Bir Hadis-i Şerif'i PAYLAŞIN !

25.927 görüntülenme · 303 yanıt

Paylaş:
-TAKVA-

-TAKVA-

Üye · 26 mesaj

Aişe radıyallahu anha şöyle dedi:'Allah'ın yardımı erişip fetih gerçekleşince...'ayeti indikten sonra Resulullah (s.a.v)kıldığı her namazda mutlaka 'Rabbimiz,seni tenzih ederim, seni hamd ile anarım.Allahım Beni bağışla...'derdi.

Buhari,Ezan 123,139 Meğazi 5,Tefsiru sure(110),1;Müslim,Salat 219,220
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Mübarek Üye · 12.148 mesaj

Ebu Hureyre (radıyallauhu anha) şöyle bildirmiştir: Peygamber şöyle buyurmuştur. Zenginlerin davet edilip de fakirlerin çağrılmadığı düğün yemeği, ne kötü bir yemektir!

Müslim, Nikah, 107, (ll,1054)

Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :

Makbul sabır, musibetle karşılaştığın ilk andakidir.

Tirmizi, Cenazi 13
gülsengül

gülsengül

Mübarek Üye · 5.816 mesaj

“Müminlerin en faziletlisi, ahlâken en güzel olanıdır.” (Hadis-i Şerif; İbn Mâce, Münâvî, Hakim)
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Ubâde b. Sâmit (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu:

“Cennet’te yüz derece vardır; Her iki derece arasındaki mesafe gökle yeryüzü arası kadardır. Firdevs derece olarak en üstünü olup Cennetin dört ırmağı buradan fışkırır. Arş’ta bunun üstünde bulunur. Allah’tan Cennet istediğinizde Firdevsi isteyiniz.”

(Müsned: 21627)
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :

Kişinin malayani (boş) şeyleri terki İslam'ının güzelliğinden ileri gelir.

Tirmizi, Zühd 11
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Kim, kendisine yapılan bir iyliğe karşı, bunu yapana: "Cezâkellâhu hayran (Allah sana hayırlı mükâfaat versin!)" derse teşekkürü en mükemmel şekilde yapmış olur.

Tirmizi, Birr 86
Kaim

Kaim

Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 2.197 mesaj

Cok güzel.... Böyle devam yolumuza....istikametten ayrılmadanca...

Hadisler tam yerinde olmuş...
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Kaim, post: 1346490, member: 79720Cok güzel.... Böyle devam yolumuza....istikametten ayrılmadanca...

Hadisler tam yerinde olmuş...

Allah celle celaluhu razı olsun. Kendi yolundan, Rasulunün sünnetinden ayırmasın..
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

اَللَّهُمَّ اغْفِرْ ليِ، وَ ارْحَمْنِي، وَ اهْدِنِي، وَ اجْبُرْنِي، وَ عَافِنيِ، وَ ارْزُقْنيِ، وَ ارْفَعْنيِ
“Allahım! Beni bağışla, bana merhamet et, beni doğru yola ilet, beni islah eyle, bana âfiyet ver, bana rızık ver,derecemi yükselt.”

Rasulullahın namazda iki secde arasında yaptığı dua...Nesâi dışında diğer sünen sahipleri tahric etmiştir. Bkz. Sahih-i Tirmizi, Sahih-i İbn-i Mâce (1/148).
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Sizden kimse, bir başkasını yerinden kaldırıp sonra da oraya oturmasın. Ancak (halkayı) genişletin, yer açın, Allah da size genişlik versin.

Müslim, Selam 27
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Hz. Cabir radıyallahu anh anlatıyor: " Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm, parmakların ve kapların yalanmasını emretti ve dedi ki: "Siz, bereketin, yemeğinizin hangi (parça)sında olduğunu bilemezsiniz. Öyleyse birinizin lokması düşecek olursa, onu alıp, bulaşan ezâyı temizlesin, sakın şeytana terketmesin. Parmaklarını yalamadıkça elini mendille de silmesin. Zira o, taâmınnızın hangisinde bereket bulunduğunu bilemez."

Müslim, Eşrib 136, Tirmizi, Et'ime 11
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Ebu Şurayh Huzai'nin (r.a.) rivayet ettiğine göre:
Hz. Peygamber sallallahu aleyhi vessellem şöyle buyurmuştur:

"Allah'a ve son güne iman eden, komşusuna iyilik etsin. Allah'a ve son güne iman eden konuğuna ikram etsin. Allah'a ve son güne iman eden iyi söz söylesin, yahut sussun."

Sahih-i Müslim'deki hadis numarası [Sadece Arapça]: 69
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

Mübarek Üye · 9.962 mesaj

NAMAZA FÂTİHA İLE BAŞLANDIĞINA DÂİR ENES (RADİYA`LLÂHU ANH) HADÎSİ

Hadis:

Şöyle demiştir: Nebiyy-i Ekrem salla`llâhu aleyhi ve sellem ile Ebû Bekr ve Ömer radiya`llâhu anhümâ namaza (hep) El-hamdü li`llâhi Rabbi`l-âlemîn ile başlarlardı.

buhari
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

NAMAZDA BAŞI SAĞA, SOLA ÇEVİRMENİN NEHYİNE DÂİR ÂİŞE (RADİYA`LLÂHU ANHÂ) HADÎSİ

Hadis:Şöyle demiştir:

Resûlullâh salla`llâhu aleyhi ve sellem`e namazda iltifât(ın, yâni başını sağa, sola çevirmenin hükmün)ü sordum. "Kulun namazından şeytanın kapıp kaçtığı bir şeydir" buyurdu.

buhari
acem_kizi

acem_kizi

Mübarek Üye · 891 mesaj

_ZÜMRA_NAMAZDA BAŞI SAĞA, SOLA ÇEVİRMENİN NEHYİNE DÂİR ÂİŞE (RADİYA`LLÂHU ANHÂ) HADÎSİ

Hadis:Şöyle demiştir:

Resûlullâh salla`llâhu aleyhi ve sellem`e namazda iltifât(ın, yâni başını sağa, sola çevirmenin hükmün)ü sordum. "Kulun namazından şeytanın kapıp kaçtığı bir şeydir" buyurdu.

buhari

nasıl yani kardeşim bunu anlamadım ben. sağa sola selam vermek olmaz mı ?
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

acem_kizinasıl yani kardeşim bunu anlamadım ben. sağa sola selam vermek olmaz mı ?

selam vermek harici başını sağa sola çevirip etrafa bakmak
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

Hz Peygamber şöyle buyurmuştur:

“İlim hususunda birbirinize faydalı olunuz. Bir birinizden gizlemeyiniz, ilimdeki hıyânet,
maldaki hıyânetten daha kötüdür.”

ravi Abdurrahman b. Mehdi
acem_kizi

acem_kizi

Mübarek Üye · 891 mesaj

anladım kardeşim,teşekkür ediyorum
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Enes (radıyallahu anh) şöyle der:

"Hz. Peygamber (aleyhissalatu vesselam) devrinde mevcut olan şeylerden (kelime-i şehadet dışında) hiçbirini artık göremiyorum." Kendisine "namazı da mı?" diye itiraz edilince: "Namaza da ne yaptığınızı bilmiyor musunuz, (öğleyi akşama yakın kılmadınız mı)?" cevabını verir.

Buhari, Mevakit 7; Tirmizi, Kıyamet 17, (2449).
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.