Onun kadınlara verdiği değerin emsalsiz örneklerinden biri de şudur: Bir gün Hz. Peygamber'in evinde temizlik yapılmaktadır. Temizliği eşi Hz. Hatice yapmakta ve peygamberimiz de ona yardım etmektedir. Bu esnada Hz. Hatice'nin kız kardeşi olan Hâle çıkagelir. Onu oturtacak münasip bir yer yoktur. Yere oturmak ister. Hz. Peygamber engel olur ve hemen cübbesini çıkarıp yere serer ve onun üzerine oturmasını ister. Hz. Hâle mütereddit olsa da Hz. Peygamber ısrar eder ve oturtur. Bu davranış, kadına verilen değerin tarihte emsali olmayan bir örneğidir. Zira bir peygamber, misafir gelen bir kadının yere oturmasını önlüyor ve kendi cübbesini çıkartıp onun üzerine oturtuyor.
peygamberimiz, misafiR gelen bir kadının yeRe oturmasını önlüyoR
956 görüntülenme · 2 yanıt
sinemm89Onun kadınlara verdiği değerin emsalsiz örneklerinden biri de şudur: Bir gün Hz. Peygamber'in evinde temizlik yapılmaktadır. Temizliği eşi Hz. Hatice yapmakta ve peygamberimiz de ona yardım etmektedir. Bu esnada Hz. Hatice'nin kız kardeşi olan Hâle çıkagelir. Onu oturtacak münasip bir yer yoktur. Yere oturmak ister. Hz. Peygamber engel olur ve hemen cübbesini çıkarıp yere serer ve onun üzerine oturmasını ister. Hz. Hâle mütereddit olsa da Hz. Peygamber ısrar eder ve oturtur. Bu davranış, kadına verilen değerin tarihte emsali olmayan bir örneğidir. Zira bir peygamber, misafir gelen bir kadının yere oturmasını önlüyor ve kendi cübbesini çıkartıp onun üzerine oturtuyor.
eline sağlık kardeşim allah senden razı olsun
Kim gülerek günah işlerse, ağlayarak Cehenneme gider . M.E.M.

Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/82575-peygamberimiz-misafir-gelen-bir-kadinin-yere-oturmasini-onluyor · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- başörtüsü bedendeki pozitif enerjinin kaçışını önlüyor... İslami Bilgi ve Kaynaklar 3 cevap
- Haksız yere işten çıkartılan eşim için içinizden gelen bir dua istiyorum... Dua Bölümü 26 cevap
- MÜSLÜMAN KADININ YÜZÜNÜ PEÇE İLE ÖRTMESİ FARZ DEĞİLDİR İslâm'da, kadının, gö Fıkıh ve Akaîd 1 cevap
- Kadının Çalışması ve Kadının Malı... Nasihatler 67 cevap
- Peygamberimiz(sav)'in Doğduğu Gece Meydana Gelen Mücizeler... Peygamberimiz Hz. Muhammed ( sav ) 1 cevap
- yüreğinin götürdüğü yere git Edebiyat 6 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.