İslam Düşmanları Karşısında Okunacak Dualar
İslam Düşmanları Karşısında Okunacak Dualar
515- Abdullah İbni Abı Evfâ'dan (Radıyallahu Anhüma) rivayet edil*diğine göre şöyle anlatmıştır:
"Resûlüllah Sallaflahu Aleyhi ve Sellem, düşmanla karşılaştığı günler*den birinde, güneş (batıya doğru) meyledinceye kadar bekledi sonra in*sanlar arasında kalkıp şöyle buyurdu: Ey insanlar! Düşmanla karşılaş*mayı arzu etmeyin, Allah'dan afiyet isteyin. Fakat düşmanla karşılaştığı*nız zaman, sabredin (ve direnin). Biliniz ki Cennet, kılıçların gölgesi al*tındadır. Sonra buyurdu: Ey kitabları indiren, bulutlan yürüten ve düş*manları parişan eden Allah'ım! Düşmanları perişan et ve bizi. onlara ga*lip kıl."[12] ' Bir rivayette de şöyle duâ etmiştir;
Ey Kitabları indiren, çabuk hesab gören Allah'ım! Düşmanları peşiran et, Allah'ım onları perişan et ve onları dağıt."
516- Enes'den (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre, şöyle anlat*mıştır: "Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem sabahleyin Hayber'e baskın yaptı. (Düşmanlar) onu ve orduyu görünce, Muhammed ve ordusu! de*diler de, kaleye sığındılar. Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem iki eli*ni kaldırıp buyurdu: Allahu Ekber, Hayber harab olsun! Biz düşman bir kavmin bölgesine girdiğimiz zaman, azabla korkutulanların sabahı kötü olur."[13]
517- Sahih bir isnadla Sehl İbni Sa'd'dan (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre, şöyle demiştir ki, Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu: "İki duâ var ki, (boş) çevrilmezler, yahut nadiren çevri*lirler: Ezan zamanında duâ etmek, savaşta birbirine saldınldığı zaman ya*pılan duâ."[14]
518- Enes'den (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre şöyle demiş*tir: "Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem savaş yaptığı zaman:
"Allah'ım, Sen benim kuvvetimsin ve yardımcimsın. Seninle (düşma*nı) engellerim, Senin gücünle saldırırım ve Senin yardımınla çarpışırım" derdi.[15]
519- Sahih isnadla Ebû Musa El-Eş'ari'den (Radıyallahu Anh) rivaye*te göre şöyle anlatmıştır:
"Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem, bir düşman kavmin saldırı*sından endişelendiği zaman:
"Allah'ım, Senin gücünle onların boğazlarını tıkarız ve kötülüklerin*den Sana sığınırız.”derdi.[16]
520- Umâre İbni Za'kere'den (Radıyallahu Anh) rivayet edildildiğine göre demiştir ki, Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem'im şöyle buyur*duğunu dinledim: Allah Tealâ buyuruyor ki, Benim mükemmel kulum o kimsedir ki, savaş zamanında dengi ile karşılaştığında beni anar"[17]
521- Câbir İbni Abdullah'dan (Radıyaİlahu Anhüma)rivayetde demiş*tir ki, Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Selem Huneyn (savaşı) gününde şöyle buyurdu: "Düşmanla karşılaşmayı arzu etmeyin. Çünkü siz onlar tara*fından nasıl bir belâya uğrayacağınızı bilemezsiniz. Fakat onlarla karşı*laşınca da şöyie deyin:
"Allah'ım! Sen bizim de Rabbımızsın, onların da Rabbısın. Bizim kaîb-İerlmiz de, onların kalbleri de Senin kudret elindedir. Onlara ancak sen üstün gelirsin."