ben zinayla ilgili detayli bilgi edinmek istiyorum cok korkuyorum zina yapmaktan.
bana yardimci olurmusunuz lütfen
allah razi olsun
selam ve dua ile
3.274 görüntülenme · 28 yanıt
✦ Mübarek Üye
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 3.363 mesaj
Zina cezasının uygulanabilmesi için:
-Zina edenin erginlik çağına ulaşması gerekir.
-Akıllı olması gerekir
-Zinanın istekle yapılması gerekir.
-Zinanın insanla yapılması gerekir.
-Zina edilen kadının ergin veya kendisine cinsel istek duyulan bir yaşta, ergin olması gerekir.
-Zinanın bir şüpheye dayalı olmaması gerekir.
-Zinanın darul islam'da olması gerekir
-Kadının diri olması. Ölü olan kadınla cinsel temasta had gerekmez.
-Cinsel temasın önden olması ve sünnet yerinin girmiş olması. Arkadan ilişki, yani livata için yalnız azar gerektirir
✦ Mübarek Üye
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 3.363 mesaj
melissa26, post: 1481626, member: 104674Aleykum selam,
'Yaklaşma! ayeti var ondan önce, yani zinaya sebeb olacak davranışlardan uzak durmak...
-karşı cins ile yalnız kalmaktan (dört duvar arası en tehlikeli) uzak durmak, bakışmak, dokunmaktan uzak olmak
Bu korkulardan Allah'a sıgınmak gerek, şeytan olmadık vesvese verir, demekki Allah korkusu varki korku gelir..
Hayırlısı ile genc kardeşlerimize evlenmek tavsiye edilir, o zamana kadar da karşı cins ile nefse hitap edecek, konuşma, görüşme(telefonu sormuştu birisi, konu ne olursa olsun , telefon, internet yalnız ortam yanlış)yanınızda daima üçüncü birisi olmalı
Takvasını sorarsan daha da zor, aklından dahi düşüncenden dahi gecirmemek peki tedavisi?
Rabbini çokca anmak, aklını fikrini yoracak konulara yönelmek, tabiki bedenide yormak..
İnşallah Rabbim seni korur, ona güven ona dayan...
özgürlü_zamanlar, post: 1481658, member: 96359İslam dininin en güzel yanı ne biliyor musun kardeşim yaklaşma diyor. Çünkü biliyor yaklaşırsan nefsin seni körükler. Sorunun cevabı değil ama sen anlamışsındır umarım.
Bazı psikolojik sorunları olan insanlar karşı cinsin sözlerinden kendilerine mana çıkartıp bunları kendi iç dünyasında yorumlar ve yanlış değerlendirir. Sizin içinizdeki mana bu olmasa bile o bunu böyle algılar. O nedenle islamın bu noktadaki en güzel tespitlerinden biri yaklaşma diyor. Mümkün olduğunca uzak dur diyor. Şimdi gelelim bu düşünce akabinde gelen bir soruya. "Günümü dünyası." Günümüz dünyası islamın dışında kaldığı bir dünyaymış gibi gösteriliyor buda insanları yanlış olgulara yöneltiyor. Sorunun ikinci kaynağı ülkemiz yönetim sisteminden de kaynaklanıyor. Tabiki islam aşkı ile yaşayanlar islam kurallarıyla yaşamak istiyor. Ancak bu Türkiye sistemiyle mümkün değil. Pekala ne yapmalı. Zaman geliyor ki karşı cinsle tokalaşmak zorunda kalıyoruz. Buradaki esas şu olmalı. Yaşamımızı alıştırmalıyız. Elimizi uzatmadığımızda karşı tarafa bunun saygısızlık değil inancın gereği olduğunu belirtmemiz gerekir. İşte bu olguyu insanların kafasında oturtursak sanırım ki toplum bu yapıya bürünür ve islamın esasları ülkemize yayılır. Biraz olaya farklı açıdan baktım ancak benden önceki düşüncelerini paylaşan kardeşlerim işin esasını belirttiler sağolsunlar. Ben olaya farklı açıdan baktım. Ancak şunu söylemeliyim ki kardeşim. Mahşer günün Allah c.c. huzuruna vardığımızda bize sende mi kulum demesin. Onun rızası bizim tek gayemiz olsun. Kısa bir yaşamda tutalım şu lanet nefsimizi. Düşüncelerimizde her baktığımız demde her baktığımız zerrede Allah c.c. görelim. Onu gördükçe ona gidelim. Bir gidelim bin gelirler. Allah c.c. kimseyi bu konuyla imtahan etmesin. Mevlam bizleri cennetine emin eylesin. Amin.
Muhtazaf, post: 1481684, member: 26071Yemin ederim ki, birinin başına demir çivi sokulması, yabancı bir kadına dokunmasından daha hafiftir.) [Taberani]
(Sizin için en çok korktuğum şey zinadır.) [Taberani]
(Zina etmeyin, kadınlarınızın cazibesi, sevgisi gider, soğukluk başlar.) [İ.Neccar]
([Bilhassa] zina eden ihtiyar lanete uğrar.) [Bezzar]
(Zina fakirliğe yol açar.) [Beyheki]
(Gençliğini zinadan koruyan [mümin] Cennete girer.) [Beyheki]
(Bir kadın, beş vakit namazını kılar, namusunu korur, kocası ile iyi geçinirse, dilediği kapıdan Cennete girer.) [İbni Hibban]
(Ey gençler, namusunuzu koruyun, zina etmeyin! İyi bilin ki, namusunu koruyana Cennet vardır.) [Hakim]
(Kötülükten korunmak için, nikahlı yaşayın ve iffetli olun!) [İbni Asakir]
(Onun bunun karısını, kızını ayartan bizden değildir.) [İ.Ahmed]
(Azab-ı İlahiden korkarak, başını yabancı kadından çevirene, Allahü teâlâ ibadetin tadını duyurur.) [Hakim]
(Harama bakmayan gözler, Cehennem ateşi görmez.) [İsfehani]
(Kadına, şehvetle bakanın, gözlerine erimiş kurşun dökülüp, Cehenneme atılır.) [M. Enhür]
(Avret yerini açana, başkasının avret yerine bakana Allah lanet etsin!) [Beyheki]
(Kadının yüzünden ve iki eli ayasından başka bütün bedeni avrettir.) [M.Enhür]
(Bir yerde, zina ve riba çoğalırsa, o yerin halkı, belaya maruz kalır.) [Hakim]
(Zina fakirlik getirir.) [Buhari]
(Zinaya devam eden, putperest gibidir.) [Harâiti]
(Zina edenin yüzü Cehennemde ateşle yanar.) [Taberani]
(Zina edenlerin avretlerinin kokusu, bütün Cehennem halkına eza verir.) [Bezzar]
Etrafımızdaki insanları fuhuş ve zina bataklığından çıkaralım.. Aşk ve flört gibi kavramlar etrafında zina günahı işleniyor.. 24 saatlik yayınının neredeyse yarısından fazlasını "aşk" kavramına ayıran medya organları sayesinde, zina günahı ciddi bir biçimde toplumda yayılmaya başladı.
Hatta bazı sapık mahfillerde, zina işleyenlerin, bu günahı daha rahat işleyebilmek için dine ve Allah'a küfür ve inkar yoluna gittiklerini malesef görüyoruz. Herkes üstüne düşen iyiliği emretmek, kötülüğü menetmek görevini yerine getirmelidir.
Ayse_92_38, post: 1481856, member: 90989allah razi olsun sizden size katiliyorum bende cok üzülüyorum yakin arkadaslarim, ailemden zina yapanlar var uyarmaya calisiyorum eger anlamzlarsa dua ediyorum rabbim yar ve yardimcimiz olsun kardesim selam ve dua ile
Ayse_92_38, post: 1481851, member: 37970selamun aleyküm kardesim bana internette görüsmenin zina olduguna dair bir yazi gönderebilirmisin daha kolay aciklarim ozaman allah razi olsun allaha emanetsiniz selam ve dua ile
Ayse_92_38, post: 1481621, member: 104674selamun aleyküm kardeslerim ,
ben zinayla ilgili detayli bilgi edinmek istiyorum cok korkuyorum zina yapmaktan.
bana yardimci olurmusunuz lütfen
allah razi olsun
selam ve dua ile
allah razi olsun sizden size katiliyorum bende cok üzülüyorum yakin arkadaslarim, ailemden zina yapanlar var uyarmaya calisiyorum eger anlamzlarsa dua ediyorum rabbim yar ve yardimcimiz olsun kardesim selam ve dua ile
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/83554-zina-nedir · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.