melissa26İnşallah Allah razı olsun... Zor yol tarif edersin ama ben o yoldan gectim kolaydı, zordu ...
Kolaylıgı cektigin acıda Rabbul aleme dayanmak ona sıgınmak hoştu , hele kalbe dokununca herşey siliniyordu..
Zordu, ya bir saniye bile olsa isyan edersem korkusu sarıyordu...
Bu yazıdan anladıgım ,güzel birşey var :demek ki herkes aynı yoldan gitmek zorunda değil, ben hep aynı olacak sanıyorum ,bunda ısrarcıyım, yoksa aslında herkes önüne gelen kolay yolda olmalı bunu anladım..
Rabbimize giden yollar binlerdir.Bazen tevekkül ile bazen dua ile bazen zikir ile bazen ibadet ile bazen kulluk ile bazen öfkeye hakim olmak ile bazen musibete dayanmak ile bazen gönülden yürekten içten içe bir Nasuh tövbe ile kul rabbine ulaşmaya çalışıp onun rahmetini ,keremini ve mağfiretini kazanmaya çalışır.Ama başına gelen bela ve musibetlere karşı sabrederek rabbe ulaşmak ve onun rızasını kazanmak daha tatlı ve karlıdır[/Q]
Selamun Aleykum
Muhterem melissa26 kardeşim Muhtazaf kardeşimizin söyledikleri doğrudur,fakat bütün bu yollardan geçebilmek için insanın kalbinde Allah c.c aşkı olacak aşkı ile yanan bir kalp yaş döken bir göz işte bütün kapıların anahtarı budur.Çok şükür bu aşk sizin kalbinizde var daha neyi ararsınız muhterem kardeşim,bu yaşlı amcanızı dinleyiniz niyetiniz hayır akıbetinizde hayırdır inşaAllah.Koşunuz müstâkim yolda.........
Selâm ve selâmetle kalınız.Saygılarımla.