RE: Türbe Ziyaretlerinin Faydalı Olduğuna İnanıyormusunuz?
zerda yazdı:
yusufk yazdı:
ADAK ADANMAZ ! KURBAN KESİLMEZ !MUM YAKILMAZ! BEZ - ÇAPUT BAĞLANMAZ!TAŞ - PARA YAPIŞTIRILMAZ! EĞİLEREK VE EMEKLİYEREK GİRİLMEZ ! PARA ATILMAZ !
YENİLECEK ŞEYLER BIRAKILMAZ ! EL - YÜZ SÜRÜLMEZ !TÜRBE VE YATIRLARDAN MEDED- ŞİFA UMULMAZ ! TÜRBE VE YATIRLARIN ETRAFINDA DÖNÜLMEZ ! TÜRBELERİN İÇİNDE YATILMAZ !
ÇÜNKÜ ORASI ARTIK BİR SEMBOLDÜR İNSAN ARTIK O MEZARDA YATANIN ALİMLİGİNİ BİLGİLİGİNİ İYİLİGİNİ DÜŞÜNEREKTEN ALLAH AŞKI BULUP ALLAHA YAKARIŞI BİRAZ DAHA SAMİMİ BİRAZ DAHA İÇTEN OLMA ADINA KULLANMALI
ÇOK TŞK EDERİM KARDEŞİM RABBİM RAZI OLSUN YAZMIŞ OLDUKLARINIZIN HEPSİDE DOĞRU ŞEYLER O MEKANLAR ÖMRÜNÜ ALLAH İÇİN HARCAMIŞ ONUN RIZASINI ELDE ETMEK İÇİN ÇALIŞIP ÇABALAMIŞ ZATLARIN MEKANLARI ONLARA BÜYÜK SAYGISIZLIKTIR BU YAZDIĞIN ŞEYLERİN YAPILMIŞ OLMASI ADABA UYGUN DAVRANMALIYIZ SELAM VE DUA İLE
Yanlız Şunuda unutmayalım Kardeşim Duâların kabûl olması için bazı şartlar vardır. Herkeste bu şartlar bulunmadığı için duâların kabûl olmadığı görülüyor. Onun için, ulemânın ve evliyânın duâ etmesi için onlara yalvarmak, onları vâsıta kılmak lâzımdır. Evliyânın diri veya ölü olması arasında fark yoktur. Zira (Büyük bir âlim vefât edince, feyz vermesi kesilmez, hattâ artar) buyuruldu. (İrşâd-üt-tâlibîn) Allahü teâlâ, sevdiklerinin rûhlarına işittirir. Onların hâtırı için istenileni yaratır. Diriler, Allahü teâlânın yaratmasına sebep olduğu gibi, rûhları da diri olduğu için, Allahü teâlânın yaratmasına sebep olur.
Hz.Âdem, Muhammed aleyhisselâmın hürmeti için duâ etti, duâsı kabûl oldu. Allahü teâlâ da, (Yâ Âdem, Muhammed aleyhisselâmın ismi ile, her ne isteseydin kabûl ederdim, O olmasaydı, seni yaratmazdım) buyurdu.[Hâkim, Beyhekî] Ölü-diri her velînin rûhundan yardım istenir. Hadîs i şerîflerde buyuruldu ki: (Çölde yalnız kalan kimse, bir şey kaybederse, Ey Allahın kulları, bana yardım edin desin! Çünkü Allahü teâlânın sizin göremediğiniz kulları vardır.) [Taberânî] (Halil-ür-rahmân [Hz. İbrâhim] gibi 40 kişi her zaman bulunur. Onların sebebiyle yardım görülür ve zafere kavuşulur. Onların bereketiyle gökten yağmur yağar. Onların yerine yeni birisi gelmedikçe, ölen olmaz.) [Taberânî]