kadınlar erkeklerden ne bekler

742 görüntülenme · 0 yanıt

Paylaş:
şafakvakti

şafakvakti

Kıdemli Üye · 121 mesaj

Kadınlar, bir araya geldiklerinde çoğu kez eşlerinden beklentilerini dile getirirler. Aşırı isteklerde bulunanlar olsa da genelde eşinden abartılı şeyler bekleyenlerin sayısı çok azdır.

Peki, kadınlar, eşlerinden neler bekliyor?

Erkekler; acaba bu beklentileri karşılayabiliyorlar mı?

Kadın kocasından evi silip süpürmesini beklemez; ama "Bir şey yapmıyormuş" muamelesi görmeyi de hazmede*mez. Hiç olmazsa samimi bir şekilde:

"Hayatım bütün gün koşturup yoruluyorsun, Allah razı olsun" cümlelerini duymak ister, "sevgi" ve "şefkat" bekler.

Eşlerinin kapıdan girer girmez, "Yorgunluktan ölüyo*rum" sözleriyle selamsız sabahsız hemen TV'nin karşısına geçmelerini istemezler.

Yapılan yemek ya da işlerle ilgili "takdir"lerini belirtme*sini, bir eksiklik varsa "iğnelemeden" ve usulünce söyleme*sini beklerler. Bir kadın eşinden, "Sustur şu çocuğu be kadın! Zaten akşama kadar kafam şişiyor. Bir de senin çocuğu*nun zırıltılarını mı dinleyeceğim? Görmüyor musun haber*leri dinliyorum!" demesini beklemez. (Çocuk; sanki sadece kadınındır!)

Kadınlar, erkeklerden evi toparlamasını beklemezler; ama en azından "Nerede benim çoraplarım! Şu kenarda du*ran çoraplarımın sana ne zararı var?" demeleri yerine çorap*larını belirli bir yere koymalarını öğrenmelerini isterler, kirliyse kirli sepetine bırakmasını beklerler.

İşten gelen eşlerinin, "A! Bu çocuk ağlıyor, yemek de ha*zır değil; zaten arkadaşlar da beni bekliyor. Haydi eyval*lah!" deyip çekip gitmesini değil, "Ben çocukla ilgileneyim sen bir şeyler hazırla yiyelim. İstersen yemekten sonra uzanıver. Ben çocuğa bakarım" gibi tepkiler, "hoşgörü", "yu*muşaklık", "merhamet", "destek", "güven" ve "himaye" bekler.

Peygamber'imiz, "Mü'minlerin iman bakımından en üstünlerinden bir tanesi de ahlâkı en güzel olanı ve aile fertlerine en lütûfkâr davrananıdır."( Ibni Mace, Nikâh: 50; Tirmizi, İman: 6.) demiyor mu?

Acaba sevgi, ilgi, şefkat, merhamet, hoşgörü vb. kadının erkekten beklediği şeyler başka gezegenlerden ithal mi edi*liyor? Kilo ile mi satılıyor? Milyon dolarla mı almıyor? Ne dersiniz bu akşam evinize en yakın marketten 100 gram te*bessüm, ilgi, sevgi, hoşgörü almaya?

Gülay Atasoy

Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.