Arkadaşlık konusunda yardım edin kardeşlerim !

1.188 görüntülenme · 8 yanıt

Paylaş:
Abhva

Abhva

Yeni Üye · 8 mesaj

Selamın Aleyküm. arkadaşlar ben arkadaşlarım arasında sevilmiyorum fazla. bunun için ne yapabilirim. ve kötü kişilerden uzaklaşmak için ne yapmalıyım ? Teşekkürler

edit:arkadaşlar hiçbir sorunumuz yok. habire bana küsüp duruyorlar. bazen iyiyiz bazen kötü uzaklaşıyım diyorum bir sürü arkadaşım var ama o 2-3 kişiye bağlanmışım diğerleriyle mutsuz oluyorum sanıyorum kendimi yardım edin şuan aramız açık
Azerbaycan_li

Azerbaycan_li

Mübarek Üye · 1.201 mesaj

ALLAH bir kulunu sevdiği zaman, cibril'i çağırıp "ben falan kulumu seviyorum, sen de onu sev!" der. cibril de onu sever ve sonra gökyüzünde şöyle seslenir: "Allah, falan kimseyi seviyor, siz de onu sevin!" bundan sonra göklerdeki bütün melekler onu sever. Sonra o kul yeryüzünde de herkes tarafından sevilip kabul görür." (müslim)

sen ole bir kul ol ki kardeşim Allah seni sevsin, Allah ın sevip, razı olduğunu herkes sever....

Allah in sevdiği bir kul olmak istiyorsan şu ayete uy (bizlerde uyalim elbette)

De ki; 'Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki, Allah sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Hiç kuşkusuz Allah bağışlayıcı ve esirgeyicidir.' (Ali İmran 31)
salavatqetir

salavatqetir

Mübarek Üye · 1.596 mesaj

Abhva ve kötü kişilerden uzaklaşmak için ne yapmalıyım ? Teşekkürler

uzaklaşman yeterli :a21:
imidik

imidik

Yasaklı Kullanıcı · ★ Kıdemli Üye · 379 mesaj

Aleyküm Selam ,

Öncelikle sizi Yüce Allah'ın sevmesini arzu ederim.Arkadaşlarınızı ve sizi tanımıyoruz ama size tavisyem sevgili Peygamber Efendimiz (s.a.v)
güzel ahlakanı örnek alın ve o mübareğin hayatını sık sık okuyun hatta okumaktan ziyade uygulamaya çalışın.Madem böyle yazdık bir
örnek verelim.

Efendimiz (s.a.v.) eve geldiğinde eğer bir şeyler almış ise önce onu kız çocuklarına ikram ederdi ve en önce kız çocuklarını öper severdi.

Slm ve Dua ile..
eee87

eee87

Mübarek Üye · 582 mesaj

Arkadaşların arasında sevilmemenin sebeplerini araştır bence.Davranışların sözlerin bunlarda belki birşey olabilir ama sende sorun yoksa karşı tarafta vardır sorun direkt uzaklaş kendine yakın kafana uygun insanları seç.Kötü insanlardan kesinlikle uzak dur konuşma bile böylece ALLAH'IN izniyle kötülüklerden korunursun İNŞALLAH.bol bol dua et ve Ayetel Kürsi okuyabilirsin kötülüklere karşı.
MELEK DİLBER

MELEK DİLBER

Mübarek Üye · 611 mesaj

abhvaselamın aleyküm. Arkadaşlar ben arkadaşlarım arasında sevilmiyorum fazla. Bunun için ne yapabilirim. Ve kötü kişilerden uzaklaşmak için ne yapmalıyım ? Teşekkürler

arkadaslarımızın dediği gibi sevilmemenn nedenlerini araştır eğer sorun onlardaysa sen onlardan uzak dur eğer sorun sendeyse onlar senden uzak dursun:)saka bi yana allah'a yakın ol baska kimse önemli değil ondan baska emin ol...
Abhva

Abhva

Yeni Üye · 8 mesaj

arkadaşlar hiçbir sorunumuz yok. habire bana küsüp duruyorlar. bazen iyiyiz bazen kötü uzaklaşıyım diyorum bir sürü arkadaşım var ama o 2-3 kişiye bağlanmışım diğerleriyle mutsuz oluyorum sanıyorum kendimi yardım edin şuan aramız açık
MELEK DİLBER

MELEK DİLBER

Mübarek Üye · 611 mesaj

abhvaarkadaşlar hiçbir sorunumuz yok. Habire bana küsüp duruyorlar. Bazen iyiyiz bazen kötü uzaklaşıyım diyorum bir sürü arkadaşım var ama o 2-3 kişiye bağlanmışım diğerleriyle mutsuz oluyorum sanıyorum kendimi yardım edin şuan aramız açık

yüce rabbime kim daha yakın ise onunla arkadaslığını devam ettir canım boş yere mutsuz olma kendini de bu kadar üzme ..
Hamza344

Hamza344

Üye · 28 mesaj

Abhvaarkadaşlar hiçbir sorunumuz yok. habire bana küsüp duruyorlar. bazen iyiyiz bazen kötü uzaklaşıyım diyorum bir sürü arkadaşım var ama o 2-3 kişiye bağlanmışım diğerleriyle mutsuz oluyorum sanıyorum kendimi yardım edin şuan aramız açık

Öncelikle kendini, sonra ise onlara olan davranışlarını objektif bir şekilde sorgulamalasın. Mutlaka aranızdaki ilişkileri etkleyen ince detaylar vardır. Bunların farkına varıp, ona göre davranmalısın. Sen iyi ve imanlı bir insan olduktan sonra kimse sana küsmek için bir neden bulamaz, küsse bile bu onun eksikliğinden öte gelir. Ayrıca çok arkadaşın olacak diye bir kaide yok... Çevrendekilere karşı iyi ol yeter...
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.