Hz.Ali'nin NAMAZ aşkı

1.452 görüntülenme · 4 yanıt

Paylaş:
yakamoz94

yakamoz94

Aktif Üye · 76 mesaj

Hz.Ali EFENDİMİZ öyle bir huzuru kalp ile namaz kılarlardı ki,bütün dünya alt üst olsa (dünya yıkılsa )hiç haberi olmaz (duymaz)dı.

Hz. Ali(r.a)Efendimiz menkıbelerinde denilir ki bir harpte hz.ALİ efendimiz mübarek ayağına bir ok gelmiş okun demir kısmı kemiğe işlemiş (saplanmış)tır.bu yüzden okun demirini çekip çıkaramadılar .Bir cerrah bullup getirdiler.Cerrah demiri görünce H. Ali efendimize :

-Size aklı gideren ,bayıltıcı bir ilaç vermeli ki ,ancak o zaman bu demiri çekip almak mümkün olur .Yoksa, bunun ağrısına tahammül edilemez, dedi.
Emirül'Mü'minin (Mü'minlerin emiri -Halifesi ) Hz.Ali(R.A) Efendimiz :

-Bayıltıcı ilaca lüzum yok. Biraz saberedin , namaz vakti gelsin ,namaza durunca çıkarırsınız buyurdu.

Namaz vakti geldi.Hz.Ali(R.A) namaza başladı. Cerrahda E-mirül'Mü'minin Hazretlerinin Mübarek ayağını yarıp demiri çıkardı. Yarayı sardı. Hz.Ali (R.A) namazını bitirince Cerraha emiri çıkardın mı? buyurdu.Cerrah:
-Evet, çıkardım efendim, dedi.Hz.Ali(R.A)
Efendimiz :
-Hiç varmadım , ayağımdaki demiri çıkardığınızı duymadım buyurdu.
emreata10

emreata10

Kıdemli Üye · 104 mesaj

Kaç kez duymuştum ama bu huşu ile namazı biz kılabilecekmiyiz
Bilmiyorum Rabbim inşallah nasip eder
kalbinur

kalbinur

Mübarek Üye · 2.602 mesaj

yakamoz94, post: 1469567, member: 105948Hz.Ali EFENDİMİZ öyle bir huzuru kalp ile namaz kılarlardı ki,bütün dünya alt üst olsa (dünya yıkılsa )hiç haberi olmaz (duymaz)dı.

Hz. Ali(r.a)Efendimiz menkıbelerinde denilir ki bir harpte hz.ALİ efendimiz mübarek ayağına bir ok gelmiş okun demir kısmı kemiğe işlemiş (saplanmış)tır.bu yüzden okun demirini çekip çıkaramadılar .Bir cerrah bullup getirdiler.Cerrah demiri görünce H. Ali efendimize :

-Size aklı gideren ,bayıltıcı bir ilaç vermeli ki ,ancak o zaman bu demiri çekip almak mümkün olur .Yoksa, bunun ağrısına tahammül edilemez, dedi.
Emirül'Mü'minin (Mü'minlerin emiri -Halifesi ) Hz.Ali(R.A) Efendimiz :

-Bayıltıcı ilaca lüzum yok. Biraz saberedin , namaz vakti gelsin ,namaza durunca çıkarırsınız buyurdu.

Namaz vakti geldi.Hz.Ali(R.A) namaza başladı. Cerrahda E-mirül'Mü'minin Hazretlerinin Mübarek ayağını yarıp demiri çıkardı. Yarayı sardı. Hz.Ali (R.A) namazını bitirince Cerraha emiri çıkardın mı? buyurdu.Cerrah:
-Evet, çıkardım efendim, dedi.Hz.Ali(R.A)
Efendimiz :
-Hiç varmadım , ayağımdaki demiri çıkardığınızı duymadım buyurdu.

Emegine saglık kardesim Cok guzel bir paylaşım ağladım valla yarrabbi bizede Hz Ali'nin kıldığı gibi namaz kılmayı nasip et amin ...
yakamoz94

yakamoz94

Aktif Üye · 76 mesaj

Amin... inşALLAH...
leyla-1

leyla-1 🛡

Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 41.980 mesaj

Allah razı olsun kardeşim emeklerinize gönlünüze sağlık çok güzel anlamlı bir paylaşımdı Allah bizlerde nasip etsin.
Rabbim hepimize tam huşu ile namaz kılmak bilerek ve idrak edenlerden olmak namazımızı dosdoğru kılanlardan olmak nasip etsin Rabbim..
Hani melekler sormuştu Rabbimize;
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.