son duanıza katılıyorum..ve bu duanızla birlikte
Kaim, post: 1404141, member: 60957.. devir ahir zaman İman olmuş elde kor. tut tutabilirsen.direnecez imanı tutacaz inşallah
sözlerinize atfen Mümtehine Sûresi, 5. Ayeti de dualarımıza eklemeyi yeğlilyorum..
Allah bizi çok sevdiği için dua etmenin en güzel yolunu bile göndermiş..bakınız işte o güzel dualardan bir idrak..
“Ey Rabbimiz! Bizi, inkar edenlerin zulmüne uğratma. Bizi bağışla. Ey Rabbimiz! Şüphesiz sen mutlak güç sahibisin, hüküm ve hikmet sahibisin.”
Allah C.C. hepimize dosdoğru kul olmayı nasip etsin inşaallah..İnşaallah bu duayı, dualarımıza eklemek nasip olur..zira, böyle bir imtihandan geçmek
acılı bir kalp bırakıyor insanın elinde..inkarcıların zulmü ise acıyı daha da fazla bir şekilde bal eylemeye sebep oluyor inşaallah..işte aslında imtihan sırrı burda..hep Ona daha da yaklaşabilelim diye..zaten bu sır gereği değil mi ki şeytan Allahın iznini alarak bizlere musallat oluyor..ve halbuki yaptığı/yapabildiği tek şey:vesvese vermek.. :)
inkarcıların zulmünde..bilhassa şeytanlaşmış insanların zulmünde..yalnız kalıyorsunuz..Allah hiç bir mü'mini bu durumda bırakmasın inşaallah, böyle bir imtihan ile sınamasın inşaallah..insan isyana çok yakın da olabilir tabi böyle bir hadisede, ancak; bakıyor ki sırtını Ona dayamış..ve Onun için sevmiş, Onun için buğzetmiş gibi kalbi duygular insanın yanında ve aslında
asla yalnız değil insan.. değil mi ki insan bir kere "Fein Tevellev Fe gul hasbiyallahu la ilahe illahu aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbül arşül aziym" demiş..gayrisi boş :)
Allahın yarattığı hiç bir canlı yok ki Allah alnından yakalamış olmasın..ve hiç bir canlı yok ki Onun bizatihi gözetimi ve denetiminde olmasın..işte bu sebeple tüm mü'minler kalbi bir kordon ile birbirine bağlı ve zamandan ve mekandan münezzeh her halde ve har halükarda nerede, nasıl, ne halde, kiminle, kimsesizken de nasıl olurlarsa olsunlar..bu sebepten ümitsiz olmuyorlar da bu kalbi kordon münasebeti ile yalnız olmadıklarını defalarca idrak ediyorlar..idrak ediyorlar ve "Rabbimiz bizi affet" diyorlar..biz diyorlar..bize diyorlar..kalplerimiz birbirine bağlı güzel kardeşlerim, evet sizinle benim kalbim de Allahın izni ile birbirine bağlı- bu mesajı her kim okuyorsa şuan-
idrak ettirene hamd olsun!
Rauf ve Rahman olan Allah..şüphesiz ki çok şefkatli ve merhametli..inanamayan kuluna bile Rahman ismi ile nefes almayı ikram ediyor..subhanallah..
inşaallah affeder hepimizi..
nefslerimizn kölesi bizleri affeder inşaallah
ilk emir "oku"..inşaallah "oku"yabilenlerden olmayı nasip etsin Alahu Teala..
oku derken yani..bak çevrendekilere
bak misal casiye suresi 13. ayetteki.."bütün mahlukatı sana boyun eğdirdim" ne demek..
ağaç ne diyor..
rüzgar bir tekbir getirdiğinde başaklar Hu! diye nasıl sesleniyor..bunları oku demek fikrimce..
Ağaç misal..hergün önünden geçip gittiğin ağaç..
ne diyor, ne okuyorsun ağaçta?
"dün bakmıştın ama bugün de bak" demiyor mu?
"bak bugün ben farklıyım, dallarımdaki yapraklar biraz daha sarardı, dün uçlardaydı sarılık..baksana bana, OKUsana beni..bugün biraz daha sarı.."
okuduğum anlam:herşey değişiyor..hiç birşey aynı kalmıyor..ve fani..
başlangıcın sonuna doğru ilerliyoruz
okuyarak..
Allah utandırmasın inşaallah
herşeyin, her nefsin, her nefesin "la ilahe hu! illa ki Hu!" diye haşrolunduğu şu alemde yükselen ayak seslerinin güzel nameleri değsin herkesin yüreğine inşaallah..