gülkoksam, post: 1483467, member: 51820çıkmazdayım........aklımdaki sorulara cevap bulamıyorm.....hayat evlilik bu muydu?her daim hazırol da beklemek ,misafir gibi yaşamak ,afedersiniz gecenin bir yarısında lavobaya giderken bile tesettüre bürünmek,sonra uykularının kaçması ve uyuyamamak.......hayat mı bu........bunca bekleyiş buna mıydı? sevgi saygı diyosunuzda...bunlar var asla saygısızlık yapmıyorum sevgimide göstermeye çalışıyorum kimseye zulüm ettiğim yok haşa.....kızdığım bazı noktalar var ....onlarda bu saydıklarım işte.....hadi eşyayı geçtim bunlar fani ..fani ama her fani genç kızın içinde bu eşya merakı vardır..kimse kendini kandırmasın.......kabul ettim de geldim boyun eğmek zorundayım.....kendime çok kızıyorum ...ne vardı da kabul ettim ki bu yaşantıyı........keşke anamın babamın dizinin dibinde otursaydımda evlenmeseydim bu hayatı yaşaaktansa kız kurus olmak daha iyi benim için......ben hapishanedeyim aslında .....şu odada dört duvar arasında......odada bile diken üstünde........bir gelin kendi düzenini bilmeliydi benim için,,,bir gelin evine sahip çıkamadıktan sonra.......neden sahip çıkamaz sizce........çünkü onun yuvasına müdahale eden sahip çıkan bir sürü insan var aynı evin içinde.......ve o gelinde ezilir ,elinden bişey gelmez.......ev üstüne ev olmazmış bunu anladım.....bir ev içinde tek odada yuva kurarım sandım yapamadım ......daha ilk başlarda pes ettim........hiç bir zaman burdan kurtulamayacak gibiyim......hiç birzaman ayrı düzenim olmayacak..............tamam dünya fani de....fani dünyanın evinin için de de mi rahat olmaz......hiç rahat değilim kardeşlerim........bana hepiniz kızdınız .......ama yaşamayan bilemez ....kaynana kaynata melekde olsa aynı evde yaşanmaz derlerdi de inanmazdım.......benimkiler bir melek ama olmuyor........örneğini verdiğim çay tabağı mevzusu bile sorun oluyor...........işte bunun melek olmakla bir ilgisi yok........herkez kendi düzenine devam ediyor.......bense yeni gelin gülkoksam yıllardır yaşanmış bir eve ayak uydurmaya çalışırken işte böyle eziliyorum........elimden hiçbişey gelmiyor.......gülmeye bile mecalim yok ........allahım bana yardım etsin...ve benim gibi eşinin ailesiyle beraber oturanlara...........ha birde şu var...hani nişanlıyken konu açmıştım ya bebeğim olsun diye dua edermisiniz diye.......artık o günler geldi çattı...ve kaynanam sormaya başladı bebek işini.........ama benim elimde olan bişey yok ki.........öldürmeyen allah öldürmez vermeyen allah vermez........benim elimde olan hiçbişey yok............benim şimdi tek avuntum rabbimin bana bir melek emanet etmesi......onu beklerken beraber yaşadığımı unuturum belki.onunla avunurum...ona sığınırım...........
Tesettüre bürünmek mi zor geliyor ? Yoksa kayınpederiniz olduğunda rahat olmadığınız dan mı tesettüre giriyorsunuz....
Eğer ben kayınpederimin yanında rahat edemem derseniz tesettüre bürünün...sıcak ta, soğukta olsa bu tesettür olayı bir takvadır...Bu şekilde düşünüp Rabbimize takvalıkla yaklaşın...Takva da üstünlük kimde ise Rabbimize en yakın o değil midir.?
Bunu düşünün öyleyse.Ama söylenmeyin...
Bu kadar yakınmanız olmamalı....Siz eşyayı da ,kaynanayı da herşeyi yani- YAŞAMINIZI - bahane eder olmuşsunuz...
Yazdıklarınız hep olumsuz...Saygısızlık yapmıyorum diyorsunuz ama kafanızdan bunları atmadıkça huzur bulamayıp eşinize de yansıtacaksınız...
Bir çocuk diyorsunuz..Evinizde iç huzurunuzu sağlamadan bence bunu denemeyin bile..
Herşeyin başlangıcında bu kadar yeni gelinken...bu kadar sitemkar olduysanız..çocuğunuz olduğunda eve kapanacaksınız, ona ilgi ve alaka göstereceksiniz ve sorumluluklarınız çok artacak...O zaman kaynananız karışacak- ki her anne mutlaka karışır- ne yapacaksınız?
Bir çocuk yokken ve yeni evliyken siz bu haldeyseniz bence bebekten önce iç huzuru sağlamalısınız...
Önce kalbinize huzur verecek "huşu" yu bulmalısınız..
Yazılanlar sizin iyiliğiniz için....Çünkü yaşayan siz anlatan siz siniz...Çözüm siz de...
Yine yazıyorum ki...Gönlünüze rahatlık vermediğiniz müddetçe siz huzuru bulamazsınız...Önce kendinizi iyi edin...
Bakın zahmet çekmeden...ne mal mülk sahibi olunur ne ev...ne de huzur bulunur...
Sabır sebat etmeden kim neyin sahibi olmuş? Çabuk gelen şey ne kadar yarar ?
Siz yeni ev eşyalar diye diye düşüncelere dalmışsınız..Çok istiyorsanız yalnız oturmayı bu günlerinizi düşünerek heba etmek yerine ,gülümseyerek çaba göstererek sabırla bekleyin..Eşinizin yanında olun...arkasında yada önünde değil.. O EVE KADINLIK YAPACAK SİZSİNİZ...SİZ BİR KADIN OLARAK OLAYLARA EL ATMADIKÇA O EVİN HANIMI OLAMAZSINIZ...SIKINTIDA DA...hastalıkta da....ONLARIN YANINDA OLMALISINIZ
Bir evin kadını olmak demek..her şeyiyle ilgilenmek demek..yemek yapmak evi silmekle kadınlık olmuyor....
Yeri gelecek..parasız kalacak kuru ekmek yiyeceksiniz...yeri gelecek biriktirdiğiniz altınları kötü günde işe yaraması için eşinize vereceksiniz.."ben senin yanındayım" diyebilmek için...ve yazamadığım çok şey için....
İş yeni eşyalarla yeni evde gelinlik yapmak değil güzel kardeşim...anlıyor musunuz?
İş BULUNDUĞUNUZ YERİ EVİ ! HUZURLU BİR ortama dönüştürmektir.
Herkesin hataları vardır...her eşin...ama önemli olan dönüşü olmayan yola girmeden hataları görüp geriye dönebilmek, affetmek ya da özür dilemektir.
EŞ olmak bunları gerektirir...Bir çoklarımız evliliğimizi sürdürmek adına bir çok sevdiğimiz şeyden feragat etmişizdir.
Siz daha adım atmadan koşmak istiyorsunuz..
İyice düşünün bu konuya yazılanları
Sizin aklınızı başınıza toplamanız açısından yazılmış ..kötü amaçlı değil...sadece üzülmemeniz için ...
Allah c.c. yar ve yardımcınız olsun kardeşim...
Lâ ilahe İllallah Muhammedun Resullullah