Namazda surelerin sırası

1.843 görüntülenme · 2 yanıt

Paylaş:
DOSTELLİALİ

DOSTELLİALİ

Yeni Üye · 5 mesaj

SELAMIN ALEYKÜM.
Namazda surelerin sırasıyla okunması iyidir deniyor.
uymaya çalışıyoruz.
ama bazı okuduğumuz kitaplarda peygamberimiz sav.'in
çoğu yerde sırası ile okumadığını görüyorum. bu konuda mesela sabah namazının sünneti ile fitir namazında
kafirun ve ıhlas okuması bu konuda yardım bekliyorum.allah hepinizden razı olsun.
👍 1
RedveKabul

RedveKabul

Üye · 18 mesaj

We aleykum selam,

İlmihal kitaplarına geçtiği şekliyle "Namaz Sureleri" diye birşey yoktur kardeşim. Yeni başlayanlar için kolaylık olsun babında zikredilen bu durum daha sonra maalesef yanlış anlaşılmış, ilmihal kitaplarına girmiş ve belirli bazı surelerin dışına çıkılamaz olmuştur.

Müzzemmil Suresi 20. ayeti "O halde Kuran’dan kolayınıza geleni okuyun" der. Ayrıca "önceki ayeti okumadan sonraki ayet okunmaz" sözü de doğru değildir. İsteyen istediği kadar ve istediği yerden okuyabilir.

Aksini iddia edenler var ise lütfen delillendirsinler. Delil getirirken de lütfen şu sıralamaya dikkat etsinler,

Muaz b. Cebel hadisinden hareketle;

1-Kuran
2-Sünnet
3-Alimlerin sözleri
_YUSUF_

_YUSUF_ 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 4.070 mesaj

DOSTELLİALİ, post: 81328, member: 133429
SELAMIN ALEYKÜM.
Namazda surelerin sırasıyla okunması iyidir deniyor.
uymaya çalışıyoruz.
ama bazı okuduğumuz kitaplarda peygamberimiz sav.'in
çoğu yerde sırası ile okumadığını görüyorum. bu konuda mesela sabah namazının sünneti ile fitir namazında
kafirun ve ıhlas okuması bu konuda yardım bekliyorum.allah hepinizden razı olsun.

aleyküm selam kardesimiz.
ilk rekatta okunan süre sonrası geriye dogru değil kur'anın sonuna doğru olan surelerden okumalı ve okunan bu sure aralarında 1 sureden fazla sure olmalı.Mesela 1 rekatta fil süresi okuduğumuzu varsayalım 2. rekatta kureys suresini atlayıp maun suresini okumamalı en az iki sure atlamalı bu durum mekruh görülmüş.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.