Eşek sütü haram mı?

5.244 görüntülenme · 9 yanıt

Paylaş:
ceylantur

ceylantur

Mübarek Üye · 2.014 mesaj

selamun aleyküm kardeşlerim, son zamanlarda ne yazık ki oldukça doğal karşılanan bir durum var, aşağıdaki bağlantıda detaylar var. Eşek sütü haram değil midir? Ben haram olduğu yönünde beyanda bulundum tanıdıklarıma?

HABER: Stn Satmak in Eek iftlii Kurdu haberi
ceylantur

ceylantur

konu hakkında bilgisi olan var mı?
cemcemil

cemcemil

Kıdemli Üye · 177 mesaj

eşek sütü içildiğini ilk kez duydum
ibra

ibra

Mübarek Üye · 6.106 mesaj

zaten medyanın doğal karşılamadığı hiiç bir şey yok :D :)

Tv de hoca sağlık açısından tüketmesi gerekiyorsa alternatifi yoksa tüketebilir ahsi halde haramdır demişti...

Birde Rabbim göstermesin sizinde bildiğiniz gibi açlık durumunda ölmemek kadar tüketilebiliyor haram olan yiyeceklerden.
İnsan beğenmez.
ALI72

ALI72

Kıdemli Üye · 219 mesaj

Eline saglik sen sag ol bu soru icin Ceylan kardesim.Daha önce bu konuda pek bir sey okumadim bir arastirmak ve sonra birseyler nasib olursa yazmak isterim insallah.
Hatice-tül Kübra

Hatice-tül Kübra

Mübarek Üye · 7.329 mesaj

Evcil eşek eti konusunda dört mezhepçe genellikle kabul edilen hüküm, ehlî merkeplerin etinin haram olduğu yönündedir. Mâlikî bilginlerin bir kısmı bunu tenzîhen mekruh saymış, bazı sahâbîlerden ve Hanefî bilgin Bişr el-Merisî’den ehlî eşek etinin helâl olduğu görüşü nakledilmiştir.

Süt, dört mezhebe göre etin hükmüne tâbidir. İnsan eti, saygınlığına binaen haram kılınmıştır. Ancak sütü haram değildir. Ebû Hanîfe’den at etinin haram veya mekruh olduğuna dair nakledilen görüşü esas alan bazı bilginler sütünü de haram veya mekruh olarak nitelendirmişlerse de, mezhepte sahih kabul edilen görüşe göre atın sütü mubahtır, çünkü eti pis olduğu için değil cihad aracı olduğu için yasaklanmıştır. (bk. İbn Mâce, Zebâih, 12; Ebû Dâvud, At'ime, 25; Nesâî, Sayd, 30; A. b. Hanbel, VI, 346; İbn Âbidîn Terc., XV, 234, 235, XVI 70, 71; ez-Zühaylî, el-Fıkhu'l-İslâmî ve Edilletühû, I,144, 145; Diyanet İslam ilmihali,
.................
ALI72

ALI72

Kıdemli Üye · 219 mesaj

Eline saglik güzel bir paylasim yapmissin sen sag ol Behiye kardesim.
Malesef bu konuda elimdeki kac tane kitaba baktim bir bilgiye direk bununla alakali bir seye ulasamadim.
Bildigimiz kadariyla bir esek etti haram´dir yukarda kardesim yazmisti hayvanlar etlerine göre sütleride bir degerlendiriliyormus bir sey haram ise o zaman onun sütüde bir haram oldugunu cikmis oluyor böyle olunca ortaya.
ceylantur

ceylantur

cevaplar için Rabbim razı olsun inşaAllah, selamun aleyküm
Hatice-tül Kübra

Hatice-tül Kübra

Mübarek Üye · 7.329 mesaj

ceylanturcevaplar için rabbim razı olsun inşaallah, selamun aleyküm

aleykum selam
allah sizdende razı oldun:)
.................
_YUSUF_

_YUSUF_ 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 4.070 mesaj

ceylantur, post: 80713, member: 101714
selamun aleyküm kardeşlerim, son zamanlarda ne yazık ki oldukça doğal karşılanan bir durum var, aşağıdaki bağlantıda detaylar var. Eşek sütü haram değil midir? Ben haram olduğu yönünde beyanda bulundum tanıdıklarıma?

HABER: Stn Satmak in Eek iftlii Kurdu haberi

eti yenenin sütüde yenir eti yenmeyenin sutude yenmez
👍 1
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.