hado77, post: 1343492, member: 93120selamun aleykum
bilgiler için teşekkürler.
bir kaç sorum olacak
bizim elimizde bulunan mealleri efendimiz aleyhisselatu vesselam mı açıklamıştır.mesela alakadan yaratıldı denince bunun insan hücresi olduğunu bilerek mi söylemiştir. bütün ümmet bunun hücre olduğunu biliyor muydu? veya yahudilerin veya isevilerin ALLAH tealaya haşa çocuk isnadı ALLAH teala tarafından kaale alınırken aslında onlar bunu dememişti demek de ALLAH tealanın lafzını mı değiştirmektir.tertemiz sayfalar kendine atılmış itiraflarla dolu oln kitaplar yargılanır. kuran-ı hakim ise yargılanmaz en kamil anlamda anlaşılır.
bir de bir ayetin meali aynı zamanda gerekçesini ve mevzuya tabi sorunu da çözdüğünü açıklıyorsa ALLAH kelamıdır demek doğru olmaz mı? mesela 1000 yıl yaşadı diyoruz nerede 1000 yıl yaşayan veya siz gördünüz mü? gayba iman ile bunun ne alaksı vardır.efendimiz aleyhisselatu vesselam en kamil peygamber ise en azından onun da 1000 yıl yaşaması gerekmez miydi? kuran-ı hakimi yaşamak demek aynıyla yaşamak ise bizim de 1000 yıl yaşayan kimseleri görmemiz gerekmez mi?
ALLAH tela bizlerden razı olsun.
Bu yazdığınıda yeni gördüm ama madem sormuşsun cevap verelim,
Bizim elimizde bulunan mealleri türkçe bilen ve türkçeye çeviren alimler yazmıştır,dediğim gibi meal ile tefsiri karıştırıyorsun...
Elimizdeki tefsirleride yine türkçe bilen veya başka dilde yazılmış tefsirleri türkçeye çeviren alimler yazmıştır...
Meal çeviri demektir,tefsir ise delilleri ile genişce açıklama demektir...
Efendimiz aleyhisselatu vesselam kendisine ilmi verilmemiş birşey hakkında ben bunu biliyorum dememiştir,bilmediği birşeye biliyorum demek onun yaratılış fıtratına uymazdı zaten,dolayısı ile ayeti kerimede geçen ALAKA nın bir hücre yapısı olduğunu bilemeyebilirdide buda normal bir hususdur,ancak ALLAH TEALA günümüzden 1500 yıl önce indirdiği kur'anı azimüşşanda ALAKA gibi daha başka bilgilerde vermiştir ki- bu bilgiler zaten o zamanın ilmi teknolojisi ile ortaya çıkacak bilgiler değildirler bunlardan iki denizin birleştiği yerde bir birlerine karışmamaları ve süt veren bir hayvanın dışkısı ile kanı arasından her ikisinede değmeden yani necis olmadan geçirilen sütün yaratılmasını anlatan bilgiler gibi,anlatmak istediğim şey bu bilgiler zamanla ortaya çıktı buna sebep ise Kuranı azimüşşanın indiği dönemi değil kıyamete kadar bütün zamanları kapsadığını ispat etmek için hatta kuranda firavunun suya gömüldüğü ve bir ibret olarak orada saklandığı yüz yıllardır yazdığı halde daha az bir yakın zamana kadar hiç bir ilmi kuvvet onu kızıl deniz altında arayacak kudrete sahip değildi taki ALLAH TEALA dalgıç ilmini,kıyafetini,radar teknolojisini ve hatta daha adını sayamayacağım birçok şeyin icadına müsaade edipte günümüzde bu ibretin ortaya çıkmasını emredinceye kadar istese taki ilk ayetlerin inzal olduğu zamana firavunun nerede olduğunu noktasına virgülüne kadar an latırdı...
Kuranı kerimi en iyi anlayan ve anlatan muhakkak ki kendisine inen efendimiz aleyhisselatu vesselamdır,muhakkak ki kuranı kerime hakim olmayan onu iyi anlatamazdı,şimdi senin benim kalkıpta peygamber bile alak nedir bilmiyordu hücre nedir bilmiyordu demesi,hatta üstünede bak ben biliyorum demesi ukalalıktan,kendini beğenmişlikten başka birşey değildir,kendimizi efendimizle bir tutmayalım,efendimiz arşı alaya çıkmış,rabbimizi görmüş,cennete ve cehenneme girmiş,bütün bilinen meleklerle birebir konuşmuştur.
Yahudilerin ve musevilerin ALLAH TEALA ya çocuk isnadı elbette ALLAH TEALA tarafından kaale alınmıştır,çünkü ALLAH TEALA kullarını kendisini bilsinler için yarattı,yanlış bilinmesine sebep olacak toplumları uyarmak içinde defalarca peygamberler gönderdi sayısını ancak kendisi bilir,şayet içimizden birisi aslında iseviler ve museviler aslında ALLAH TEALA ya çocuk isnad etmemiştirler demek ALLAH TEALA yı yalanlamaktan başka birşey değildir,elbette kuran bunu söylemektedir,sen neyi anlatmaya çalışıyorsun burasını ise anlamak büyük bir kabiliyet gerektiriyor...
bir de bir ayetin meali aynı zamanda gerekçesini ve mevzuya tabi sorunu da çözdüğünü açıklıyorsa ALLAH kelamıdır demek doğru olmaz mı? mesela 1000 yıl yaşadı diyoruz nerede 1000 yıl yaşayan veya siz gördünüz mü? gayba iman ile bunun ne alaksı vardır.efendimiz aleyhisselatu vesselam en kamil peygamber ise en azından onun da 1000 yıl yaşaması gerekmez miydi? kuran-ı hakimi yaşamak demek aynıyla yaşamak ise bizim de 1000 yıl yaşayan kimseleri görmemiz gerekmez mi?
Ne kadar saçma bir inanış içinde olduğunu biliyormusun ?
Mesela 1000 yıl yaşadı diyoruz nerede 1000 yıl yaşayan gördünüzmü diyorsun,aynı kuranda musa aleyhisselamın asası ile kızıl denizi ikiye böldüğü yazıyor sen gördünmü şimdi böyle birşey yapan ? Yunus aleyhisselamı bir balığın yuttuğunu ve bir müddet (tevbesi kabul olana kadar) karnında kaldığını sonra kıyıya kustuğunuda yazıyor sen gördünmü şimdi böyle birşey ? İbrahim aleyhisselamın ateşe atıldığı ama ateşin suya döndüğüde yazar peki sen gördünmü böyle birşey ? Süleyman peygamberin aleyhisselam cinlere hükmettiği hatta hayvanatla konuştuğuda yazar sen gördünmü böyle birşey ? İsa aleyhisselamın ölüyü dirildiğini? daha daha nice örnekler sıralanır görmedin,duymadın diye olmayacağını olamayacağını zannetmek kuranı kerimde yazdığı halde 1000 yıldan 50 sene eksik kavmi içinde kaldı sözüne sırf senin ''buna imkan yok '' demen hatadır,yanlıştır,islamiyet ile bağdaşmayan birşeydir,müslüman ALLAH TEALA yı görmeden ona iman ettiği gibi,Onun celle celaluhu bildirdiğinide kabul edip buna göre inanır buna kuranda yazdığı gibi gayba iman etmek denir,mantığına ters geldiği için inanmamak yada ayete başka başka manalar vermek bizden öncekilerin kitaplarını tahrif ettiği gibi bir tutum içinde olmaktır !!!
ALLAH TEALA rızası için aklını başına topla,hüsnü zannımca sen ya kendi başına zikir ile meşgul oluyorsun !
Ya kamil olmayan birisini kendine mürşid olarak seçmişsin !
Ya da akıl sağlığını bozmuşsun !
Her üç hal içinde ALLAH TEALA dan sana doğruya ulaştıracak yollar nasdip etmesini dua ediyorum...