HABER: Stn Satmak in Eek iftlii Kurdu haberi
Eşek sütü haram mı?
5.244 görüntülenme · 9 yanıt
selamun aleyküm kardeşlerim, son zamanlarda ne yazık ki oldukça doğal karşılanan bir durum var, aşağıdaki bağlantıda detaylar var. Eşek sütü haram değil midir? Ben haram olduğu yönünde beyanda bulundum tanıdıklarıma?
zaten medyanın doğal karşılamadığı hiiç bir şey yok :D :)
Tv de hoca sağlık açısından tüketmesi gerekiyorsa alternatifi yoksa tüketebilir ahsi halde haramdır demişti...
Birde Rabbim göstermesin sizinde bildiğiniz gibi açlık durumunda ölmemek kadar tüketilebiliyor haram olan yiyeceklerden.
Tv de hoca sağlık açısından tüketmesi gerekiyorsa alternatifi yoksa tüketebilir ahsi halde haramdır demişti...
Birde Rabbim göstermesin sizinde bildiğiniz gibi açlık durumunda ölmemek kadar tüketilebiliyor haram olan yiyeceklerden.
İnsan beğenmez.
Evcil eşek eti konusunda dört mezhepçe genellikle kabul edilen hüküm, ehlî merkeplerin etinin haram olduğu yönündedir. Mâlikî bilginlerin bir kısmı bunu tenzîhen mekruh saymış, bazı sahâbîlerden ve Hanefî bilgin Bişr el-Merisî’den ehlî eşek etinin helâl olduğu görüşü nakledilmiştir.
Süt, dört mezhebe göre etin hükmüne tâbidir. İnsan eti, saygınlığına binaen haram kılınmıştır. Ancak sütü haram değildir. Ebû Hanîfe’den at etinin haram veya mekruh olduğuna dair nakledilen görüşü esas alan bazı bilginler sütünü de haram veya mekruh olarak nitelendirmişlerse de, mezhepte sahih kabul edilen görüşe göre atın sütü mubahtır, çünkü eti pis olduğu için değil cihad aracı olduğu için yasaklanmıştır. (bk. İbn Mâce, Zebâih, 12; Ebû Dâvud, At'ime, 25; Nesâî, Sayd, 30; A. b. Hanbel, VI, 346; İbn Âbidîn Terc., XV, 234, 235, XVI 70, 71; ez-Zühaylî, el-Fıkhu'l-İslâmî ve Edilletühû, I,144, 145; Diyanet İslam ilmihali,
Süt, dört mezhebe göre etin hükmüne tâbidir. İnsan eti, saygınlığına binaen haram kılınmıştır. Ancak sütü haram değildir. Ebû Hanîfe’den at etinin haram veya mekruh olduğuna dair nakledilen görüşü esas alan bazı bilginler sütünü de haram veya mekruh olarak nitelendirmişlerse de, mezhepte sahih kabul edilen görüşe göre atın sütü mubahtır, çünkü eti pis olduğu için değil cihad aracı olduğu için yasaklanmıştır. (bk. İbn Mâce, Zebâih, 12; Ebû Dâvud, At'ime, 25; Nesâî, Sayd, 30; A. b. Hanbel, VI, 346; İbn Âbidîn Terc., XV, 234, 235, XVI 70, 71; ez-Zühaylî, el-Fıkhu'l-İslâmî ve Edilletühû, I,144, 145; Diyanet İslam ilmihali,
.................
Eline saglik güzel bir paylasim yapmissin sen sag ol Behiye kardesim.
Malesef bu konuda elimdeki kac tane kitaba baktim bir bilgiye direk bununla alakali bir seye ulasamadim.
Bildigimiz kadariyla bir esek etti haram´dir yukarda kardesim yazmisti hayvanlar etlerine göre sütleride bir degerlendiriliyormus bir sey haram ise o zaman onun sütüde bir haram oldugunu cikmis oluyor böyle olunca ortaya.
Malesef bu konuda elimdeki kac tane kitaba baktim bir bilgiye direk bununla alakali bir seye ulasamadim.
Bildigimiz kadariyla bir esek etti haram´dir yukarda kardesim yazmisti hayvanlar etlerine göre sütleride bir degerlendiriliyormus bir sey haram ise o zaman onun sütüde bir haram oldugunu cikmis oluyor böyle olunca ortaya.
ceylanturcevaplar için rabbim razı olsun inşaallah, selamun aleyküm
aleykum selam
allah sizdende razı oldun:)
.................
_YUSUF_ 🛡
Yönetici
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 1.043
- Ödül
- 113
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 4.070 mesaj
ceylantur, post: 80713, member: 101714
selamun aleyküm kardeşlerim, son zamanlarda ne yazık ki oldukça doğal karşılanan bir durum var, aşağıdaki bağlantıda detaylar var. Eşek sütü haram değil midir? Ben haram olduğu yönünde beyanda bulundum tanıdıklarıma?
eti yenenin sütüde yenir eti yenmeyenin sutude yenmez
👍 1
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/80713-esek-sutu-haram-mi · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Eşek Deyip Geçmeyin! Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 14 cevap
- öğrencilere at ve eşek eti yedirmişler!!! Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 11 cevap
- Yaralı Eşek Nasihatler 26 cevap
- Arı Sütü Sağlık ve Yaşam 5 cevap
- Bir Âyet:"Kan İle Gaita Arasındaki Sütü Çıkarırız" Kuran-ı Kerim 1 cevap
- Anne Sütü ve İlâhî Mesaj Nasihatler 5 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.