Namazda ne diyoruz?

14.522 görüntülenme · 48 yanıt

Paylaş:
Taygun

Taygun

Aktif Üye · 60 mesaj

Allah Razı Olsun B)
denizderya35

denizderya35

Kıdemli Üye · 173 mesaj

arkadaşlar ben namazı kitaplardan okuyarak öğrendimkimse öğretmedi küçükken filan. bir süredirde kılmıyorum. şimdi allah izin verirse yeniden başlıcam kılabildiğim vakitleri kılıcam ama sünnetlerde fatiha+ sure okunuyordu aMA farzlarda sadece fatiha okuyorum sure okumuyorum yanlış mı yapıyorum acaba? nolur birileri cevaplasın. birde ilk namaza başlarken allahu ekber diye eller açıp göğsümüze koyuyoruz ya sonradan birleştiriyoruz elimizi 2. rekatta yeniden allahu ekber diyip elimizi açmaya gerek varmı yoksa direk göğsümüzde birleştirip mi yapayım.
smyyes

smyyes

Mübarek Üye · 3.791 mesaj

denizderya35, post: 1516675, member: 117733arkadaşlar ben namazı kitaplardan okuyarak öğrendimkimse öğretmedi küçükken filan. bir süredirde kılmıyorum. şimdi allah izin verirse yeniden başlıcam kılabildiğim vakitleri kılıcam ama sünnetlerde fatiha+ sure okunuyordu aMA farzlarda sadece fatiha okuyorum sure okumuyorum yanlış mı yapıyorum acaba? nolur birileri cevaplasın. birde ilk namaza başlarken allahu ekber diye eller açıp göğsümüze koyuyoruz ya sonradan birleştiriyoruz elimizi 2. rekatta yeniden allahu ekber diyip elimizi açmaya gerek varmı yoksa direk göğsümüzde birleştirip mi yapayım.

selamün aleyküm kardeşim.
4 rekatlik farzların ilk 2 rekatinde Fatiha+sure
son iki rekatinde ise sadece Fatiha okunacak.
2 rekatlik farzlarda(sabah namazının sünneti) Fatiha yı sure ile birlikte okuyacaksınız.

diğer soruya gelince sadece ilk rekatte tekbir alıyoruz.yani 2.rekatte tekbir alıp elleri göğüste birleştirmeye gerek yok.
Allah a emanet olunuz
denizderya35

denizderya35

Kıdemli Üye · 173 mesaj

smyyes, post: 1517262, member: 106972selamün aleyküm kardeşim.
4 rekatlik farzların ilk 2 rekatinde Fatiha+sure
son iki rekatinde ise sadece Fatiha okunacak.
2 rekatlik farzlarda(sabah namazının sünneti) Fatiha yı sure ile birlikte okuyacaksınız.

diğer soruya gelince sadece ilk rekatte tekbir alıyoruz.yani 2.rekatte tekbir alıp elleri göğüste birleştirmeye gerek yok.
Allah a emanet olunuz

allah razı olsun kardeşim. çok kafamı kurcalıyordu allaha emanet olun...
smyyes

smyyes

smyyes

smyyes

Nadas06

Nadas06

Mübarek Üye · 4.313 mesaj

Allah razı olsun kardeşim ...
leyla-1

leyla-1 🛡

Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 42.001 mesaj

Allah razı olsun kardeşim emeklerinize gönlünüze sağlık Allah bilerek ve idrak edenlerden olmak nasip etsin Rabbim.
Hani melekler sormuştu Rabbimize;
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
_YUSUF_

_YUSUF_ 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 4.070 mesaj

güncelleme
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.