Kendimin mehkemesi
1.051 görüntülenme · 9 yanıt
Allah’ın bir kulu olarak acaba ben bir Müslüman gibi yaşayabiliyor muyum. Allah’a gereği gibi kulluk yapabiliyor muyum. Komşularım acaba benden memnun mu. Onların sıkıntılarına ortak olabiliyor muyum. Çoluk çocuğuma helal rızık yedirebiliyor muyum. Acaba annem, Eşim çocuklarım benden razı mı, Arkadaşlarım benden razı mı, Malımın zekatını gereği gibi verebiliyor muyum, Çocuklarımı bir Müslüman çocuğu gibi yetiştirebildim mi, Zamanımı malayani işlerle mi geçiriyorum yoksa yararlı işlerle mi, Başkalarının arkasında atıp tutuyor muyum. Bütün bu soruları kendime ve ilgililere sormak gerek. İnsanoğlunun cahili yaradılışı gereği kendi hatalarını göremiyor. Bende cahil bir kul olduğuma göre kendi hatalarımı maalesef görememekteyim. Maalesef hakiki bir dost da edinemedim ki bana hatalarımı bir, bir söylesin. Ne olacak bu garibin hali ey Allah’ım sen bilirsin. Sen benim rabbim ve sahibimsin. Darlıkta bollukta her an her zaman sana sığındım. Sen bu garibin pek çok olan kusur ve günahlarını setreyle ya rabbi. Kendi hatalarını görüp katında kabul görecek bir şekilde tevbe ile :(:(:(telafi eden kulların arasına kat bu garibi ya ilahi. Senin razılığını alanlar her nasıl aldı ise bu garibede öyle bir razılık almayı nasip eyle Allah’ım.
RE: Kendimin mehkemesi
Aminnnnn kardeşim Rabbim doğru yolundan ayırmasın bizleri ve imanla göç etmeyi nasip etsin Allaha emanet olun
Aminnnnn kardeşim Rabbim doğru yolundan ayırmasın bizleri ve imanla göç etmeyi nasip etsin Allaha emanet olun
RE: kendimin mahkemesi
Hayır dua edene binbir fazlası olsun
Hak'kı arayan onu gönlünde bulsun
Sevgilinin Livailhamd sancağı gölgesi
Durağı Hak'kın adn cenneti olsun
Hayır söz eden yaşasın hayr ile
Sağ ile verdiğini duyurma sol ele
Pişmanlık duyandan Hak razı gele
Haşrolalım kardeşler şehitler ile
Fermani eder ince ince sözleri
Körükleyici gelsin içimdeki közleri
Kendimiz bulalım gelmeden ömür güzleri
Kavuşturandan Allah razı olsun bizleri
Hayır dua edene binbir fazlası olsun
Hak'kı arayan onu gönlünde bulsun
Sevgilinin Livailhamd sancağı gölgesi
Durağı Hak'kın adn cenneti olsun
Hayır söz eden yaşasın hayr ile
Sağ ile verdiğini duyurma sol ele
Pişmanlık duyandan Hak razı gele
Haşrolalım kardeşler şehitler ile
Fermani eder ince ince sözleri
Körükleyici gelsin içimdeki közleri
Kendimiz bulalım gelmeden ömür güzleri
Kavuşturandan Allah razı olsun bizleri
RE: Kendimin mehkemesi
Amin kardeşim Allah razı olsun
Amin kardeşim Allah razı olsun
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/7856-kendimin-mehkemesi · 07.10.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- !!! YAKARIŞ !!! Dua Listesi 4.715 cevap
- "Peygamber Duaları" Dua Listesi 2.902 cevap
- Cuma DUAMIZ... Dua Listesi 2.491 cevap
- her güne bir duamız olsun inşallah Dua Listesi 1.557 cevap
- 25 şubat 2010 a az kaldı. Salavat kampanyası başladı. Hedef 25.000.000 Dua Listesi 1.333 cevap
- Fetih Sûresi Okuyalım..... Dua Listesi 1.306 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.