Hadis Günlüğü.
18.170 görüntülenme · 173 yanıt
Allah katında ne kadar değerlisiniz 
İranlı arkadaşı Selman anlatmaktadır:
Öğleye yakın bir vakitti. Mescid’te oturuyorduk. Hasan (ra)’la Hüseyin (ra)’in kayboldukları haberi geldi. Kendisiyle beraber herkes Medine ve etrafına dağılarak, çocukları aramaya başladık. Nihayet ben bir dağın eteğinde onları buldum. Birbirlerine korku içerisinde sarılmışlar, kıpırdamadan az ötelerinde duran bir yılana bakıyorlardı. Yılan ise başını onlara doğru uzatarak, dilini çıkarmış, tıslıyordu… Allah’ın Elçisine seslendim, hemen geldi. Durumu görünce yılanın üzerine seğirtti ve yılan kaçtı. O da torunlarının yanına döndü. Şimdi elini yüzlerine sürerek korkularını gidermeye çalışıyor, bir yandan da:
“Anam babamsınız, Allah katında ne kadar değerlisiniz.” diyordu.
Çocukların korkusu yatışınca her birini bir omuzu üstüne alarak yavaş yavaş Medine’ye doğru yürümeye başladı.[8]
[8]M. Yusuf Kandehlevi. a.g.e., III/34l
Hadis |

İranlı arkadaşı Selman anlatmaktadır:
Öğleye yakın bir vakitti. Mescid’te oturuyorduk. Hasan (ra)’la Hüseyin (ra)’in kayboldukları haberi geldi. Kendisiyle beraber herkes Medine ve etrafına dağılarak, çocukları aramaya başladık. Nihayet ben bir dağın eteğinde onları buldum. Birbirlerine korku içerisinde sarılmışlar, kıpırdamadan az ötelerinde duran bir yılana bakıyorlardı. Yılan ise başını onlara doğru uzatarak, dilini çıkarmış, tıslıyordu… Allah’ın Elçisine seslendim, hemen geldi. Durumu görünce yılanın üzerine seğirtti ve yılan kaçtı. O da torunlarının yanına döndü. Şimdi elini yüzlerine sürerek korkularını gidermeye çalışıyor, bir yandan da:
“Anam babamsınız, Allah katında ne kadar değerlisiniz.” diyordu.
Çocukların korkusu yatışınca her birini bir omuzu üstüne alarak yavaş yavaş Medine’ye doğru yürümeye başladı.[8]
[8]M. Yusuf Kandehlevi. a.g.e., III/34l
Hadis |
GÜNÜN HADİSİ
“Üç özellik vardır; bunlar kimde bulunursa o, imanın tadını tadar:
Allah ve Resûlünü, (bu ikisinden başka) herkesden fazla sevmek.
Sevdiğini Allah için sevmek.
Allah kendisini küfür bataklığından kurtardıktan sonra tekrar küfre dönmeyi, ateşe atılmak gibi çirkin ve tehlikeli görmek.”
* Buhârî, Müslim, Tirmizî
“Üç özellik vardır; bunlar kimde bulunursa o, imanın tadını tadar:
Allah ve Resûlünü, (bu ikisinden başka) herkesden fazla sevmek.
Sevdiğini Allah için sevmek.
Allah kendisini küfür bataklığından kurtardıktan sonra tekrar küfre dönmeyi, ateşe atılmak gibi çirkin ve tehlikeli görmek.”
* Buhârî, Müslim, Tirmizî
Ümmetimin bozulmaya yüz tuttuğu zamanlarda, benim bir sünnetimi yerine getirene yüz şehid sevabı verilir.(Beyhaki)
Yasaklı Kullanıcı
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 5
- Ödül
- 38
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 3.363 mesaj
İŞTE DAİMA SÖYLENMESİNDE FAYDA OLAN BİR DUA :
Rabbenâ âtina fid'dünyâ haseneten ve fil'âhireti haseneten ve kınâ azâbennâr.
---::: ANLAMI :::---
Allah'ım! Bize dünyada iyilik ve güzellik, ahirette de iyilik, güzellik ver. Bizi ateş azabından''Cehennem'den'' koru.
Rabbenâ âtina fid'dünyâ haseneten ve fil'âhireti haseneten ve kınâ azâbennâr.
---::: ANLAMI :::---
Allah'ım! Bize dünyada iyilik ve güzellik, ahirette de iyilik, güzellik ver. Bizi ateş azabından''Cehennem'den'' koru.
İbni Abbâs radıyallahu anh den rivayet edildiğine göre Nebî sallallahu
aleyhi ve sellem, hasta bir bedevîyi ziyaret etti. Her hastayı ziyaret
ettiğinde yaptığı gibi ona da, Geçmiş olsun, hastalığın günahlarına
keffâret olur inşallah buyurdu.
Buhârî, Tevhîd 31, Menâkıb 25, Merdâ 10, 14
aleyhi ve sellem, hasta bir bedevîyi ziyaret etti. Her hastayı ziyaret
ettiğinde yaptığı gibi ona da, Geçmiş olsun, hastalığın günahlarına
keffâret olur inşallah buyurdu.
Buhârî, Tevhîd 31, Menâkıb 25, Merdâ 10, 14
“Daha vakti var, ilerde yaparım” demek, şeytanın mü’minlerin kalplerine bıraktığı bir vesvesedir.
Hadis (Ramuz).
Hadis (Ramuz).
.................
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/78738-hadis-gunlugu · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.