“Her kim namaz kılmak amacıyla abdest almaya kalkar da ellerini yıkarsa, ilk damlayla beraber elleriyle yaptığı günahlar akar gider. Ağzına su verip çalkaladığında diliyle ve dudaklarıyla işlediği günahlar ilk damlayla beraber akar gider. Yüzünü, dirseklere kadar ellerini ve topuklara kadar ayaklarını yıkadığı zaman da onlarla yaptığı her günahtan kurtulur. Annesinden doğduğu gün gibi tertemiz olur.”
Hadis Bahçesi (TakeOne Tavsiyesidir...)
28.574 görüntülenme · 228 yanıt
“Her kim namaz kılmak amacıyla abdest almaya kalkar da ellerini yıkarsa, ilk damlayla beraber elleriyle yaptığı günahlar akar gider. Ağzına su verip çalkaladığında diliyle ve dudaklarıyla işlediği günahlar ilk damlayla beraber akar gider. Yüzünü, dirseklere kadar ellerini ve topuklara kadar ayaklarını yıkadığı zaman da onlarla yaptığı her günahtan kurtulur. Annesinden doğduğu gün gibi tertemiz olur.”
“Kul bir hata işlediği zaman, kalbine siyah bir nokta vurulur. Şâyet günahtan vazgeçer, istiğfâr ve tevbe ederse kalbi cilâlanır. Böyle yapmaz da tekrar hatalara yönelirse siyah nokta artırılır ve netîcede bütün kalbini kaplar.”
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 11
- Ödül
- 38
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 1.421 mesaj
Abdest almak...KUL olmanın başlangıç noktasıdır...
Cebrail A.S. Allah C.C. nun emri ile Oku Emrinin ardından ilk önce Muhammed Mustafa A.S. a Abdest almayı öğretmiş ve tatbik ettirmiştir...
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 11
- Ödül
- 38
KRMUS, post: 1523582, member: 54443Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Ümmetim içinde beni en çok sevenlerin bir kısmı benden sonra gelenler arasından çıkacaktır. Onlar beni görebilmek için mallarını ve âilelerini fedâ etmek isteyeceklerdir.”
Bu hadis de kafamızı karıştı niye mal ve ailemizi feda gereksin acaba?
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 11
- Ödül
- 38
KRMUS, post: 1523578, member: 54443Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Cemâat sünen-i hüdâdandır. Ondan ancak münâfık geri kalır.”
Gene kafamız karıştı...Tüm alem namazgah idi...Hangi yöne dönersek Allah C.C. o yönde idi... Namaz her hal de kılınır dı?
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/82332-hadis-bahcesi-takeone-tavsiyesidir · 18.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.