Berat Kandiliniz mübarek olsun..

2.089 görüntülenme · 24 yanıt

Paylaş:
gurbette

gurbette

Mübarek Üye · 2.850 mesaj

Kandiliniz mubarek olsun Rabbim hayirlara vesile kilsin...

'Apaçık kitaba yemin olsun ki, Biz Kur'an-ı mübarek bir gecede indirdik. Biz, gerçekten uyarıcıyız. O mübarek gecede, her hikmetli iş katımızdan bir emirle ayırt edilir...'(Duhan, 44/1-4)

‘Allah’ım! azabından afvına, gazabından rızana sığınıyorum. Sen’den yine Sana iltica ediyorum. Şânın yücedir. Sana yaptığım senayı Senin kendine yaptığın senaya denk bulmuyorum. Sana lâyık bir surette hamd etmekten âcizim.’
TakeOne

TakeOne

Mübarek Üye · 6.069 mesaj

Berâet, temize çıkma anlamına gelir. Bu geceye, bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle mübarek gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle Berat gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet gecesi gibi adlar da verilmiştir.

Müslümanlar bu geceyi ibadet ve taatle geçirmenin pek çok sevabı ve feyzi olduğuna inanır. Bu konuda Resul-u Ekrem şöyle buyurmuştur:

"Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: 'Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim' buyurur." (İbn Mâce)

Ayrıca, Berat gecesi, Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfuz'dan dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Buna "inzal" denir. Kadir gecesinde ise Peygambere ilk kez ve parça parça indirilmeye başlanmıştır. Buna da "tenzil" denir.

tevbekarım

tevbekarım

Yeni Üye · 0 mesaj

Berat Kandiliniz mübarek olsun hayırlara vesile olması dileğiyle...
FerihAdem

FerihAdem

Üye · 12 mesaj

Berat Kandiliniz mübarek olsun inş.
Ben bişey sormak istiyorum. Yarın oruç tutmak istiyorum. Yarın ve Cumartesi oruç tutsam olur mu? Bazıları Cuma tutma Cumartesi tut diyor. Bunun sebebini bilen var mı?
bursaa

bursaa

Üye · 46 mesaj

kardeş benim bildiğim berat gecesi cuma gecesinden başlar cumartesı günüde devam eder onun için cumartesı berat günü oldugundan ogun tut demiş olablirler ama yanlışım varsa arkadaşlar uyarsın tabıkı ben tvde böle duymuştum.
kardelele

kardelele

Mübarek Üye · 15.425 mesaj

Hayırlı kandiller diliyorum.
Beraatiniz mübarek olsun.inşallah.
Bu gecenin 5 özelliği vardır.
Bu gecede önemli işlerin seçimi ve ayrımı yapılır.
Bu geceyi ibadetle geçirenlere yardımcı olunması amacıyla allah tarafından melekler gönderilir.
Bu gece bağışlanma ve aff gecesidir.
Bu gecede yapılan ibadetlerin sevabı çok büyüktür.
Bu gecede peygamber efendimize şefaat yetkisinin tamamı verilmiştir.

Allah yaptığımız tüm ibadetleri kabul eylesin.
Allaha emanetolun.
TakeOne

TakeOne

Bilgilendirmen için teşekkürler kardelele. :)

tevbekarım

tevbekarım

Yeni Üye · 0 mesaj

Berat Gecesi Duası

"Bismillâhirrahmanirrahim. Eûzu bi-afvike min ikâbike ve eûzu bi-ridâke min sahatike ve eûzu bike minke celle senau leke lâ-uhsî senâen aleyke ente kemâ esneyte alâ nefsike."

Anlamı:
"Ya Rabbi, cezandan affına sığınırım, gazabından rızana sığınırım, senden sana sığınırım, Zatın yücedir, seni övmek için kelime bulamıyorum, Sen kendini övdüğün gibisin."
TakeOne

TakeOne

Gidilecek başka kapı mı var Allah aşkına ! Allah hepinizden razı olsun. Yarın büyük bir gece. Rabbimizin razı olduğu olanlardan olmayı cenabı rahman hepimize nasip etsin.

tevbekarım

tevbekarım

Yeni Üye · 0 mesaj

FerihAdem, post: 1386790, member: 109974Berat Kandiliniz mübarek olsun inş.
Ben bişey sormak istiyorum. Yarın oruç tutmak istiyorum. Yarın ve Cumartesi oruç tutsam olur mu? Bazıları Cuma tutma Cumartesi tut diyor. Bunun sebebini bilen var mı?

BU GECE BERAT GECESİ BUNULA İLGİLİ ORUCU BUGÜN MÜ TUTMALIYIZ YARIN MI TUTMALIYIZ? ALLAHA EMANET OLUN?

Cevap
Değerli kardeşimiz;

Kandil gecesi akşam namazından başlar sabah namazına kadar devam eder. Geceden önceki ve sonraki gündüzde oruçlu olmak efdaldir. Yalnızca geceden sonraki günde de oruç tutulabilir.

Mesela mirac kandili cumayı cumartesiye bağlayan gece ise cuma günü ve cumartesi günleri oruç tutulabilir. Efdal olanı cumartesi günü tutmaktır.

Regaib kandili perşembe ile cuma arasındaki gece olduğuna göre cuma günü oruç tutmak efdaldir. Bundan önce perşembe günü de oruç tutulabilir.
Soru
Dinimize göre bir gün ne zaman başlayıp biter? mesela çok değerli olan cuma günü, perşembe gecesi 24'te başlayıp, takip eden gecenin 24'ünde mi bitiyor? Bir günün hükmünün o günün ikindi vakti bittiğini duymuştum doğru mu? Aynı şekilde çok makbul olan arife gecesi, sabahı bayram olan gece mi yoksa sabahı arife olan gece mi?

Cevap
Değerli kardeşimiz;

Bir tam gün, gece ve gündüzüyle beraber gündür. Her gece o geceyi takip eden gündüze aittir. Bu nedenle tam gün, akşamdan başlayıp takip eden gündüzün akşamına kadar devam eder.

Örneğin Cuma gecesi Perşembeyi Cumaya bağlayan gecedir. Aynı şekilde Arefe gecesi de sabahı Arefe olan gecedir. Sabahı Bayram olan gece de Bayram gecesidir. Bu ölçüye göre diğer mübarek geceler belirlenir.
Dağ Çiçeği

Dağ Çiçeği

Mübarek Üye · 1.779 mesaj

Kemahlı_24

Kemahlı_24

Mübarek Üye · 5.140 mesaj

ALLAH razı olsun değerli KARDEŞ im

inşaALLAH beratını alanlardan oluruz

hayırlı kandiller..
Gönül_Hecesi

Gönül_Hecesi

Aktif Üye · 72 mesaj

Hepiniz berat kandili mübarek olsun.İyi kandiller.
hafize

hafize

Mübarek Üye · 14.020 mesaj

Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz

YARADAN'ı görmeden sevmedik mi

Mevlana'dan

Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin

Bana

Rabb'im Kulum Desin Yeter...

**RaNa**

**RaNa**

Mübarek Üye · 3.597 mesaj

Allah hepinizden Razı olsun :)
huzur8

huzur8

Kıdemli Üye · 323 mesaj

Kandilimiz mübarek olsun.
Hayırlara vesile olsun inşallah
gurbette

gurbette

Selamun Aleykum ve Rahmetullah
Kandilimiz mubarek olsun. dualariniza yürekten amin diyorum
Rabbimiz daha nice kandillerde bizleri bulustursun..

TakeOne, post: 1386786, member: 88924

Berâet, temize çıkma anlamına gelir. Bu geceye, bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle mübarek gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle Berat gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet gecesi gibi adlar da verilmiştir.

Müslümanlar bu geceyi ibadet ve taatle geçirmenin pek çok sevabı ve feyzi olduğuna inanır. Bu konuda Resul-u Ekrem şöyle buyurmuştur:

"Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: 'Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim' buyurur." (İbn Mâce)

Ayrıca, Berat gecesi, Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfuz'dan dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Buna "inzal" denir. Kadir gecesinde ise Peygambere ilk kez ve parça parça indirilmeye başlanmıştır. Buna da "tenzil" denir.

tevbekarım, post: 1386787, member: 88924Berat Kandiliniz mübarek olsun hayırlara vesile olması dileğiyle...

bursaa, post: 1386792, member: 110845kardeş benim bildiğim berat gecesi cuma gecesinden başlar cumartesı günüde devam eder onun için cumartesı berat günü oldugundan ogun tut demiş olablirler ama yanlışım varsa arkadaşlar uyarsın tabıkı ben tvde böle duymuştum.

kardelele, post: 1386800, member: 110005Hayırlı kandiller diliyorum.
Bu geceyi ibadetle geçirenlere yardımcı olunması amacıyla allah tarafından melekler gönderilir.

Allaha emanetolun.

TakeOne, post: 1386820, member: 59734Bilgilendirmen için teşekkürler kardelele. :)

tevbekarım, post: 1386821, member: 59734Berat Gecesi Duası

"Bismillâhirrahmanirrahim. Eûzu bi-afvike min ikâbike ve eûzu bi-ridâke min sahatike ve eûzu bike minke celle senau leke lâ-uhsî senâen aleyke ente kemâ esneyte alâ nefsike."

Anlamı:
"Ya Rabbi, cezandan affına sığınırım, gazabından rızana sığınırım, senden sana sığınırım, Zatın yücedir, seni övmek için kelime bulamıyorum, Sen kendini övdüğün gibisin."

TakeOne, post: 1386822, member: 76690Gidilecek başka kapı mı var Allah aşkına ! Allah hepinizden razı olsun. Yarın büyük bir gece. Rabbimizin razı olduğu olanlardan olmayı cenabı rahman hepimize nasip etsin.

tevbekarım, post: 1386826, member: 110845
BU GECE BERAT GECESİ BUNULA İLGİLİ ORUCU BUGÜN MÜ TUTMALIYIZ YARIN MI TUTMALIYIZ? ALLAHA EMANET OLUN?

Cevap
Değerli kardeşimiz;

Kandil gecesi akşam namazından başlar sabah namazına kadar devam eder. Geceden önceki ve sonraki gündüzde oruçlu olmak efdaldir. Yalnızca geceden sonraki günde de oruç tutulabilir.

Mesela mirac kandili cumayı cumartesiye bağlayan gece ise cuma günü ve cumartesi günleri oruç tutulabilir. Efdal olanı cumartesi günü tutmaktır.

Regaib kandili perşembe ile cuma arasındaki gece olduğuna göre cuma günü oruç tutmak efdaldir. Bundan önce perşembe günü de oruç tutulabilir.
Soru
Dinimize göre bir gün ne zaman başlayıp biter? mesela çok değerli olan cuma günü, perşembe gecesi 24'te başlayıp, takip eden gecenin 24'ünde mi bitiyor? Bir günün hükmünün o günün ikindi vakti bittiğini duymuştum doğru mu? Aynı şekilde çok makbul olan arife gecesi, sabahı bayram olan gece mi yoksa sabahı arife olan gece mi?

Cevap
Değerli kardeşimiz;

Bir tam gün, gece ve gündüzüyle beraber gündür. Her gece o geceyi takip eden gündüze aittir. Bu nedenle tam gün, akşamdan başlayıp takip eden gündüzün akşamına kadar devam eder.

Örneğin Cuma gecesi Perşembeyi Cumaya bağlayan gecedir. Aynı şekilde Arefe gecesi de sabahı Arefe olan gecedir. Sabahı Bayram olan gece de Bayram gecesidir. Bu ölçüye göre diğer mübarek geceler belirlenir.
gurbette

gurbette

Selamun Aleykum ve Rahmetullah
Kandilimiz mubarek olsun. dualariniza yürekten amin diyorum
Rabbimiz daha nice kandillerde bizleri bulustursun..

TakeOne, post: 1386786, member: 88924

tevbekarım, post: 1386787, member: 88924Berat Kandiliniz mübarek olsun hayırlara vesile olması dileğiyle...

bursaa, post: 1386792, member: 110845kardeş benim bildiğim berat gecesi cuma gecesinden başlar cumartesı günüde devam eder onun için cumartesı berat günü oldugundan ogun tut demiş olablirler ama yanlışım varsa arkadaşlar uyarsın tabıkı ben tvde böle duymuştum.

kardelele, post: 1386800, member: 110005Hayırlı kandiller diliyorum.

Allaha emanetolun.

TakeOne, post: 1386820, member: 59734Bilgilendirmen için teşekkürler kardelele. :)

tevbekarım, post: 1386821, member: 59734Berat Gecesi Duası

Anlamı:

TakeOne, post: 1386822, member: 76690Gidilecek başka kapı mı var Allah aşkına ! Allah hepinizden razı olsun. Yarın büyük bir gece. Rabbimizin razı olduğu olanlardan olmayı cenabı rahman hepimize nasip etsin.

Dağ Çiçeği, post: 1386873, member: 83423

Gönül_Hecesi, post: 1386920, member: 102034Hepiniz berat kandili mübarek olsun.İyi kandiller.

hafize, post: 1386923, member: 3585

**RaNa**, post: 1386950, member: 71738Allah hepinizden Razı olsun :)

huzur8, post: 1386951, member: 88924Kandilimiz mübarek olsun.
Hayırlara vesile olsun inşallah
dehlizz

dehlizz

Yeni Üye · 1 mesaj

berat kandiliniz mubarek olsun arkadaşlar.ben eni üye oldum sitedeki arkadaşlardan dua istiyorum.
Çeşm-i Bülbül

Çeşm-i Bülbül

Mübarek Üye · 13.384 mesaj

Hayırlı kandiller

Ali b. Ebî Tâlib (Radıyallâhü anh)’ten rivayet edildiğine göre; Resûlullah (Sallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur : “Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, o gece ibâdete kalkın. Ve o gecenin gündüzünü (on beşinci günü) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ dünyaya en yakın göğe rahmeti ile tecelli eder, (o andan) fecir oluncaya kadar: Benden mağfiret dileyen yok mu? Ona mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu? Onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptela olan yok mu? Ona afiyet vereyim (Belâdan kurtarayım.) Şöyle olan yok mu? Böyle olan yok mu? (Onlara da istediğini vereyim) buyurur.

İbni Mace

Dua'larda hatırlanmak ümidiyle....
.....

Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..

NFK
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.