Cennet cennet dedikleri
Birkaç köşkle birkaç huri
İsteyene ver onları
Bana seni gerek seni

İmam Ebus Suud Efendiye şöyle soru sorulmaktadır :
" Bir zaviyenin mescidinde bazı istekli kişiler toplanıp çeşitli nağmelerle kelimei tevhid çekerler , daha sonra " Sen bir ulu sultansın , Canlar içinde cansın , Çünki seni kapın kapalı olarak değil açık olarak gördüm " derler yada "
Cennet cennet dedikleri
Birkaç köşkle birkaç huri
İsteyene ver onları
Bana seni gerek seni " derler göğüslerini döğerek garip hallere girerler . O esnada mahalle halkından bazı kimseler zaviyenin şeyhine " bu garip halleri neden yaptırıyorsun ?" dediklerinde , zaviyenin şeyhi "ben insanları ve cinleri bana ibadet etsinler diye yaratdım " ayetini okursa şeran ne lazım gelir ? "
İmam Ebus Suud Efendiye şöyle cevap verir : "Yukarıda adı geçen kişiler hal ve sözleriyle yüksek derece haddi aşmakla beraber , cennet hakkında söyledikleri sözlerden dolayı küfre girdikleri açıktır . Öldürülmeleri mübahtır . Şeyhleri olan dinsize gelince ,bu yapılan şeyden dolayı kendisine soru soranlara " bu söz ve fillere ne lazım gelir " dediği için küfre girmekle birlikte , işlenilen bu suçları ibadet olarak göstererek ayeti bu fillere delil olarak getimekle tekrar kafir olur . Bu yaptıklarından tevbe etmezlerse , öldürülmeleri vaciptir . "
( Şeyhul İslam Ebuss Suud Efendinin Fetvaları , sy : 87 , Alaaddin Palevi , İstismar Edilen Kavramlar , Tasavvuf Kavramı , sy : 330 )
Şöle bir soru akla gelmektedir : Aceba bu gün tasavvufi camiaya mensub olupta bu kelimeyi söylemeyen ve ya bu kelimeyi söyleyen kaç kişi bunun küfr olduğunu biliyordur ? Va ahiru daavana anilhamdulillahi rabbil alemin.