kayınpeder mahremmidir?
3.614 görüntülenme · 39 yanıt
selamun aleyküm arkadaşlar herkeze hayırlı ramazanlar..nezamandır siteye giremedim malum düğün hazırlıkları..allh nasip ederse 28 gün sonra düğünüm var inşallah...ama kafam çok karışık hem mutluyum hem mutsuz..çünkü kaynanam ve kayınpederimle beraber yaşicaz..kaynanam neyse de kayınpederimden çok çekiniyorum..o gelince bi huzursuz oluyorum tesettürlüyüm ama o gelince daha da kapanamak istiorum..öle oluncada çok bunalıyorum malumokadar sıcakki havalar..diyorumki ben yıllarca hep böle diken üstünde mi olucam diyorum...bi arkadaşımda kayınpeder babandır artıkonun yanında başın açık durabilirsin dedi ve benimçok kafam karıştı...halbuki ben kayınpederi mahrem görüypdum..baban artık o senin dediler yine dikkat et giyimine hareketlerine ama kendiniçok da bunaltma sonuçta baban dediler..bunu diyen arkadşım kayınpederinin yanında başı açık gezebiliomuş.bukonuda uzun uzun konuşmak istiyorum aydınlatılmaya çok ihtiyacım var çok kafam karışık allahtan çalışıyo da gündüz rahatım ama işi bırakcam düğünden sonra diyor hastayım çalışamıyorum diyor..ozaman ben napıcam ya
Selamun aleyküm gülkoksam kardeşim.Öncelik hayırlı olsun demek istiyorum.
Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz! Nur suresi 31.ayet
Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz! Nur suresi 31.ayet
Dinimizde resmen baban yerinde oldugu icin, basin acik gezmen de bir problem yok. Yukarda, ablamizinda yazdigi gibi mahrem olmuyor.
Ama..
Edep kurallarina ve Muhammedi ruha gore bu bence cok uygun degil. Medine edebi bunu gerektirir.
Tercih senin ama ben olsam basimdan cikaramam. Ben babamin yaninda bile utaniyorum sahsen basimi acik tutmaya. Iki erkek kardesimde var, gerisini sen dusun.:)
Evliligin hayirli olsun .
Ama..
Edep kurallarina ve Muhammedi ruha gore bu bence cok uygun degil. Medine edebi bunu gerektirir.
Tercih senin ama ben olsam basimdan cikaramam. Ben babamin yaninda bile utaniyorum sahsen basimi acik tutmaya. Iki erkek kardesimde var, gerisini sen dusun.:)
Mübarek Üye
- Tepki
- 1
- Ödül
- 38
Mübarek Üye · 1.770 mesaj
Selamun ALeykum kardesim,
kayinbaban mahremindir evet ama yine de dikkat edeceksin, CUNKU; Kayinbaban eger sana karsi birsey hisseder de erkeklik duygulari ortaya cikarsa ki (oz baba-kiz olaylari vs bile duyduktan sonra) senin esinle nikahin duser...
Yani mesafeli bir mahremiyet hayati yasamalisin, kardesim...
Hayirlara vesile olmasi dilegiyle, Allah"im yardimcin olsun ve tez zamanda kendi evinize gecmenizi nasip etsin...
kayinbaban mahremindir evet ama yine de dikkat edeceksin, CUNKU; Kayinbaban eger sana karsi birsey hisseder de erkeklik duygulari ortaya cikarsa ki (oz baba-kiz olaylari vs bile duyduktan sonra) senin esinle nikahin duser...
Hayirlara vesile olmasi dilegiyle, Allah"im yardimcin olsun ve tez zamanda kendi evinize gecmenizi nasip etsin...
KatrePare, post: 1469045, member: 114091Dinimizde resmen baban yerinde oldugu icin, basin acik gezmen de bir problem yok. Yukarda, ablamizinda yazdigi gibi mahrem olmuyor.
Ama..
dinimize göre rezmen babamız mı oluyor kayınpeder..bunu bilmiodum hani ölesiye baba diyoruz ya..ben babamın yanında başım açık geziyorum ama onun yanında gezeceimi sanmıyorum böle bunala bunala geçecek galiba yıllarım ama kafam çok karışık
Ravzadakinurunkölesi, post: 1469049, member: 115573Selamun ALeykum kardesim,
gözlerim doldu allahım sen şaşrıtma kimseyi herdaim dikkatli davranmam gerekiyor başımda açık gezmem yok yaa o arkadaş öle dedi ama ben gezmem galiba kolumun altına kuranımı alıp öle gidicem oraya kimse bana zarar veremesin..
allahıminşallah bize yardım ederde evimizi alırız
gülkoksam, post: 1469068, member: 93841arkadaşlar bana örnekler verin nolursunuz benim gibi olupta mutlu olan kayınbabasıyla baba kız gibi anlaşalan yakınlarınız falan varmı...
Ablacim, anlamak istemiyor yada basin acik dolasmak, guvenmek istiyor olabilirsin.
Ama tesetturumuzu iyi dusun.
Insandir, kalbi egilebilir.
Benim buyukamcam, geliniyle cok iyi geciniyor mesela. Ayrica komsu oldugumuzdan gozlemlemem daha kolay oldu. Her ikisi de akrabam sonucta.. Yengem, buyukamcamin yaninda gayet rahat davranir, basortusu basindadir ama... tesettur seklinde degil.
Bu onun rahatligi..
Buyukamcamla baba-kiz gibiler.
Ama ..
Gel gelelim kendi yaninda basi acik dolasmasina ses cikarmasa da bunu bir saygisizlik olarak goruyor.
Ve bu dogru..
Belli bir yastan sonra insanin babasinin, kardesinin yaninda bile basi acik dolasmasi hos degil. Ben sana sunu tavsiye ediyorum :
Sizin kendi eviniz olana kadar, ya da onlardan ayrilana kadar, sanki disari cikacakmis gibi degil de.. Biraz daha rahat, ama dikkatli giyin, tavirlarin ona gore olsun. Zaten kendi odanda istegin sekilde durabilirsin. Cok bunaldiginda da, izin istersin, odanda istirahat etmek icin.. Hem bu, onlara olan saygini ve kisisel edebini gosteriri. Ve sen farkinda olmadan onlarinda sevgisini, takdirini kazanirsin.
Ben buna bizzat sahit oldugum boyle konusuyorum.
Dayimin esi mesela, evin icinde bile tam tesetturlu dolasir. Disari cikarken bir pardesusunu alir, cikar o derece yani..
Anneannemden cokca duymusumdur : Benim ... gelin evin icinde bile tesettursuz durmuyor, Allah herkese boylesini nasip etsin.
Istedigin kadar baba-kiz ol, edebini kaybetme .
Allah'a emanetsin.
gülkoksam, post: 1469066, member: 91123dinimize göre rezmen babamız mı oluyor kayınpeder..bunu bilmiodum hani ölesiye baba diyoruz ya..ben babamın yanında başım açık geziyorum ama onun yanında gezeceimi sanmıyorum böle bunala bunala geçecek galiba yıllarım ama kafam çok karışık
Zaten aslinda "kayinpeder" sozunun asli "kaim peder" yani "baba yerinde" demek..
O derece onemli yani.
KatrePare, post: 1469089, member: 76690 Ablacim, anlamak istemiyor yada basin acik dolasmak, guvenmek istiyor olabilirsin.
Ama tesetturumuzu iyi dusun.
Insandir, kalbi egilebilir.
Benim buyukamcam, geliniyle cok iyi geciniyor mesela. Ayrica komsu oldugumuzdan gozlemlemem daha kolay oldu. Her ikisi de akrabam sonucta.. Yengem, buyukamcamin yaninda gayet rahat davranir, basortusu basindadir ama... tesettur seklinde degil.
Bu onun rahatligi..
Buyukamcamla baba-kiz gibiler.
Ama ..
Gel gelelim kendi yaninda basi acik dolasmasina ses cikarmasa da bunu bir saygisizlik olarak goruyor.
Ve bu dogru..
Belli bir yastan sonra insanin babasinin, kardesinin yaninda bile basi acik dolasmasi hos degil. Ben sana sunu tavsiye ediyorum :
Sizin kendi eviniz olana kadar, ya da onlardan ayrilana kadar, sanki disari cikacakmis gibi degil de.. Biraz daha rahat, ama dikkatli giyin, tavirlarin ona gore olsun. Zaten kendi odanda istegin sekilde durabilirsin. Cok bunaldiginda da, izin istersin, odanda istirahat etmek icin.. Hem bu, onlara olan saygini ve kisisel edebini gosteriri. Ve sen farkinda olmadan onlarinda sevgisini, takdirini kazanirsin.
Ben buna bizzat sahit oldugum boyle konusuyorum.
Dayimin esi mesela, evin icinde bile tam tesetturlu dolasir. Disari cikarken bir pardesusunu alir, cikar o derece yani..
Anneannemden cokca duymusumdur : Benim ... gelin evin icinde bile tesettursuz durmuyor, Allah herkese boylesini nasip etsin.
Istedigin kadar baba-kiz ol, edebini kaybetme .
Allah'a emanetsin.
tatlım sadece kafam karışık onu diyim sana..gerçekten daha gitmeden zorlanıyorum bazen kendime acıyorum..büyükamcan berabermi oturuyor gelinle bunuda yazarsan sevinirim.ben zaten yorumlarımda yazdım canım ben yinede başımı açmam kayınpeder de olsa dedim ..ama sadece bi,şeyleröğrenmeke istiyorum..çok garip duygular içindeyim yaa...
KatrePare, post: 1469090, member: 95935Zaten aslinda "kayinpeder" sozunun asli "kaim peder" yani "baba yerinde" demek..
O derece onemli yani.
öylemi bitanem bunu öğrenmiş oldum demekki önemli
ama ben baba olarak göremiyorum yaaa benimseyemşyorum birtülü henüz gitmemiş olduğum için mi bilmiyorum ama ...soğuk davranıyorum bazen yüzüne bile bakmıyorum kayınpederimin ..bazen sürekli güleryüz gösteriyorum gırgır şamata geçio..işte dedim ya kafam karışık..kendi babam gibi candan değil duygularım..formaliteden baba diyorum işte...keişke aynı evi paylaşmak zorunda kalmasaydım..gerçekten herkeze öğüt olsun kimse kabul etmesin baştan...amabenimki başka bişey...el üstünde tutuyolar beni ..benim tek derdim beraber oturmayı kendime yedirememem ..böle karışığım işte ..belki de çok saçma
gülkoksam, post: 1469124, member: 54443tatlım sadece kafam karışık onu diyim sana..gerçekten daha gitmeden zorlanıyorum bazen kendime acıyorum..büyükamcan berabermi oturuyor gelinle bunuda yazarsan sevinirim.ben zaten yorumlarımda yazdım canım ben yinede başımı açmam kayınpeder de olsa dedim ..ama sadece bi,şeyleröğrenmeke istiyorum..çok garip duygular içindeyim yaa...
Evet gelinle beraber oturuyorlar. Dusun birde akrabalik var aralarinda.:)
S.a gülkoksam kardeşim.Anladıgım kadarıyla sen kayınpederine güleryüz gösterdigin zamanlarda aynı şekilde karşılık görüyosun.Sen ona ne kadar güleryüzlü saygılı olursan aynı şekilde karşılık görüyosun.bunun tam terside olabilirdi bide böyle düşün.tabiki aynı evde olmanın zorlukları olcak ama bu durumun şimdilik geri dönüşü yok gibi.O yüzden bence kendini bu duruma alıştırmaya çalış,iyi düşünmeye çalış.Sabredenlerden ol unutma"Allah sabredenlerle beraberdir" Elbet ayrı eve cıkcagınız zamanlarda gelir.Kendi kendini zor olcak,yapamıycağım,herkes ayrı oturuyo ben neden birlikte oturuyorum gibi düşüncelerle doldurma.Belki umdugundan daha güzel olur herşey(İnşalaAllah).
Selam ve dua ile...
Selam ve dua ile...
Hayırlı olsun abla
katrepare kardeşimize katılıyorm
bende nişanlıyım kayın pederim bize geldiğinde ya da ben onlardayken belli sınrlar içinde saygı ve sevgi cercevesi var allaha şükür ii geciniyorz sen yine de kendi bildiğini yap tesettürlü ol sıkıldıgında o seni anlayacaktır
selam ve dua ile:)
bende nişanlıyım kayın pederim bize geldiğinde ya da ben onlardayken belli sınrlar içinde saygı ve sevgi cercevesi var allaha şükür ii geciniyorz sen yine de kendi bildiğini yap tesettürlü ol sıkıldıgında o seni anlayacaktır
kayın pederime sözümüz kesildiğinden bu yana canı gönülden baba dedim, o da bana her zaman 2. bir evladı gibi davrandı, hiçbir sıkıntı da yaşamadık Allaha şükür, soframız bir, her hastalığında bana söyler ben randevu alır götürürüm doktora..
sevdiğim insanın annesi-babası benim de annem babamdır, başımın üstünde yerleri var..
sen nasıl konuşur davranırsan aynı şekilde karşılık görürsün güzel kardeşim, evle malla mülkle geçim olmaz, geçim tatlı dille güler yüzledir, Allah size de hayırlı geçim nasip eder inşAllah..
sevdiğim insanın annesi-babası benim de annem babamdır, başımın üstünde yerleri var..
sen nasıl konuşur davranırsan aynı şekilde karşılık görürsün güzel kardeşim, evle malla mülkle geçim olmaz, geçim tatlı dille güler yüzledir, Allah size de hayırlı geçim nasip eder inşAllah..
canfeda, post: 1469258, member: 88924S.a gülkoksam kardeşim.Anladıgım kadarıyla sen kayınpederine güleryüz gösterdigin zamanlarda aynı şekilde karşılık görüyosun.Sen ona ne kadar güleryüzlü saygılı olursan aynı şekilde karşılık görüyosun.bunun tam terside olabilirdi bide böyle düşün.tabiki aynı evde olmanın zorlukları olcak ama bu durumun şimdilik geri dönüşü yok gibi.O yüzden bence kendini bu duruma alıştırmaya çalış,iyi düşünmeye çalış.Sabredenlerden ol unutma"Allah sabredenlerle beraberdir" Elbet ayrı eve cıkcagınız zamanlarda gelir.Kendi kendini zor olcak,yapamıycağım,herkes ayrı oturuyo ben neden birlikte oturuyorum gibi düşüncelerle doldurma.Belki umdugundan daha güzel olur herşey(İnşalaAllah).
Selam ve dua ile...
aleyküm selam kardeşim..
evet aynen dediğin gibi ne ekersem onu biçiyorum aslında..çok iyi davranıyo kayınpeder bana ama bende biraz gariplikler var yaa aklıma kötü kötü şeyler geliyor..şimdiden tutturdum nişanşlıma biranönce ev alalım ben duramam beraber diye..halbuki söz vermiştim ben istemiştim beraber oturmayı..nasıl hevesliydim anlatamam..anası babası hastalanınca sırtımda taşırım düşüncesi bile vardı ..ama şimdi değiştim pişmanım deyip duryorum onuda üzüyorum bazen ters davranıyorum kaynanama ve pederime....ve dediğin gibi aklımda he HERKEZ AYRI OTURYOR HERKEZİN DÜZENİ VAR BEN NİYE BERABER OTURUYORUM düşüncesi var ...bu düşünce beni çok uzaklaştırıyor beraber oturmaktan...bir mandal bile alamıyorum kafama göre çünkü orda var zaten hepsi..ama hani benim düzenim?..yok işte ben sadece orda sığıntıyım...işte bu düşünceler ben mahfetti
MELEK DİLBER, post: 1469264, member: 99647Hayırlı olsun abla
seninde hayırlı olsun tatlım
düğün nezaman bakalım
beraber oturmucaksın öylemi
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/82843-kayinpeder-mahremmidir · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.