RE: Bir kız başını açıp okuyabilir mi?
"İnsanlarda Kayar" isimli eserinde Emine Şenkiloğlu'nun, Molla Sadrettin'in oğlu Edip Yüksel'in "ÖRTÜ YOK" iddiasına cevabı"EMİNE ŞENLİKOĞLU'NUN CEVABI
ÖRTÜ VAR MI YOK MU?
Bu konun tartışılması bile beni üzüyor ama kader beni bu tartışmaya itiyor.
Şimdi nüzul sebepleriyle beraber sana örtüyü anlatayım Edip... Erkek olsaydım sana erkek gibi daha farklı cevaplar da verirdim ama ne yapalım, sen şimdi yazdıklarımla yetineceksin.
İslam'ın geldiği talihli çağa gidelim...
Önce tevhidi ayetler geldi...Allah inancını anlatan ayetler geldi...Tefekkür ayetleri geldi ilk önce... Direksiz göklerden örnek verdi Allah...Deve hörgücünden, dağdan denizden misaller verdi. Ölü olan topraktan nasıl bitkinin çıktığına bakarak kendisine inanılmasını istedi.
Bu arada bütün kadınlar açıktı. Müslüman kadınlarla, müslüman olmayan kadınlar ayırdedilemiyordu...("İlahi sinyalle müslüman kadınlar, ellerine kına yakmaya başladılar." Diyenler de var.)
Hemen tesettür ayeti inseydi imanı tamam olmamış kadınlara zor gelebilirdi bu... O yüzden Yüce Allah kadınların da imanının olgunlaştığı zamana bırakıyordu örtü ayetini. Bu zaman kavramı, Allah'a değil, insanlara lazımdı...
Derken imanın lezzetini, İslam'ın vakarını kazanmıştı mü'mine kadınlar. Ve müslüman kadınların erkeklerin göz zevkine hitabeden meta durumundan kurtulmalarını emretmişti Allah.
"Habibim, hanımlarına kızlarına ve mü'minlerin hanınlarına söyle! Üzerlerine cilbaplarını örtsünler. Onların böyle örtünmeleri, tanınmalarına, eziyet görmemelerine daha uygundur..." buyurdu.
Şimdi gelelim kelimelerin tahliline. Ayette geçen cilbabın Türkçe manası "çarşaftır." Yani örtüdür... Bu örtüye net bir model yoktur... En güzel kadın örtüsü çarşaftır. ondan sonra bürümcek, şalvar, atkı, ferace v.s. gelir.
Örtünmenin en gizli noktası Allahu alem. Bize bildirilen yönü şunlardır:
1) Allah emretmişse biz o emre uymak zorundayız. Allah istiyorsa, değil çarşaf giymek, başörtüsü örtmek, çuval bile giyeriz. İmanlı kadınlar olarak kendimizi göstermek gibi bir çabamız yok. Tenimizle değil, beynimizle, şahsiyetimizle övünürüz.
2) Ciddiyetle muhafa edilmiş örtü, kadının çekiciliğini aza indirir.
3) Müslüman bir kadının, müslümanlığı caddede sokakta, sadece örtü ile bilinir. Erkekler de İslami kisve, erkeklerde sakalla, bıyıkla verilebilir. Ama müslüman kadın sadece İslami örtüsüyle bilinir. Bu örtüde İslami olma şartı vardır. Bir rahibe gibi değil, yarım başörtüsü değil. Zira yarım başörtüsü de, Allah içinse sahibine kar sağlar, ama aynı sitilde Rum kadınlar da örtündüğü için, müslüman kadın yine anlaşılmaz... Müslümanlığın kendine has özelliği unutulmamalıdır.
Nitekim, bun böyle bir olay yaşadım. Başına yarım başörtüsü olan kadına "selamun aleyküm" dedim.
KAdın bana sordu:
-Bana neden selam verdiniz?
-Vermem gerikiyordu... Din kardeşi değil miyiz?
Kadın şöyle bir durakladı. SOnra;
-İslam'a saygım var ama ben Rumum... Önemli değil, ben de dindarım, dedi.
Evet, müslüman kadının müslümanlığı sokakta örtüsü, aile içi ev etrafındada güzel ahlakıyla belli olur.
Sen örtüyü bize işkence gibi görüyor, güya bizi savunuyorsun. Öte yandan da dinli dinsiz, putperest, itperest, her türlü kadınla aynı tipi aynı modeli paylaşalım istiyorsun.
AÇIKLAMA
Ahzap suresi indiği vakir, kadınlar çarşaflarını önü açık bir şekilde örterlerdi.
Bunun üzerine bir müddet sonra, Allah Celle, NUr Suresi 31. ayet-i kerimeyi indirdi yüce katından. (Mecaz)
Nur Suresi 31. ayette, örtülerinin yaka kısımlarının örtülmesi emredildi.
Bunların hepsi birer imtihandır tabii. Hem her şey gönlümüzce, nefsani arzularımızca olsaydı, imtihanın ne değeri olurdu ki. İmtihanda mutlak zorluklar, akıl almaz olaylar vardır... Sen istiyorsun ki, İslam dışında olanlarla müslümanlar aynı şekilde yaşasınlar.
Olmaz Edip olmaz...Ayıptır bu... İslam'ın geldiği günden beri, İslam kadını örtülüdür... Sen fazlasıyla batının etkisinde kaldın... İslam'ın örtüsünden utanma... Zira, açılmada son sınır, hayvani boyutta yürümek olur.
Sonra, Ahzap suresinin ayetine dikkat et... Efendimize Allah ne diyor: "Hanımlarına kızlarına söyle üzerlerine cilbap-çarşaf örtsünler..."
Eğer örtü göğüsleri örtmek için ise senin iddiana göre, Efendimizin karıları kızları göğüsleri açık geziyorlardı. Onları bu kadar bilerek küçültmeye çalışmasan, ne olur, gurur yapmadan, "Ben şimdiye kadar böyle demiştim, şimdi nasıl döneyim" demeden, kendini tekrar gözden geçir... Hanımının saçlarını, yakasını, erkeklerden kıskanmaya zorla kendini... Biliyorum, bu uçkur düzeni, açıklığa insanları öylesine çok alıştırdı ki, mayolu giyen bir kadın gözlerine açık gelmiyor. Yarın sen de, böyle giderse, bikiniyi savunursun. İşi mantığa bırakırsan(hele de senin mantığına) şöyle der:
-Allah, kadının göbeği, bacakları görünmesin diyor mu? Hayır demiyor. O halde bikini niye haram olsun?
Dedim ya... İSlam'ı mantığa bırakırsan mantık seni ****ürür... Zaten ****ürmüş de... Ama geri dönebilirsin. Her şey, tekrar düşünüp, gurur yapmamaya bağlı...
ÖZGÜR KADIN
Kitabında bir de "özgür kadınlar"la, "evli olan kadınlar" ifadesini kullanıyorsun.
Sen bu özgür kavramının altında, feminist bir yapı olduğunu biliyor musun? Onların özgür demesinin manası, onlara göre, evli kadın esir, bekar kadın özgürdür... İstediği her şeyi (anlıyorsun ya) rahatlıkla yapabilir ya da yapmalıdır. Ne acıdır ki, sen de özgür kadın kavramına ayak uyduruyorsun. Eee ne de olsa çağdaşlık değil mi? Nerde çağdaşlık, orda Edip YÜKSEL! Bu, dinine mal olsa bile... Öyle değil mi?
Unutma, çağdaşların da cehennemi var... Ama sen, çağdaşlık adına, sanıyorum o cehenneme de razı olursun!
Ayrıca şunu da unutma. Müslüman kadının nasıl bir şahsiyet olduğu henüz anlaşılamadı. Kadınların kimi aptal ve köle, kimi de kocasına kocalık yapmaya kalkan kompleksli tipler. Fakat unutma ki artık müslüman kasın artıyor. Yakında bileceksin.
(Kaynak:İnsanlar da Kayar, Emine Şenlikoğlu, Mektup)
NOT: Edip Yüksel ve onun gibi Ehl-i Sünnet düşmanı insanların batıl ve sapık fikirlerine cevap olarak tüm Müslüman kardeşlerime bu kitabı okumalarını tavsiye ediyorum)
๑๑۩۞۩۩۞۩ Aşkâ Mecnun ۩۞۩۩۞۩๑๑
بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
♥░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░♥ ♥░░▓▓▓▓░░▓▓░░░░▓▓░░░░░▓▓▓▓░░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓▓▓▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓▓▓▓▓░▓▓▓▓▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓▓▓▓░▓▓▓▓▓░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥