Pasif İçicilerin Gördüğü Zararlar Nelerdir?

4.717 görüntülenme · 4 yanıt

Paylaş:
ziya_izmit

ziya_izmit

Aktif Üye · 97 mesaj

Sigara dumanına maruz kalmak, çocuklarda özellikle fazla olmak üzere tüm sigara içmeyenlerin sağlığını tehdit eder.

İkinci el sigara dumanı diye tabir edilen duman içmeyenler tarafından solunur. Bu duman sigara veya pipo içenlerin akciğerlerinden dışarıya çıkan dumandır.

Sigara içinin birinin yanında durup nefes almak pasif içici anlamına gelir. Eğer düzenli olarak günde birkaç defa sigara içen birinin etrafında oluyorsanız, sizin de sağlığınız aynı tehditlerle karşı karşıya demektir.

Sigara içmeyen bir kişi, sigara içilen bir odada 1 saat kadar durursa, bu onun 10 adet sigaradan alacağı zararlı kimyasalların hepsini sigara içer gibi ciğerlerine çektiği anlamına gelmektedir.

Son zamanlarda yapılan bazı araştırmalar ışığında, sigara içen annelerin çocuklarında ADHD sendromu ismi verilen dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, ve bunda sigaranın rolünün çok büyük olduğu belirlendi. Ve tabii ki sigara içen ebeveynlere sahip çocukların büyük bir kısmı ilerideki yaşlarda sigara bağımlısı oluyorlar.
hilal76

hilal76

Kıdemli Üye · 461 mesaj

RE: Pasif İçicilerin Gördüğü Zararlar Nelerdir?

paylaştığın için ALLAH razı olsun kardeşim
ziya_izmit

ziya_izmit

Aktif Üye · 97 mesaj

mutlu ve sağlıklı günler...
avdan

avdan

Kıdemli Üye · 308 mesaj

ÇOK ÖNEMLİ BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİN KARDEŞİM BENDE MAALESEF BİR PASİF İÇİCİYİM SANKİ SİGARA KULLANANLARIN BİR ÖNCELİĞİ VARMIŞ GİBİ HİÇ DÜŞÜNMEDEN SİGARAYI YAKIYORLAR TİRYAKİ KARDEŞLERİM ŞUNU UNUTMASINLARKİ BUNU KULLANMAYAN BİR KİŞİNİN YANINDA İÇTİKLERİ ZAMAN O KİŞİDEN HELALLİK ALSINLAR BENİM VE TÜM PASİF TİRYAKİLERİN SAĞLIĞINI BOZMAYA KİMSENİN HAKKI YOKTUR :(
beadgirl

beadgirl

Kıdemli Üye · 262 mesaj

ALLAH razı olsun kardeşim ama buna nasıl dikkat edeceğimizi bilmiyorum çünkü sokakta bile yürürken dumandan boğulacak duruma geliyorum rabbim onlarında bırakmalarına yardım etsiin inşallah ne diim:|:|:|:(:(:(
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.