Her üye arkadasina bir hadis -i serif hediye etsin böylece hadisler ögrenmis oluruz insallah
Benim hadisim :
KADIR GECESI BİR KERE KADR SURESİNİ OKUMAK ,DİĞER GÜNLERDE HATMETMEKTEN DAHA EVLADIR Hadis - i Serif
10.118 görüntülenme · 113 yanıt
tevbekarım
Yeni Üye · 0 mesaj
tevbekarım, post: 1393435, member: 110845Aleyna ve aleykümselam
estağfirullah kardeşim aksine konu çok güzel belki görülmemiştir.ben ilk gördüğümde siteye yazamayacak kadar yoğundum çıkmam gerekti ama şimdi tekrar görmek beni çok memnun etti Allah razı olsun...
Benim paylaşmak istediğim hadisi şerif tüm islamiyet gen.tr ailem ve leyla-1 kardeşim için olsun :)
(Ramazandan sonra şevval ayında da 6 gün oruç tutan, anasından doğduğu günkü gibi günahsız olur.) [Taberani]
KaLBuN_KeSiR, post: 1393755, member: 59734Es selamu aleyküm ve rahmetullah..
Konunu yeni gördüm kardeşim. Emeğine sağlık. Çok güzel bir konu olmuş..
İlk hediyem sana gelsin..
Ebu Rukayye Temîm ibni Evs ed-Darî (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
“Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘Din nasihattır’ buyurdu.
Biz, Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’e:
−Kimin için nasihattır? dedik.
Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
−‘Allah için, Kitabı için, Rasulü için, Müslümanların imamları için ve tüm Müslümanlar için nasihattır’ buyurdu.”
Müslim, Buhari, Ebu Davud, Tirmizi, Nesei
tevbekarım
Yeni Üye · 0 mesaj
tevbekarım, post: 1393823, member: 37970aleyna ve aleykümselam kalbun_kesir kardeşim benimde bugünkü hediyem sana olsun;
Bir Gönüle Gir ki...
En çok hadis nakleden sahabi Ebu Hüreyre r.a., salih kimseleri sevmek, onların gönlüne girmek hususunda şunları söyler:
“Kıyamet gününde kul, Allah Tealâ’nın huzuruna getirilir.
Allah Tealâ da ona: “Benim için veli bir kulumu sevdin mi? Seni onun hatırına bağışlayayım..” diye sorar.
Bu nedenle salih zatları seviniz, onların desteklerini alınız. Zira kıyamet gününde devlet onlarındır.”
İmam Şa’rânî, Tenbîhü’l-Muğterrîn
kalbun_kesir, post: 1393819, member: 37970[sıze=3][ı]es selamu aleykum ve rahmetullah..
Hayırlı sabahlar olsun kardeşim.. Kardelele kardeşime hediyem olsun.. ( :
[/ı][ı]ebu hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
[/ı]"sizden biriniz, abdestini bozmadan namaz kıldığı yerde oturduğu müddetçe, melekler kendisine:
[/sıze][sıze=3]- allahım! Bunu bağışla, buna rahmetinle muamele et, diye dua ederler."
[/sıze][ı]buhârî, ezân 36. Ayrıca bk. Müslim, mesâcid 276; ebû dâvûd, salât 20; tirmizî, salât 245; nesâî, salât 40; ibni mâce, mesâcid 19 [/ı]
tevbekarım
Yeni Üye · 0 mesaj
tevbekarım
Yeni Üye · 0 mesaj
tevbekarım, post: 1393960, member: 103783[sıze=4][ı]اَلإِيمَانُ بِضْعٌ وَسَبْعُونَ شُعْبَةً أفْضَلُهَا قَوْلُ لاَ إِلهَ إِلاَّاللَّهُ وَأدْنَاهَا إِمَاطَةُ اْلأذَى عَنِ الطَّرِيقِ وَالْحَيَاءُ شُعْبَةٌ مِنَ اْلإِيـمَانِ
iman, yetmiş küsur derecedir. En üstünü “lâ ilâhe illallah (allah’tan başka ilah yoktur)” sözüdür, en düşük derecesi de rahatsız edici bir şeyi yoldan kaldırmaktır. Haya da imandandır.
Buhârî, îmân, 3; müslim, îmân, 57, 58.
bugünkü hediyem kardelele ablama ve dağ çiçeği dua kardeşime gelsin inşallah[/ı] [/sıze]
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/77435-herkes-bir-arkadasina-hadis-i-serif-hediye-etsin · 06.10.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.