Sancısız bir doğum gördünüz mü?

1.142 görüntülenme · 7 yanıt

Paylaş:
Seyren

Seyren

Mübarek Üye · 1.036 mesaj

Adamın biri ağacın altında yatıyormuş. Ağzına bir yılan girmiş. Bir atlı gelmiş, uyuyan adama yılan zarar vermesin diye çekmeye çalışmış ama adam yılanı yutmuş. Küçücük bir yılan içine gitmiş. Atlı ne yapsın, siz olsanız ne yapardınız? Eline bir kırbaç almış ve

- Kalk, demiş. Kalk.

Başlamış dövmeye adamı. Uyuyan adam birden dövülmeye b...aşlayınca fırlamış,

- Sen hain misin gaddar mısın şurada uyuyordum, demiş.

Ama dayak korkusuna tabi ki kalkmış

- Ne yapayım, demiş;

- Buradaki bütün ham elmaları ye, demiş.

- Niye, demiş adam.

- Ye, demiş.

Yemeye başlamış sonra da bolca su içirmiş. Adam ham elma üstüne de suyu içince çıkartmış; yılanı görünce korkmuş. Demiş ki

- Allah senden razı olsun, niye söylemedin yılan yutmuş olduğumu?

- Söyleseydim korkudan ölürdün demiş.

Mevlâna diyor ki, içimizde yılan huylar vardır. Allah bazen küçücük darbelerle, bazen ham elmalar yedirerek, bazen bizi fazlaca koşturarak içimizdeki bize zarar veren yılan huyları dışarı çıkartır. Bunun için bu dünyada acılar ve sıkıntılar insan için çok faydalıdır.

Değil mi ki doğum, sancıyla olur, sancısız bir doğum gördünüz mü? (Mevlânâ)
sivetok

sivetok

Mübarek Üye · 1.251 mesaj

Hiç doğum görmedim ki :)
Güzeldi ellerinize sağlık
Çeşm-i Bülbül

Çeşm-i Bülbül

Mübarek Üye · 13.384 mesaj

Mevlâna diyor ki, içimizde yılan huylar vardır. Allah bazen küçücük darbelerle, bazen ham elmalar yedirerek, bazen bizi fazlaca koşturarak içimizdeki bize zarar veren yılan huyları dışarı çıkartır. Bunun için bu dünyada acılar ve sıkıntılar insan için çok faydalıdır.

Emeğinize sağlık kardeşim ilk defa okudum, güzel bir paylaşım..
.....

Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..

NFK
Seyren

Seyren

Okuyan gözlerinize sağlık kadeşlerim.
Sivetok kardeşim.Bir kadının normal doğumda çektiği acı vücudundaki bütün kemiklerim kırılmasına eş değermiş.Ve normal bir insan sadece bunun 45/1 ne katlanabilirmiş.Var sen düşün gerisini.
melek4545

melek4545

Mübarek Üye · 3.460 mesaj

Emeğinize sağlık çok güzeldi

Allah razı olsun
Seyren

Seyren

ALLAH cümlemizden razı olsun arkadaşlar.Aranızda olmaktan inanılmaz mutluyum.
sivetok

sivetok

Mübarek Üye · 1.251 mesaj

SeyrenOkuyan gözlerinize sağlık kadeşlerim.
Sivetok kardeşim.Bir kadının normal doğumda çektiği acı vücudundaki bütün kemiklerim kırılmasına eş değermiş.Ve normal bir insan sadece bunun 45/1 ne katlanabilirmiş.Var sen düşün gerisini.

Be mübarek ben pişkinliğe verip o acıyı hissetmemeye çalışıyorum sen bide bilimsel olarak detaylandırıyorsun ben dayanamam çok üzülürüm. Allah yardımcıları olsun tüm annelerin paylaşım için saol teşekkürler
Seyren

Seyren

Bilmek zarar getirmez eşler hanımlarına daha makul yaklaşsınlar bu zamanlarda.:)
Allah tüm annelerin yar ve yardımcısı olsun.Okuyan gözlerine sağlık kardeşim
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.