum."demiş.Etrafındakiler karancıya alaycı gözlerle bakmışlar ve "Senin gücün o ateşe kadar yürümeye yetmez.Hem ateşe ulaşsan da alevleri gözleri bulan bu ateşi senin bir damla suyun mu söndürecek?" diye sormuşlar.Bahtiyar karınca hepimize ders olacak şu cevabı vermiş: "Bu suyun ateşi söndüremeyeceğini ben de biliyorum.Ama bir Allah dostuna yardım etmenin,böyle bir zamanda safını belli etmenin şerefi bana yetmez mi?
ADALETIMAHZA

ADALETIMAHZA

Mübarek Üye · 3.630 mesaj

RE: SAFIM BELLİ OLSUN!

ALLAH RAZI OLSUN,BİLDİĞİM BİR RİVAYETTİ UZUN ZAMANDIR HATIRLAMIYORDUM,İYİ OLDU,EVET BUNU GÜNLÜK HAYATIMIZDA DA UYGULAMALIYIZ BENCE.B)
YA MUKALLİBEL KULUB SEBBİT KALBİ ALA DİNİKE
ireme

ireme

Mübarek Üye · 921 mesaj

RE: SAFIM BELLİ OLSUN!

Allah sizdende razı olsun.günlük hayatta uygulamamız şart dediğiniz gibi.gücümüz yettiği kadar safımızı belli etmeliyiz.selametle.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.