tesettür ve okul
3.366 görüntülenme · 35 yanıt
Goldenrose
Yeni Üye · 0 mesaj
◆ Aktif Üye
- Ödül
- 6
Yasaklı Kullanıcı · ◆ Aktif Üye · 62 mesaj
Goldenrose kardeşimin dediği gibi dünyalık işler için Allah'ın emri olanı erteleme...
Dualarım seninle. Allah'a emanet ol....
Arkadaşım sende kapanmak istiyorsan eğer bekleme.yarına çıkıcağımız hiç belli olmaz değil.Annende sorun çıkartrsa eğer birgün söyler iki gün söyler sonra o da alışır haline.
★ Kıdemli Üye
- Ödül
- 16
Yasaklı Kullanıcı · ★ Kıdemli Üye · 349 mesaj
' Emine, post: 1358645, member: 106265Mecburen açılmak zorunda kaldı..Sonuçta ailesi kapalı olursa eve adım atamycağını söyledi.Günahı ailesinin boynuna kalıyor.
Pardon ama günahı ailesinin boynuna kalıyorda kız masum mu oluyor ?
Rasulullah(sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'a isyanda kula itaat yoktur buyuruyor....Annesi bir haram işlemesini emretmiş kızda Şeriata göre itaat etmemesi gerekirdi...şeriata aykırı hareket ederek itaat etti.Böylece aileside kızda günaha ortak oldular...
Bu arada buse44 kardeşe diyeceğim...Bu emir(hicab emri) buluğ çağına giren her kıza farzdır...Okulu bitirdikten sonra evlendikten sonra köprüyü geçtikten sonra kapanırım demek hevaya hevese uymaktır...
GoldenroseSelamun aleyküm buse kardeşim. Kapanmak için okulun bitmesini beklemeniz çok yanlış olur. Kapanmak istiyorsanız beklemeden yapın bunu.. Okulu dünyalık işleri araya sokmayın.
:D keşke bizde yapabilsek dimi kardeşim:D
Goldenrose
Yeni Üye · 0 mesaj
_ilknur_, post: 1360394, member: 54443:D keşke bizde yapabilsek dimi kardeşim:D
evet kardeşim. Ama arada atladığın bir nokta var. ben kapanmak için okulumun bitmesini beklemiyorum.
Buse Kardeşim senin ailene ALLAH hidayet versin sen kapanarak inşaALLAH o islamın ilk yıllarındaki sahabelerin sevabı gibi sevap kazanırsın.
Amin.
Goldenrose, post: 1361616, member: 54443evet kardeşim. Ama arada atladığın bir nokta var. ben kapanmak için okulumun bitmesini beklemiyorum.
:D canım benim açıklamana gerek bile yok şaka yapyorum senin derdini en iyi ben anlarım allah kolaylıık versin ... :D
buarada benim mesele çözülcek gibi annem yumuşadı kurs bakmaya gidicez inanabiliyomusun öle mutluyum ki inşallah bi aksilik çıkmaz :D
ibra, post: 1362209, member: 109772yav nasıl iş anlamıyorum kimisinin ailesi uğraşır iyi olsundiye kız her naneyi yer kimisi iyi olmak ister ailesi istemez...
Buse Kardeşim senin ailene ALLAH hidayet versin sen kapanarak inşaALLAH o islamın ilk yıllarındaki sahabelerin sevabı gibi sevap kazanırsın.
Amin.
dimii yahu? çok doğru..... keşke biraz anlayışl olabilseler:(
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/74742-tesettur-ve-okul · 06.10.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.