amin, Allah razı olsun, meramımı açıkça anlatmıyorum , o yüzden yanlış anlıyabilirsiniz...
Namaza zor yetişmem benden kaynaklanmıyor, etrafımdaki, yanımdaki insanlar , hep biryere gidilecegi zaman namaz kılabilecegim yer varsa gelirim diyorum, sonra kıl dediklerinde gelmem deyince razı oluyorlar , yani onlara uysam ? olmaz hadi namaza diyen olmuyor maalesef..
Günahlar deyince gecmişte bilmediklerim, bildiklerime tabiki tövbe her zaman , her hatamı farkedince , hatta yeni bir bilince gelince ,gecmişte yanlış anladıgıma tövbe ederim , sorun yok , peki bir kıssa var anlamadığım : Bir mürşid cehennemlik olur mu?
müridin biri ders alırmış , derken kalp gözü açılınca mürşidinin alnında cehennemlik yazısı görmüş, hemen toparlanıp gitmeye kalkarken
mürşidi görmüş ,anlamış tabiki o , yirmi yıllır yazar orda umulur ki Rabbim bağışlar demiş (bunu anlamıyorum, bir hikmeti var kimbilir?),
Şimdi insan her ibadeti yaptıgı halde cehennemlik olur mu? (şimdi diyorum ki , pazarlık yok, hani cehennem umurunda değil di?)
Rabbim anlamıyorsunuz değil mi ? cehennemde Rabbimi görsem olur mu?? Yak, yak canımı cehennemde yak istersen ...bilmiyorum
Razı olmak deyince nasıl olmalı ?? bana bir ara dediler Allah'ın emri hristiyan olarak yaşayacaksın ..inanmadım , tutmadım dediklerini
Rabbim iyilikten başkasını emretmez, lain şeytanın fikri bu...
Ne yaparsam yapayım , ne cennet, ne cehennem için olmalı tamam ama sözü var ? inanana cennet beni mi sınarlar?
burda anlamam gereken birşeyler var ama anlamıyorum
Aynı Rabia gibi düşünüyorum, ne cennet için , ne cehennem korkusu için Rabbim layık zaten herşey için olmalı ..bu konu beni aşıyor
hep erteliyorum ama ibadetlerimi düzgün yapmam için anlamam lazım sanıyorum..
Umarım anlatabilmişimdir...
Rabbim yardımcımız olsun...
Selam ve dua ile... (Rabbim sana şükür olsun, rüya gibi yaşattıkların, mektubat kitabını okurken ne rahatlardım ne olur böyle konuşacagım insanlar olsa bu çıkmazlardan kurtulsaydım diye düşünürdüm , bu an onu hatırladım Rabbime şükür ettim, çaresizdim derman veren Rabbim ...)