HELALDAN HARAMA NASIL GİDİLİR?

750 görüntülenme · 4 yanıt

Paylaş:
Aglayan_Seccadem

Aglayan_Seccadem

Yeni Üye · 0 mesaj

Hz. Ali efendimiz,namaz kılmak için mescide gittiğinde devesini bir gence emanet bırakmış, fakat döndüğünde devesinin bir yere bağlanmasına rağmen yularının olmadığını görmüştü. Yeni bir yular almak için satıcıya gittiğinde, kaybolan yularının biraz önce bir genç tarafından 10 dirhem gümüşe ona satıldığını öğrendi. Satıcı da üzülmüştü. Hz. Ali (r.a) efendimiz, cebinden 10 dirhem çıkarıp eski yuları alırken:

- O gence yazıklar olsun, dedi. Ben bu parayı,deveme baktığı için o gence verecektim. Ama o acele etti, helal rızkını harama çevirdi.

Aglayan_SeccademB)B)
FATMA_ERGUN

FATMA_ERGUN

Mübarek Üye · 3.537 mesaj

RE: HELALDAN HARAMA NASIL GİDİLİR?

ALLAH RAZI OLSUN.ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ.RABBİM HARAMDAN SANA SIGINIRIZ.RABBİM CÜMLEMİZE HELAL RIZIKLAR NASİP ETSİN İNŞ.
beyan

beyan

Üye · 21 mesaj

cok güzelmiş kardeşim allah razı olsun .rabbim cümlemize helal rızık nasip etsinB)
siyah_beyaz

siyah_beyaz

Mübarek Üye · 2.656 mesaj

Aglayan_Seccadem yazdı:

Hz. Ali efendimiz,namaz kılmak için mescide gittiğinde devesini bir gence emanet bırakmış, fakat döndüğünde devesinin bir yere bağlanmasına rağmen yularının olmadığını görmüştü. Yeni bir yular almak için satıcıya gittiğinde, kaybolan yularının biraz önce bir genç tarafından 10 dirhem gümüşe ona satıldığını öğrendi. Satıcı da üzülmüştü. Hz. Ali (r.a) efendimiz, cebinden 10 dirhem çıkarıp eski yuları alırken:

- O gence yazıklar olsun, dedi. Ben bu parayı,deveme baktığı için o gence verecektim. Ama o acele etti, helal rızkını harama çevirdi.

Aglayan_SeccademB)B)

Sağolasın güzel bir paylaşımdı ...
Allah razı olsun, selam ve dua ile ...

siyah_beyaz
Aglayan_Seccadem

Aglayan_Seccadem

Yeni Üye · 0 mesaj

selamunaleykum kardeslerim okudugunuz icin tesekkur ederim allah cumlemizden razi olsun insallah selam ve dua ile :)))B)B)B)

B)B)Aglayan_SeccademB)B)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.