~Her aşığım diyen aşık olmaz.
Her sevgiden bahseden sâdık olmaz.
ilâhi herkes merd bir aşık olmaz.
Sıradan kalblerde AŞK DERDİ bulunmaz.~
Ey Aşk!
Gün olur; sende düşersin aşkın ahtapot kollarına.
Yana yana üşürsün kalbindeki buzdağının eteklerinde.
2.285 görüntülenme · 11 yanıt

sumisali33, post: 1449510, member: 71093sitemle doluysada, aşkı hiç pas tutmayan
ben aşığım dedikçe, MEVLA-sına yaklaşan
bu dünyayı yok sayıp, M-AH-ŞER-ine yolalan
- - yüreklerin vardığı, cennet kapısı ola
- - inkar edenin yolu, cehennem ile dola
Gül Berra, post: 1450190, member: 98391Ve kavuşuturur sevenleri.. Lütuflarıyla kuşatır dört bir yanı
O yarattığı kulunu sevdirerek yaklaştırır kendine.
Sevgilinin zatında görünen O 'nun nurudur aslında
Seven O'nun nuruyla sever sevdiğini..
O 'nun nurunun en yoğun olduğu biçimdir Aşk.
İşte bunun için eşsiz bir hazinedir Sana Aşık olmak
Zindanda_Mahkum, post: 1450398, member: 71721Konuya değer kattığın için teşekkürler kardeşim..
Senin aşkınla ne suyum kaldı, ne kuyum. Ne ciğerimde azıcık kan, ne geceleri gözümde uyku. Aşkın aklımı yağmaladıktan sonra her şeyim birer birer gitti. Şimdi sahip olduğum tek şey yaralı bir kuş olan canım. Senden bir emir bekliyorum. Ver dersen hemencecik vereyim.
Ben senden bunu ne vakit istersem alırım, başka neyin var?!
i, varlık âleminde malik olduğum tek şey işte bu. Bundan başka hiçbir nesneye sahip değilim. Bunu taşımamın sebebi ise yine sensin a gönlümü alan!
Çölde, ovada, dağda, kırda senin hayalini izlerken çok düşüyorum; dikenler ayağıma batıyor. İşte bu iğne onları ayağımdan çıkarmak için.
Bencileyin bir güzelin peşindeyken ayağına diken batsa o dikeni çıkarmak doğru olur mu? Eğer o dikeni çıkarırsan, seninkine vefa derler mi?!
Sevgili yolunda ayağına diken batan âşık, onu elbisesine takılmış bir gül görmeli değil midir? Gül fidanı, bir gül elde etmek için bir yıl dikenlere sabrediyor da sen gül fidanından da aşağı mısın yoksa? Leyla'nın aşkıyla ayağına batan diken, onun başkalarına armağan edeceği yüzlerce gül demetinden daha değerli değil midir?Gül Berra, post: 1450626, member: 41273est asıl bu güzel konu için bu güzel sözün için ben sana teşekkür ederim:)
Kur'an hakikatleriyle ilk tanıştığımız günlere nispeten gözyaşlarımızın kuruduğunu hissediyoruz. Bu halimiz mutlak manada kalblerimizin katılaştığının emaresi midir? Kalblerimizin yumuşaması ve gönül pınarlarımızın yeniden coşkun akması için neler tavsiye edersiniz?Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/81217-siradan-kalplerde-ask-derdi-bulunmaz · 18.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.