domuz eti yemek ?

887 görüntülenme · 2 yanıt

Paylaş:
derbeder068

derbeder068

Yeni Üye · 3 mesaj

selamun aleyküm degerli müslüman kardeslerim bilmek istedigim cok önemli bir konu var hristiyan ülkesinde yasiyorum kendim elhamdrüllah müslümanim ailem 5 vakit namazini kilar yasim 20 alman mutfaginda meslege basladim asci olarak 1 hafta oldu ve isim geregince bisirdigim yemekleri tatmam gerekiyor daha hic tatmadim bunlarin arasindaki en önemli konu domuz eti bisiriyoruz ve benim onu tatmam gerekiyor ama daha hic tatmadim sizlere danismak istedim eger tatmam gerekirse bu günahmidir yada ne yapabilirim bu konu hakkinda bana yardimci olun lütfen ben haram yemek istemiyorum
Kaim

Kaim

Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 2.197 mesaj

Kurana göre hükümlere bakacak olursak

"Mecbur kalanın az miktarda yemisine beis yoktur" der

domuz eti dahi yemeye izin vardır ama

Söyle bir durumda:

Dağda ac kaldın karşına domuz cıktı tek yemek o

Aclıktan ölürsün yoksa

Onun etinden az yemeye izin vardır.

Bunun harici her durum mecburuyetin dışındadır.

Yani yenilirse kesin haram hükmüne girer.
Tevhid Davası

Tevhid Davası

Yasaklı Kullanıcı · ★ Kıdemli Üye · 349 mesaj

derbeder068selamun aleyküm degerli müslüman kardeslerim bilmek istedigim cok önemli bir konu var hristiyan ülkesinde yasiyorum kendim elhamdrüllah müslümanim ailem 5 vakit namazini kilar yasim 20 alman mutfaginda meslege basladim asci olarak 1 hafta oldu ve isim geregince bisirdigim yemekleri tatmam gerekiyor daha hic tatmadim bunlarin arasindaki en önemli konu domuz eti bisiriyoruz ve benim onu tatmam gerekiyor ama daha hic tatmadim sizlere danismak istedim eger tatmam gerekirse bu günahmidir yada ne yapabilirim bu konu hakkinda bana yardimci olun lütfen ben haram yemek istemiyorum

Son cümlende söylemişsin zaten '' ben haram yemen istemiyorum '' Madem istemiyorsanız o zaman haram yemeyin ve sizi eğer bunda zorluyorlarsa o işten çıkın.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.