Kaim, post: 1388652, member: 59734eminim ki Şamet ün nübüvveyi daha yeni ve benden duymuşsundur.
bundan sonra fark edilme aşaması var.
şimdiye kadar bu kimsenin aklının ucundan gecen bir bilgi mi?
Bilgiler doğru.
inan ki cok büyük titizlikle irdeleye irdeleye yazmaktayım.
Yahudi ve hristiyanların kitaplarına da bakabilirsin.
Neden bunu diyorum ?
çünkü ayet "Onların ulusu oğullarını tanır gibi tanırlar" demekteler
yani alameti bizden daha iyi bilmekteler.
biz bilmiyorduk
bu konunun üzerine 1 tane islami kitap göremedim.
1 tane bu konudan bahseden konu görmedim.
bu konu ilk ve tek.
sadece 1 yerde hadis olarak gecmekte
başka yok
bunu Alimler ele almalıydılar neden ele almadılar?
Cünkü şimdiye kadar gizli kalması gerekli idi!
gizli de kaldı.
Bakalım doğru anlamışmıyım..
Yani konu açısından demek istediğin bu tarz bir beklentinin, tartışma konusu ilk ve tek olarak burada gerçekleşiyor, diğer bir çok bilgi bunun aksini söylüyor.
Gizli kalması gerektiği husuna geleceksek, bu zamana kadar bu konu kimsenin aklına gelmemişti, sadece irdeleyip açığa çıkaran sensin galiba?
Bu sadece 1 yerde hadis olarak geçme hususuna bakacak olursam da, galiba bende o 1 yerde geçen hadisi okumuştum :) Bunu yeni öğrensem bu kadar ehemmiyetli sorular yöneltmezdim.
Bunları dile getirmemin sebebi daha önce bende böyle birşeyi okudum ve senin yazdıklarınla bağdaştırdığımda ilerlemiş olduğun mantık hoşuma gitti, doğru olup olmadığını ALLAH (c.c) bilir.
Sen şimdi diyorsunki Sırtında olamaz çünkü " O sadece Efendimiz Hz.Muhammed(S.a.v)'e özeldi ve başka kimsede olamaz." Bundan yola çıkarak ve benim belki bilmediğim, sen başka bilgileride bağdaştırarak bu tek biryerde geçen hadisi doğruluyorsun ve Şamet-ün nübüvve ile gelecek diyorsun.
Yanlışsam düzeltirsin. Bende senin gibi bu tarz durumları düşünüyorum, mevcut olanlar, sadece mahsus olanlar ve olmaması gerekenleri çağdaştırıyorum fakat paylaşmıyorum. Bu konuyuda irdeliyorum belki bi ışık tutabilir fikirlerime.. Yardımlarından dolayı ALLAH (c.c)'da senin yardımcın olsun ve en doğru ilimleri paylaşmanı nasip eylesin İNŞALLAH! AMİN.