KAZA NAMAZLARI
4.803 görüntülenme · 20 yanıt
SELAMÜN ALEYKÜM ARKADAŞLAR MALUM HEPİMİZ NAMAZA VAKTİNDE BAŞLAMAMIŞ OLABİLİRİZ O YÜZDEN HER KILDIĞIMIZ VAKİTİN PEŞİNE KILAMADIĞIMIZ EN SON KAZA NAMAZINA NİYET EDEBİLİRİZ DÜŞÜNÜN ON SENE KILMADIYSAK ON SENE KILDIĞIMIZDA İNŞALLAHÜ TEALA KILMIŞ GİBİ OLURUZ DİĞER ÜÇ MESEP BU ŞEKİLDE YAPMAKTA SADE HANEFİ MEZHEBİNE GÖRE AHİR ZAMANDA KILAMADIĞIMIZ FARZLAR HARİÇ SÜNNETLERDEN DE HESABA ÇEKİLECEĞİZ MESELA ÖĞLENİN SON SÜNNETİNİ İKİ DEĞİL DÖTR OLARAK. AKŞAMIN SON SÜNNETİNİ İKİ DEĞİL DÖRT OLARAK YATSININ SON SÜNNETİNİDE İKİ DEĞİL DÖRT OLARAK KILABİLİRİZ ALLAH C.C. KILACAĞIMIZ NAMAZLARI VE KAZA NAMAZLARIMIZI KABUL EYLESİN SELAMETLE:p:p:p
RE: KAZA NAMAZLARI
Aleyküm selam ... Amin inşaallah Rabbim kabul eyler tüm ibadetlerimizi ...
Sağolasın bilgilerden, hatırlatmalarından dolayı ...
Allah razı olsun ...
Aleyküm selam ... Amin inşaallah Rabbim kabul eyler tüm ibadetlerimizi ...
Sağolasın bilgilerden, hatırlatmalarından dolayı ...
Allah razı olsun ...
siyah_beyaz
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER ALLAH RAZI OLSUN.GEÇMİŞ NAMAZLAR ADINA DA NAMAZ KILABİLİRMİYİZ ???
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER ALLAH RAZI OLSUN.GEÇMİŞ NAMAZLAR ADINA DA NAMAZ KILABİLİRMİYİZ ???
RE: S.A. KARDEŞİM
KAZA NAMAZLARI İLE İLGİLİ HATIRLATMAN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. YALNIZ BENİM ANLAMADIĞIM ÖĞLE NAMAZININ SON 2 REKAT SÜNNETİ, AKŞAM VE YATSI NAMAZLARININ SON İKİ REKAT SÜNNETLERİNİN 4 REKAT OLARAK KILMANIN HİKMETİNİ AÇIKLARMISIN.B)B)
KAZA NAMAZLARI İLE İLGİLİ HATIRLATMAN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. YALNIZ BENİM ANLAMADIĞIM ÖĞLE NAMAZININ SON 2 REKAT SÜNNETİ, AKŞAM VE YATSI NAMAZLARININ SON İKİ REKAT SÜNNETLERİNİN 4 REKAT OLARAK KILMANIN HİKMETİNİ AÇIKLARMISIN.B)B)
s.a. bende bu soruyu soruyorum. lütfen açıklayıcı bilgi verirmisiniz.
semiramis yazdı:
s.a. bende bu soruyu soruyorum. lütfen açıklayıcı bilgi verirmisiniz.
arkadaşlar sünnetleri kılarken mesela öğlenin son sünneti 2 rekattır biz sadece niyet ettimALLAH RIZASI İÇİN ÖĞLENİN SON SÜNNETİNİ KILMAYA DEMELİ KAÇ REKAT OLDUĞUNU SÖYLEMEYE GEREK YOK unutmayalım yarın hesap günü yüzümüz ak çıkalım ameller niyetlere göredir:p
arkadaşlar sünnetleri kılarken mesela öğlenin son sünneti 2 rekattır biz sadece niyet ettimALLAH RIZASI İÇİN ÖĞLENİN SON SÜNNETİNİ KILMAYA DEMELİ KAÇ REKAT OLDUĞUNU SÖYLEMEYE GEREK YOK unutmayalım yarın hesap günü yüzümüz ak çıkalım ameller niyetlere göredir:p
selamün aleyküm
benimde idrak edemediğim akşam namazında da 2 rekat sünnet var onuda mı niyetimizde rekat belirtmeden 4 rekat kılmamızı söylüyorsunuz?Yoksa sadece son sünnetlerimi kazasıyla kılmalıyız.Tekrar açıklarsanız sevinirim.Allaha emanet olunuz.
selamün aleyküm
benimde idrak edemediğim akşam namazında da 2 rekat sünnet var onuda mı niyetimizde rekat belirtmeden 4 rekat kılmamızı söylüyorsunuz?Yoksa sadece son sünnetlerimi kazasıyla kılmalıyız.Tekrar açıklarsanız sevinirim.Allaha emanet olunuz.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/8249-kaza-namazlari · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.