selamun aleyküm degerli müslüman kardeslerim bilmek istedigim cok önemli bir konu var hristiyan ülkesinde yasiyorum kendim elhamdrüllah müslümanim ailem 5 vakit namazini kilar yasim 20 alman mutfaginda meslege basladim asci olarak 1 hafta oldu ve isim geregince bisirdigim yemekleri tatmam gerekiyor daha hic tatmadim bunlarin arasindaki en önemli konu domuz eti bisiriyoruz ve benim onu tatmam gerekiyor ama daha hic tatmadim sizlere danismak istedim eger tatmam gerekirse bu günahmidir yada ne yapabilirim bu konu hakkinda bana yardimci olun lütfen ben haram yemek istemiyorum
domuz eti yemek ?
887 görüntülenme · 2 yanıt
Yasaklı Kullanıcı
✦ Mübarek Üye
- Ödül
- 36
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 2.197 mesaj
Kurana göre hükümlere bakacak olursak
"Mecbur kalanın az miktarda yemisine beis yoktur" der
domuz eti dahi yemeye izin vardır ama
Söyle bir durumda:
Dağda ac kaldın karşına domuz cıktı tek yemek o
Aclıktan ölürsün yoksa
Onun etinden az yemeye izin vardır.
Bunun harici her durum mecburuyetin dışındadır.
Yani yenilirse kesin haram hükmüne girer.
"Mecbur kalanın az miktarda yemisine beis yoktur" der
domuz eti dahi yemeye izin vardır ama
Söyle bir durumda:
Dağda ac kaldın karşına domuz cıktı tek yemek o
Aclıktan ölürsün yoksa
Onun etinden az yemeye izin vardır.
Bunun harici her durum mecburuyetin dışındadır.
Yani yenilirse kesin haram hükmüne girer.
Yasaklı Kullanıcı
★ Kıdemli Üye
- Ödül
- 16
Yasaklı Kullanıcı · ★ Kıdemli Üye · 349 mesaj
derbeder068selamun aleyküm degerli müslüman kardeslerim bilmek istedigim cok önemli bir konu var hristiyan ülkesinde yasiyorum kendim elhamdrüllah müslümanim ailem 5 vakit namazini kilar yasim 20 alman mutfaginda meslege basladim asci olarak 1 hafta oldu ve isim geregince bisirdigim yemekleri tatmam gerekiyor daha hic tatmadim bunlarin arasindaki en önemli konu domuz eti bisiriyoruz ve benim onu tatmam gerekiyor ama daha hic tatmadim sizlere danismak istedim eger tatmam gerekirse bu günahmidir yada ne yapabilirim bu konu hakkinda bana yardimci olun lütfen ben haram yemek istemiyorum
Son cümlende söylemişsin zaten '' ben haram yemen istemiyorum '' Madem istemiyorsanız o zaman haram yemeyin ve sizi eğer bunda zorluyorlarsa o işten çıkın.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/74202-domuz-eti-yemek · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- üç parmakle yemek yemek(Yemek Yemenin Adabı) Dini sohbet 2 cevap
- Domuz Eti Yiyen Domuz Karakterli Olur.. Gündem 2 cevap
- Domuz gribi, allah'ın domuz etini haram kılmasının hikmetlerinden biridir Dini sohbet 11 cevap
- icki icmek yada domuz yemek daha gunah mi? Dini sohbet 2 cevap
- Az Yemek yemek! Hadis-i Şerif 17 cevap
- Domuz gribi aşisi gerçeği Sağlık ve Yaşam 1 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.