El-Endulusi, post: 1436624, member: 48192Sana bu yuzden dedim Akaid oku diye. Akaid din degil ilimdir. Senin bu sozlerin kisiyi kafirlige goturur. Hic kimse hesap gununden once ben cennetligim ben cehennemligim diyemez. Bunu diyen varsa o kisi Allah c.c. inanmiyordur.
Ihilafla nasil rahmet olur oyle mi kardes. Bir ilim bildigini saniyorsun ama bu lafi soyluyorsun. Safiye gore bir mesele Hanifiye gore farkli olabilir (Amelde diyorum) bu bir ihtiilaftir fakat dogru olan taraf 2 alir yanilan taraf ise 1. Ayni Cemel Vakasi gibi. Ehli SUnnet Ulemasi o davada Hz.Ali r.a. hakli gormustur. Bu demek degil ki diger taraf hatalidir (yani nefsani bir davranis sebebiyle. Umarim ilmin oldugu icin anliyorsundur bunlari simdi yanliis yonlere cekipde bana tek tek butun kelimelerin aciklamasini yaptirma zamanim yok) . Bir karar verilmistir isabet eden 2 alir diger taraf yanilir 1 alir. Bu itilafitr ve rahmettir.
Simdi gelelim bu lafina. Simdi sen muslumanin diyorsun, dedim ya Akaid ilminden bir habersin. Burda 2 buyuk hata yaptin. 1-Ehli Sunnet olan milyonlarca muslumana kafir dedin. Kiblesi Kabe Rabbi Allah c.c. Peygamberi Hz.Muhammed s.a.v Kitabi Kuran diyen bir muslumana kafir diyenin kendi kafir olur. Bu sozler cok tehlikelidir. Sozlerine dikkat et, 2-Dinin arastirilmasi meselesine gelirsek, Zaten arastirildigi icin bu sonuca varilmistir. Sahabelerin hepsi Rahmettir biz bunu boyle biliriz.
Simdi Kuranda gecen Munafik fasik kelimeleri kimin icin gunumuzu gorup yasayipda bu lafimi soyluyorsun. gercek sahabe arasinda Munafik yoktu. Ozellikle Medinede olan Munafiklari da Hz.Peygamber s.a.v haber vermistir. Simdi eger sen Hz.Muaviye r.a. munafik diyorsan hz.Peygambere s.a.v yalanci ve iftira atiyorsun demektir ki buda senin buyuk hatalarindan sadece biridir.
Bu arada Hz.Ebubekir r.a. Hz.Omer r.a. Hz.Osman r.a. Hz.Ayse r.a. hakkindaki gorusleriniz nelerdir. Sen onlari dokul bakalim..[/QUOT
Bakın ben söylediklerimin hepsini delilli ve kaynaklı söylüyorum muaviyeyle ilgili söylenenlerin hepsi kaynaklıdır, delilidir.
Asıl acaba sizin ilim uslünden haberiniz varmı? hangi söylediğiniz delilli ve kaynaklı söylermisiniz bana.
iki sevap bir sevap olayı hangi ayette yazıyor, söylermisiniz . veya hangi sahih hadiste yazıyor. bazı cümleler ezberletilmiş sizlere ve onları
tekrarlayıp duruyosunuz. Bul afım sadec sizin için değil , genellemedir.
BUNLARIN HEPSİ EMEVİ UYDURMASIDIR.