Hangi Peygamberin Kızısın?

1.042 görüntülenme · 7 yanıt

Paylaş:
m_muaz

m_muaz

Mübarek Üye · 7.359 mesaj

Tâbiînden Hasan-ı Basrî hazretleri bir gün dergâhta otururken ihtiyar bir kadın gelir ve;
-Efendi hazretleri, benim bir kızım vardı öldü. Hasretine dayanamıyorum. Bana bir duâ öğret de rüyâmda görüp hasretimi gidereyim, der. Hasan-ı Basrî hazretleri gerekeni yaptıktan sonra kadın gider. Fakat kadın, ertesi gün gözleri kan çanağı gibi olduğu hâlde ağlayarak tekrar dergâha gelir. Hasan-ı Basrî hazretleri kadına;
-Niçin ağlıyorsun? diye sorunca kadın;
-Kızımı rüyâda gördüm, ama üzerine katrandan bir elbise giydirmişler cayır cayır yanıyor, cevabını verir.
Hasan-ı Basrî hazretleri ve yanında bulunanlar kendi sonlarının nasıl olacağını düşünerek ağlaşmaya başlarlar.

Aradan bir müddet geçtikten sonra Hasan-ı Basrî hazretleri, rüyâsında kendinin vefât ettiğini ve cennete girdiğini görür. Cennette gezerken muhteşem bir köşk ve önünde bir kadın görür.
O kadına;
-Yavrum sen hangi peygamberin hanımı veya kızısın? diye sorar.
Kadın;
-Efendim ben, bir peygamberin hanımı veya kızı değilim. Geçen gün size gelip de sizden rüyâsında kızını görmek isteyen kadının kızıyım, cevabını verir.
Hasan-ı Basrî hazretleri;
-Kızım annen senin Cehennemde yandığını söylemişti. Hâlbuki sen yüksek makamlardasın. Bu makâma nasıl ulaştın? diye sorar.
Kadın;
-Efendim biz kabir hayâtında beş yüz elli kişi azâb görüyorduk. Bir mümin kabristana gelip on bir İhlâs, on bir Felak, on bir Nâs sûresini okudu. Kabristanda yatan müminlerin ruhlarına bağışladı. Allahü teâlâ bize azâb eden meleğe; “Benim âyetlerim ve adım hürmetine burada bulunan ve azâb görenleri affettim. Onlara azâb etmeyin ve birer makam verin” buyurdu. Onun için bu makâma geldim cevabını verir...”

Netice olarak, ölen yakınlarımızı seviyorsak, onları üzecek kötü amellerden sakınmamız ve onlara dua etmemiz, sadaka vererek, hayır, hasenât yaparak imdatlarına koşmamız lazımdır...
AsK giBi siLah,,,nEfiS giBi düSmaN yOktUr...
mustafa_xtar

mustafa_xtar

Mübarek Üye · 5.606 mesaj

RE: Hangi Peygamberin Kızısın?

Kardeşim Allah razı olsun ne güzel bi rmüjde
Paylaştığın için çok teşekkür ederim
RAbbul Aleminin rahmeti o kadar büyük
Yeter ki biz biraz çaba gösterelim
Allaha emanet olun

Türksat 3/A Frekans: 12729

Sembol Rate: 30000 Polarizasyon: Vertical Fec: 5/6 42º
m_muaz

m_muaz

sizde kardeşim allah razı olsun...B)
guleryuz

guleryuz

Kıdemli Üye · 175 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM
ÇOK YARARLI BİR PAYLAŞIM GERÇEKTEN
ALLAH TEKRAR SENDEN RAZI OLSUN KARDEŞİM
nuresma

nuresma

Mübarek Üye · 2.975 mesaj

Allah razı olsun kardeşim.Allah arkamızdan yolunda gidecek bizi hayırla anacak kişilerden eylesin ve biziz de öyle kullarından kılsın.selam ile..
Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir.

özgürlüğün özgürlüğümüzdür Kudüs
bezmi safa

bezmi safa

Mübarek Üye · 1.241 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM
sevvalmina

sevvalmina

Mübarek Üye · 1.747 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL.
m_muaz

m_muaz

sizdende degerli kardeşlerim..B)ALLAH RAZI OLSUN B)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.