Arkadaşımın ablası kanser hastası onun için dua eder misiniz?
6.143 görüntülenme · 36 yanıt
Selamun aleykum herkese.Dün arkadaşım aradı ablası kanser bağırsak kanseri.Geçen yıl ameliyat oldu biraz tedavi gördü öyle yatalak değil ayakta geçiriyormuş hastalığını.Fakat doktorlar epey yayıldığını ve son evresinde olduğunu söylemişler hastalığının.Metanetini yitirmemiş bildiğim kadarı ile.Genç bir anne kendisi.İçinizden gelen dualara talibim.Selametle kalın.

leyla-1 🛡
Moderatör
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 6.431
- Ödül
- 163
Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 42.067 mesaj
Aleyküm Selam canım Allah kardeşimizin yar ve yardımcısı olsun Allah Ya Şafi ismi ile tez zamanda hayırlı şifalar nasip etsin Rabbim.
Allah korktuklarımızdan emin umduklarımıza nail olmak duaları her iki dünyada kabul olunan kullar olmak nasip etsin Rabbim kendi rızası için.
Allah hiç kimseyi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın inşallah.
Selam ve dua ile allah'a emanet olun herşey gönlünüce olsun.
Allah korktuklarımızdan emin umduklarımıza nail olmak duaları her iki dünyada kabul olunan kullar olmak nasip etsin Rabbim kendi rızası için.
Hani melekler sormuştu Rabbimize;
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
Hiç birşey söyleyemiyorum.Bazen ölümden korkuyorum geride çocuklarım kalacak diye.Rabbim bizlere onların acısını göstermesin.Bol bol zerdeçal yedirin çok çok faydası var.Tümörlü hücrleri bile küçültüyor.Eceli yalnız Allah bilir.Kayınvalideme de demişlerdi ama 6 yıl yaşadı.Rabbim onu evladına bağışlasın onu anasız bırakmasın inşallah.Metanetli olsun bol bol dua edip üzülmesin.Orta boy üç adet patatesi soymadan (kabuğu ile birlikte) yarım litre suda ağzı kapalı olarak patatesler çatlayana kadar haşlayınız. Üç ay boyunca hergün öğlen yemeğinden bir saat önce bir buçuk su bardağı içiniz. İçilecek olan sadece ve sadece haşlama suyudur. Her defasında taze olarak hazırlanması gerekir. Haşlama esnasında su kaybı olursa, su ilave edilebilir.Kabukları güzelce yıkanırsa bununda çok faydasının olduğu söylenmekte.Ama ZERDAÇALI asla eksik etmesin.Çorbalara koysun halis bal bulsun bu birebir zerdeçala karıştırıp yesin.Rabbim şifasını versin.
“Ezhib”l be”se Rabbin”nasi esfi ve entes”safi la sifae illa sifauke , sifaen la yügadiru sekama”
Bu hastaligi gider ey insanlarin Rabbi! Sifâ ver, çünkü sifâ verici sensin.
Senin verecegin sifâdan baska sifâ yoktur.
Öyle sifâ ver ki hiç bir hastalik birakmasin
Allahim Kardesimize vermis oldugun bu hastalik sana sukur vesilesi olsun ..
Hicbir kuluna dayanamayacagi yuku yuklemezsin,
Kardesimize ve ummeti muhammede de sifalar nasip eyle yarabbim...
Amin…
Bu hastaligi gider ey insanlarin Rabbi! Sifâ ver, çünkü sifâ verici sensin.
Senin verecegin sifâdan baska sifâ yoktur.
Öyle sifâ ver ki hiç bir hastalik birakmasin
Allahim Kardesimize vermis oldugun bu hastalik sana sukur vesilesi olsun ..
Hicbir kuluna dayanamayacagi yuku yuklemezsin,
Kardesimize ve ummeti muhammede de sifalar nasip eyle yarabbim...
Amin…
leyla-1 ↗Aleyküm Selam canım Allah kardeşimizin yar ve yardımcısı olsun Allah Ya Şafi ismi ile tez zamanda hayırlı şifalar nasip etsin Rabbim.
Amin amin leyla ablacım.ALlah razı olsun.Sizlerde selametle kalın.

Seyren, post: 1445641, member: 109263Hiç birşey söyleyemiyorum.Bazen ölümden korkuyorum geride çocuklarım kalacak diye.Rabbim bizlere onların acısını göstermesin.Bol bol zerdeçal yedirin çok çok faydası var.Tümörlü hücrleri bile küçültüyor.Eceli yalnız Allah bilir.Kayınvalideme de demişlerdi ama 6 yıl yaşadı.Rabbim onu evladına bağışlasın onu anasız bırakmasın inşallah.Metanetli olsun bol bol dua edip üzülmesin.Orta boy üç adet patatesi soymadan (kabuğu ile birlikte) yarım litre suda ağzı kapalı olarak patatesler çatlayana kadar haşlayınız. Üç ay boyunca hergün öğlen yemeğinden bir saat önce bir buçuk su bardağı içiniz. İçilecek olan sadece ve sadece haşlama suyudur. Her defasında taze olarak hazırlanması gerekir. Haşlama esnasında su kaybı olursa, su ilave edilebilir.Kabukları güzelce yıkanırsa bununda çok faydasının olduğu söylenmekte.Ama ZERDAÇALI asla eksik etmesin.Çorbalara koysun halis bal bulsun bu birebir zerdeçala karıştırıp yesin.Rabbim şifasını versin.
Amin çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.Şifayı veren rabbim dediğiniz gibi o ne derse o işte bile bile ölümü beklemek çok acı gelebiliyor insana:S Rabbim tüm hastalara şifa ve sabır versin.Selametle kalın

canım RABBİM yardımcısı olsun inşallah.en yakın zamanda şifa verir umarım.ama ölümü tek bilen RABBM .benim amcamda kanserdi ama doktorların dediği gibi olmadı 8-10 sene yaşadı .dedikleri zamandan itibaren.dualarımız sizlerle canım .ALLAHA emanet olasın
serap8191, post: 1445740, member: 110203canım RABBİM yardımcısı olsun inşallah.en yakın zamanda şifa verir umarım.ama ölümü tek bilen RABBM .benim amcamda kanserdi ama doktorların dediği gibi olmadı 8-10 sene yaşadı .dedikleri zamandan itibaren.dualarımız sizlerle canım .ALLAHA emanet olasın
Allah razı olsun serap hanımcım.Elbette kanserli olup 20 sene yaşayan bile var çok haklısınız.Nefeslerimiz sayılı.Tüm hastalarımıza rabbim acil şifalar versin.

kardeleleHayırlı günler diliyorum.
Salatı tefriciye okuyorum.
Allah kabul etsin.
Selametle kalın.
Allah razı olsun.Amin cemi cümlemizin dualarını inşallah kabul etsin kardeşim..

nevin_1982, post: 1444919, member: 110641selamun aleykum herkese.dün arkadaşım aradı ablası kanser bağırsak kanseri.geçen yıl ameliyat oldu biraz tedavi gördü öyle yatalak değil ayakta geçiriyormuş hastalığını.fakat doktorlar epey yayıldığını ve son evresinde olduğunu söylemişler hastalığının.metanetini yitirmemiş bildiğim kadarı ile.genç bir anne kendisi.içinizden gelen dualara talibim.selametle kalın.
rabbim şifa ihsan eylesin allah yardımcınız olsun...
.................
mir_erhan, post: 1451339, member: 82164Allahu Tela Şafi ismi hürmetine şifalar nasip eylesin.
Ablamız için şifa vesilesi duasıyla Esmaül hüsna okuyacağım elimden geldiğince.
Selam ve dua ile
Allah razı olsun.Sağolun kardeşim..Herşey biz insanlar için.

Allahım acil şifalar versin inşaalah allahım ol derse herşey olur allahım esmaül hüsna yı bol bol okusun bizde okuyalım inşaalah allahım kendine açılan elleri geri çevirmeyi layık görmez allahım kimseyi darda koymasın
FAZİLETİN EN ÜSTÜNÜ SANA GELMEYENE GİTMEN , VERMEYENE VERMEN , KÖTÜLÜK EDENE İYİLİK ETMENDİR .[HZ.MUHAMMED (S.A.V) ]
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/81526-arkadasimin-ablasi-kanser-hastasi-onun-icin-dua-eder-misiniz · 06.10.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.