'' YILBAŞI '' veya '' YENİ YIL '' Kutlamaları ...
5.265 görüntülenme · 48 yanıt
lütfi, post: 1343460, member: 82164Selamün aleyküm kardeşlerim Yılbaşı kutlamalarının en tehlikelisi yine Üniversitelerden geldi . fiatlar açıklandı, Çukurova 9 eylül, İstanbulda birçok üniversite sınırsız içki ve bira ikram ediyormuş, bu eğlenceye 0-6 yaş arası 20 tl. büyükler ise 70 tl ödeyerek sabaha kadar Allah" a isyan edecekler burada çocukları okuyan kardeşlerimiz dikkatli olsun. Selam ve dua ile
Aleyküme selam,
Rabbim ıslah etsin...
GEVHER 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 2.519
- Ödül
- 163
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 3.971 mesaj
kardelele, post: 1343433, member: 101646kıymetli hocam,
her günümüz aynı olmamalı yoksa ziyandayız demektir.her güne manevi güzellikler hayırlar katmamız gerekir.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.selametle kalın.
Önemli hatırlatmanız için teşekkür ederiz Kardelele kardeşimiz.
İnşaAllah iki günü birbirine denk olanlar arasında yer almayız.
tanimsiz, post: 1343445, member: 93120ALLAH razi olsun bilgilendirdiginiz icin
Rabbimiz cümlemizden razı olsun .
lütfi, post: 1343460, member: 82164Selamün aleyküm kardeşlerim Yılbaşı kutlamalarının en tehlikelisi yine Üniversitelerden geldi . fiatlar açıklandı, Adnan Menderes, Canakkale 18Mart ,Ege, Trakya, Namık Kemal, Zonguldak Karaelmas, Çukurova üniversitesi sınırsız içki ve bira ikram ediyormuş, bu eğlenceye 0-6 yaş arası 20 tl. büyükler ise 70 tl ödeyerek sabaha kadar Allah" a isyan edecekler burada çocukları okuyan kardeşlerimiz dikkatli olsun. Selam ve dua ile
Önemli uyarınız için teşekkür ederiz Lütfi abimiz...
Rabbim tüm müslümanları bu tuzaklara düşmekten korusun.
Bizler de inşaAllah halkımızın bilinçlenmesi için elimizden gelen gayreti gösterelim.
Nur_u Secde, post: 1343468, member: 77577Aleyküme selam,
Rabbim ıslah etsin...
Amin Nur-u Secde Kardeşimiz...
Rabbim lütfuyla hidayet etsin cümlemizi.
kurt26, post: 1343472, member: 88924her zamanki gibi türkiyede rezillik yapacak haberlerde göreceğiz nasılsa.
İnşaAllah bu görüntüler giderek azalır ve birgün bu topraklarda yeniden sadece '' İslamiyet '' hakim olur.
Bu da , her bir Müslümanın etrafındakileri bilinçlendirme çabalarıyla olacaktır Kurt26 kardeşimiz.
GEVHER 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 2.519
- Ödül
- 163
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 3.971 mesaj
Muhterem Müslümanlar!
Yarın ülkemizde de uygulanan milâdi takvimin 1 Ocak 2011 günüdür.
Bir Müslüman olarak benim için bugünün diğer günlerden hiçbir farkı yoktur. Benim için hergünün başlangıcı ve âhiri muhasebem için birer frısattır.
Böyle bir fırsatı değerlendirmem en büyük kazancım olur.
1 Ocak gününün gecesinde "şeytanın düğünü" var.
O düğüne hiçbir şekilde katılmam. Televizyonu bile açmam. Mutat vazifelerimi yapıp istirahate çekileceğim.
Yarın resmi tatil. Benim için bunun da önemi yok. Çünkü her zamanki programım bozulmadan devam ediyor.
Şöyle bir zihnimi kurcalıyorum Türkiye bugünlere nasıl gelmiş diye.
Şunları hatırlıyorum:
• 1 Ocak 1936'da saat alaturkadan alafrangaya çevrilmiş. Rumi ve Hicri takvim yerine de Gregoryen takvime geçilmiş.
• 1926 yılında ilk kez yeni yıl kutlamaları batılılaşmış çevrelerde ev toplantılarıyla kutlanmaya başlanmış.
İlk kez bu yılın başında bütün ülkede gece saat 12.00'ye girerken elektrikler bir dakika süre ile kesilerek yeni yıla giriş sinyali verilmiş.
* 1930'lara gelince piyango çekilişleri başlatılmış.
Giderek yeni yıl baloları örgütlenmeye başlanmış.
* İlk kez 1 Ocak 1936'da 1 Ocak tarihi resmi tatil yapılmış. Yılbaşı kutlamaları da resmen bu tatil ile beraber başlatılmış.
Artık 1 ocak günlerinde:
• Devletin yıllık resmi verileri açıklanıyor.
• Devletin yeni yıl hedefleri açıklanıyor.
• Geçmiş yıla ait değerlendirmeler yapılıyor.
• Sosyal hayatta;
• Siyasal hayatta;
• Ekonomik hayatta yeni yıl için bir kavşak noktası oluşturuyor.
• Yılın adamı, sanatkârı, eserleri gibi seçimler yapılıyor. Ne varki bu seçimlerde her grup ve zümre kendi yandaşlarını ön plana çıkarma yarışına giriyor
Muhterem Müslümanlar!
Günümüzde batılılara taş çıkartacak manzaralar bugünün gecesinde icra ediliyor.
Türkiye'de ve İslâm dünyasında yılbaşı kutlayanlar, "Hıristiyanlığı taklid olarak değil, sâdece yeni bir yılı kutlamak amacıyla bunu yapıyoruz" diyenler var.
Yanılıyorlar. Çünkü, bugün yılbaşılarında yapılanları, Hıristiyan dünyası yapıyor. Hıristiyan dünyasından önce de putperest dünyası yapıyordu.
Müslümanlar için bu yılbaşı ne ifade etmektedir?
Rasulü Kibriya'nın gözbebeği Hz. Hüseyin Kerbelâ'da zâlimler tarafından susuzluktan şehid edildi. T
ürkiye'de ve İslâm âleminde İslâm'dan gıdalanan kültür ve medeniyetten kopanlar da kendi Kerbela'sını hazırlıyorlar; lâkin, bunun farkında değiller.
İslâm'ın hakaret gördüğü, Müslümanlardan inancını yaşamaya çalışanların tepelendiği, Müslüman görüntünün yasaklandığı bir zamanda küfür ile canciğer olan "Müslüman"lardan vicdansız kim olabilir?
• Her gelen gün giden günü aratıyor.
• Dünya bozula bozula menzile gidiyor.
• Kaza okları gergin kader yaylarından fırlatılacakları günü ve saati bekliyorlar.
• Bir kıyamete doğru yaklaşıyoruz. Bu belkide Kıyamet'in kendisi olacaktır.
• Yaratılışı ve ölümü, Cennet ve Cehennemi Allah (c.c.) ile yapılan ahd-u misâkı, Rasul ile yapılan bey'atı, Müslümanlık sorumluluğunu unutup da şeytanlarla cümbüşün peşinde olanlar, bir gün çok acı sürprizlerle karşılacaklar.
• Ülkemizin geneli geçim sıkıntısı çekiyorken,
• Ekonomik sıkıntı had safhaya varmışken; yılbaşı israfı bize çok şey kaybettiriyor.
• Felaketin asıl sebebi kendimizi inkâr ile başlamıştır. Dinini yaşayanlara "sakıncalı", İslâmiyet'e ise irtica maskesi takarak ülkenin bir numaralı tehlikesi gösterenler bu ülkenin hâinleridirler.
Ey Müslümanlar! Gelin bugünler bizim uyanma günlerimiz olsun...
( Mevlüt Özcan - Milli Gazete )
bu gün cuma bizim bayram günümüz çok mutluyum.fakat içimde burukluk üzüntüde yaşıyorum.müslüman bir ülkeyiz.fakat tam anlamıyla yaşayamıyoruz.yasaklar karşımıza çıkıyor.ama durmak yol son nefesimize kadar rabbim yolundan ayırması bizleri.ayrıca bu gün bence imtihan günü nefsimize uymayalım.şeytanı mutlu etmeyelim.ne olur kardeşlerim ibadetle geçirelim.her şey geçici bu dünyaya geldik azık toplayıp gideceğiz allahı izni ile.rabbim bizi utandırmasın.
şu an işyerindeyi çalışıyorum.denize şöyle bir baktım.rabbimin sonsuzluğu masmavi her şey nekadar mükemmel yaratılmış.rabbime nasıl şükretmeyelim.allah emanet olun.selametle kalın.rabbim yolundan ayırmasın ve şaşırtmasın.amin..........
kardelele, post: 1343799, member: 101646Kıymetli kardeşim ,
bu gün cuma bizim bayram günümüz çok mutluyum.fakat içimde burukluk üzüntüde yaşıyorum.müslüman bir ülkeyiz.fakat tam anlamıyla yaşayamıyoruz.yasaklar karşımıza çıkıyor.ama durmak yol son nefesimize kadar rabbim yolundan ayırması bizleri.ayrıca bu gün bence imtihan günü nefsimize uymayalım.şeytanı mutlu etmeyelim.ne olur kardeşlerim ibadetle geçirelim.her şey geçici bu dünyaya geldik azık toplayıp gideceğiz allahı izni ile.rabbim bizi utandırmasın.
şu an işyerindeyi çalışıyorum.denize şöyle bir baktım.rabbimin sonsuzluğu masmavi her şey nekadar mükemmel yaratılmış.rabbime nasıl şükretmeyelim.allah emanet olun.selametle kalın.rabbim yolundan ayırmasın ve şaşırtmasın.amin..........
Aynı duyguları ben de yaşıyorum kardeşim.. Her yılbaşı gecesi.. Her sene.. O geceyi, diğer günlerden hiçbir fark olmaksızın,
daha fazla ibadet ederek, daha fazla şükrederek, namaz kılarak, dua ederek geçirelim inşaallah.. Dualarında beni de unutma canım..
Rabbime emanetsin..
kalbun_kesir, post: 1343807, member: 102379aynı duyguları ben de yaşıyorum kardeşim.. Her yılbaşı gecesi.. Her sene.. O geceyi, diğer günlerden hiçbir fark olmaksızın,
daha fazla ibadet ederek, daha fazla şükrederek, namaz kılarak, dua ederek geçirelim inşaallah.. Dualarında beni de unutma canım..
Rabbime emanetsin..
canım kardeşim.inan hep dualarımda ve aklımdasın.allaha emanet ol.
kardelele, post: 1343809, member: 106972canım kardeşim.inan hep dualarımda ve aklımdasın.allaha emanet ol.
Allah celle celaluhu razı olsun kardeşim..:a12:
bugün çok üzgün ve buruk geçti günüm üzülerek sizinle paylaşmak istiyorum.. Bugün işe giderken dolmuşun camından dışarıyı izledim... insanlar çok değişik geldi gözüme..hindi alabilmek için kuyrukta bekleyen insanlarr.. üstelik fiyatı 70 tl..camlar şaşalı ışıklarla süslü..noel babalar..kırmızı noel şapkaları..ve yılbaşı ağaçları..bir an şaşırdım burası müslüman ülkesimi yoksa hristiyan ülkesimi..hoş okadar kaptırmışızki kendimizi..okadar üzenmişizki batılı hayata kendi kültürlerimizi değerlerimizi kaybetmişiz..başkalarının inançlarını kendi inançlarımız saymışız..öyleki günah olan herşeye kenetlenmişiz..insanların konuşmalrına bir an kulak misafiri oldum..'sabaha kadar içelim şu bara gidelim.kopalım ''midem bulandı.bir an kızdım nerdeyse ağlıyacaktım..neden bu hale geldik.. peygamber efendimiz aklıma geldi ne zorluklarla ne işkencelerle islam dinini yaydı...bilal habeşinin çektikleri..diğer sahabelerin çektikleri...Acaba peygamber efendimiz ne diyodur ümmeti hakkında.ALLAH bizleri korusun.boynum bükük..utancım büyük..herşeye hazır konduğumuz için bu durumdayız..dinimizi layıkıyla yaşamıyoruz..gidgide yahudilere hristiyanlara benziyoruz.RABBİM sen bizi koru..RABBİM bizleri şeytanın şerrinden,şeytan gibi insanların şerrinden korusun..SELAMETLE...:(
aynı duygular içindeyiz hepimiz...şuan oturduğum apartmandan sesler yükseliyor .içim sızlıyor.Rabbim sizi ıslah etsin rabbim sizi ıslah etsin diye dua ediyorum.söylenecek o kadar şey var ki ama boğazımda düğümleniyor ,sayfalarca yazsam üzüntümü anlatamam.
Kurban olayım sana YA MUHAMMED(sav)... Seni sevenler Yılbaşı biletini almadı... seni sevenler yılbaşına içkiyle değil zikirle girecek, kaç iyiliğim oldu kaç kötülüğüm oldu diye kendini hesaba çekerek girecekler...
✦ Mübarek Üye
- Ödül
- 36
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 2.197 mesaj
Gavurbayramını oldugunu bilselerde
Onlar gafiller aman nolurmuş
İçki de içilirmiş ne var ki bunda derler.
Ya RAB onlar bilmiyorlar
Cahaletlerini kefaretinle settar isminle ört
içkinin pislik oldugunu hissettir onlara da
Bilsinler; tövbe nasip et.
ya RAbbülalemin onlar gafi ve cok cahiller.
içlerinde iman sahibi olanlarda var
Onlar cahiller ya RAb Affet
Onlara hidayet nasip et seni bilsinler.
Kaim, post: 1343909, member: 96566yılbaşı eğlencesi diye icki içenleri de ıslah et
Gavurbayramını oldugunu bilselerde
Onlar gafiller aman nolurmuş
İçki de içilirmiş ne var ki bunda derler.
Ya RAB onlar bilmiyorlar
Cahaletlerini kefaretinle settar isminle ört
içkinin pislik oldugunu hissettir onlara da
Bilsinler; tövbe nasip et.
ya RAbbülalemin onlar gafi ve cok cahiller.
içlerinde iman sahibi olanlarda var
Onlar cahiller ya RAb Affet
Onlara hidayet nasip et seni bilsinler.
AMİİNN KARDEŞİM AMİİNN.. RABBİM ISLAH ETSİN.
Aynı duygular içerisindeyim.. Nur_u Secde abla ve gülşsah kardeşimle..
her şey aile terbiyesinde bitiyor...çok şükür yetim büyüdük...annem bizimle çok ilgilenirdi...üç kardeşiz...Hiçbirimiz yılbaşı kutlamıyoruz...onlara onların içinde büyüdüğüm halde...özenmedik...ve asla da özenmicez...saygımızdada kusur etmicez...
ama bizimkilere...bişe diyemicem...
biz mücadelimizden asla vazgeçmicez....
tam şu an 00:00 dışarda havayi fişek sesleri geliyor...
...çoğunluğa uyanlar ALLAH yolundan saparlar...(bir ayetden alıntı)
Azınlığın için olmak için mücadelimize ve öğrenmeye devam...Selam lar
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/73819-yilbasi-veya-yeni-yil-kutlamalari · 26.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.