RE: :))COCA COLA :)))
RE: :))COCA COLA :)))
siyah_beyaz yazdı:
Kendi adıma ben yanlış anlamadım sizi, anlatmak istediğinizi sağlık açısından konuya değindiğinizi tiryakilikten bahsetmediğinizi biliyorum. Gerçekten sağolun mesela ben bu konuyu bilmiyordum. Asitin zararlı olduğunu biliyordum ama işin boyutunun buraya kadar geleceğini bilmiyordum .Tiryakilik farklı mesele sizin anlatmak istediğinizin dışında olarak açılan bir konu. Hani illa da içeceğim diyenler olursa bari Türk malı içsinler diye söylendi. Yani ben o açıdan söyledim. Mustafa kardeşim de aynı açıdan söyledi, şu an onun adına söylüyorum hakkını helal etsin inşaallah yanlış bir şey söylememişimdir ...
önemli değil kardeşim, böyle şeyler olabilir sorun değil, açıklamam iyi oldu aslında, ilk mesajımda konuyu fazla açamadım..diğer arkadaş öyle yazınca açıklamam gerektiğini düşündüm..sevgili kardeşim, ülker firmasının yönetici kurulu bizzat kendi açıkladı, cola turkanın kimyevi hammadelerinin amerikanın chicago eyaletinden getirildiğini, tadının coca colaya benzetilmeye çalışıldığı için böyle bir şey yaptıklarını açıkladı..türk markası da olsa bunun zararı coca coladan aşağı değil..asit dolu bir bardağa insan dişi koyulmuş, ve yarım saatte asidin içinde dişin eridiği gözlenmiş.ben lisede fen bölümü öğrencisiydim bunun deneyini de yapmıştık.ayrıca kan yapımıyla görevli alyuvarlar hücrelerini öldürdüğü de tesbir edilmiş..yani kolayı çok tüketenlerde bir müddet sonra, kansızlık hastalığı gözlenmeye başlamış ve ayrıca pankreas salgısı olan insülini de yavaşlatıyor, yani diabet hastalarına kesinlikle tavsiye edilmediği gibi, kolanın diabete davetiye çıkardığı da söyleniyor...insanlar artık bu konuda bilgilenmeli, böylece yahudi mallarına da prim verilmemiş olur (coca cola için söylüyorum) önemli olan insanlara işin sağlık boyutunu da açıklamak sevgili kardeşim..selam ve dua ile