kaşlarınızı alıyo musunuz?kaşları birazcık toparlanması için almak günah olur mu?

10.218 görüntülenme · 29 yanıt

Paylaş:
tasansevgi

tasansevgi

Üye · 11 mesaj

yeni üye oldum ve ilk mesajım:a03:
siteyi çok beğendim nerdeyse aradğım herşey var
ama bu aralar kafamda büyük bir soru işareti yaratan durum hakkında bilgi göremedim
sorun kaşlarım..benim kaşlarım kalın ama güzel bir şekli var.fakat alt kısımlarda ayrık ayrık kıllar da var ve çok dağınık gösteriyo.rahatsız oluyorum.çirkinmişim gibi geliyo.aldırıcaktım ama günah oludğunu öğrendim vazgeçtim.sadece toplu durması amacıyla alt kısımları biraz düzelttirsem günah olur mu yine.bu konudaki hadisi okudum.forumdaki bayanlar kaşlarını alıyorlar mı?bana yardım ederseniz çok sevinirim.Allah razı olsun böyle bir site açtığınz için
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Mübarek Üye · 12.148 mesaj

Selamun aleyküm kardeşim..
Üyeliğiniz hayırlara vesle olur inşaallah..

Kaş alınması ile ilgili Peygamber Efendimiz'in hadis-i şerifleri..

Abdullah (ra)’dan rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (sav): “Dövme yapan ve yaptıranı güzel görünmek için kaşlarını alan ve dişlerini inceltip dişlerinin görüntüsünü değiştirenleri lanetledi” (Buhârî, Libas: 83; Müslim, Libas: 33)

Âişe (ranha)’dan rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (sav): “Dövme yapmayı ve yaptırmayı, saç (peruk) yapmayı ve yaptırmayı, kaşların kıllarını almayı ve aldırmayı yasak etti” (Buhârî, Libas: 83; Müslim, Libas: 33)

Nasiplenebilmek duasıyla inşaallah..
yesilyol

yesilyol

Kıdemli Üye · 258 mesaj

öncelikle hoşgeldiniz kardeşim,Rabbim hakkıyla faydalanmayı nasip etsin.sorunuza gelince bu benimde kafamı kurcalayan bi konu olmuştur.ama hadis-i şerif acık aslına bu işi yasaklıyor.ama yinede daha bilgili bi kardeşimizcevap verirse bende faydalanırım.
ama bazı hocalar insanın pisikolojisini bozan bazı durumlarda(ki bu kişnin vicdanının bileceği iş)bazı yerlere müdehale edilebilineceğini söylüyorlar ki bu hocalara ne kadar güvendiğinize bağlı. tam doğru bilgiyi verecek bi ablamız ceveplarsa bende faydalanırım inşaallah.
kurt26

kurt26

Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 731 mesaj

not bir siteden alıntı bu konuda benimde bilgim yok
Kaş aldırmak ve inceltmek:
29- Kaşları alıp boya ile suni kaş yapmak, Allah’ın yarattığını değiştirmek olup haramdır.

30- Kaşları keserek veya kopararak almak, Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in yapana lanet ettiği büyük günahlardan biridir.

31- Nams: kaş kılından almaktır, caiz değildir.

32- Kadının yüzünde biten sakal veya bıyık tüyünü ya da kol ve baldırındaki tüyleri alması caizdir.

33- Çeşitli yollarla kaş kıllarını almak sonra da özel kalemlerle ve cilt makyaj malzemeleri ile kaş yapmanın zararlı olduğu tıbbi takrirlerdendir. Bu makyaj malzemelerinin bileşiğinde ağır madenler vardır.

34- Kaşları kumrallaştırmak: Şeyh İbn Cibrin’e göre caiz değildir. Şeyh İb Munî’ ise caiz demiştir.

35- Gözlere kadar inecek şekilde kaşlar fazla ise, eza verdiği için bunu gidermekte sakınca yoktur. (İbn Useymin)
kurt26

kurt26

araştırmayı severim şuanda bukar
Malik Bin Amir radıyallahu anh’den; Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu ki;
Saç ekleyene ve ekletene, kaş alana ve aldırana, diş düzeltene ve düzelttirene, dövme yapana ve yaptırana lanet olsun Nesai(8/145) Buhari(6/58) Müslim(3/1678) , Ahmed(1/434,443) Ebu Davud(tereccül.5) Darimi(2650) Tirmizi(edep 33) İbni Mace(nikah 52)

Soru: Kaş aldırmak caiz midir?

Cevap: Rasûl-i Ekrem (s.a.v.)'in lânetine kaş aldıran ve alanlar da dahildir.(Ebû-Dâvûd, K. et-Teraccul, 5; Buhâri, K. el-Libâs, 82, 84; Müslim, K.el-Libâs, 120.) Kaş aldırmak, kaşın kıllarını yolarak iyice inceltmek ve kaşı yukarıya almak sûretiyle yapılmaktadır. Bu, hilkati değiştirme mahiyetindedir.(Bazı hanbelîler bunu tenzihen mekruh sayarlar. ) Ancak kadının yüzünde biten kılları aldırması ve kocasının izniyle normal makyaj yapması bir kısım İslâm ulemasınca caiz görülmüştür.(İmam Nevevi de caiz görenler arasındadır. İbn Hacer, Fethu'l-Bârî, Kahire, 1959, C. XII, s. 500)
kurt26

kurt26

bu sitedede bilgi varmış
http://forum.islamiyet.gen.tr/fikih-ve-akaid/34808-kas-aldirmak.html

İbn-i Âbidin, sakal ve bıyığın kadında fıtrat olmadığını, bu sebeple (eğer çıkarsa) kesilmesinin (müstehab) olacağını beyan etmiştir! ( Kadın İlmihali, Mürşide Uysal, s. 370)

Fıkıh kitaplarına baktığımızda şu hükmü görmekteyiz:

– Kadını çirkinleştiren yüzdeki tüyler alınır. Erkeklerde görülen sakal, bıyık gibi şeylerin kadınlarda görülmesi halinde; alınması câizdir.
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

not bir siteden alıntı bu konuda benimde bilgim yok
Kaş aldırmak ve inceltmek:
29- Kaşları alıp boya ile suni kaş yapmak, Allah’ın yarattığını değiştirmek olup haramdır.

30- Kaşları keserek veya kopararak almak, Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in yapana lanet ettiği büyük günahlardan biridir.

31- Nams: kaş kılından almaktır, caiz değildir.

32- Kadının yüzünde biten sakal veya bıyık tüyünü ya da kol ve baldırındaki tüyleri alması caizdir.

33- Çeşitli yollarla kaş kıllarını almak sonra da özel kalemlerle ve cilt makyaj malzemeleri ile kaş yapmanın zararlı olduğu tıbbi takrirlerdendir. Bu makyaj malzemelerinin bileşiğinde ağır madenler vardır.

34- Kaşları kumrallaştırmak: Şeyh İbn Cibrin’e göre caiz değildir. Şeyh İb Munî’ ise caiz demiştir.

35- Gözlere kadar inecek şekilde kaşlar fazla ise, eza verdiği için bunu gidermekte sakınca yoktur. (İbn Useymin)

Allah celle celaluhu razı olsun kardeşş.
KırıkTesti

KırıkTesti

Yeni Üye · 0 mesaj

Selamünaleyküm,
Tek dileğim kardeşim bu konudaki ilk mesajınızı düzeltirmisiniz?
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

KırıkTestiSelamünaleyküm,
Tek dileğim kardeşim bu konudaki ilk mesajınızı düzeltirmisiniz?

Neresini anlayamadım?
Çeşm-i Bülbül

Çeşm-i Bülbül

Mübarek Üye · 13.384 mesaj

hos geldiniz kardesim forumdaki bayanlarin kaslarini alip almadiklarini sormussunuz burdakilerin alip almamasi bisey degistirmez alanlar lanetlenmismidir lanetlenmistir (nokta.) hayirli aksamlar kardes:H
.....

Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..

NFK
FiSeBiLiLLaH

FiSeBiLiLLaH

Yeni Üye · 0 mesaj

Resulullah güzelleşmek için kaş aldırana lanet etmiştir...RABBİM Kalbimizde hiç bir sıkıntı duymadan kendisinin ve Resulullahın hükmünden razı olanlardan eylesin.
tasansevgi

tasansevgi

Üye · 11 mesaj

cevaplarınız için hepinize çok teşekkür ederim
ama artık öyle bir zamana geldik ki çevremdekiler kaşlarını aldırmayanları bakımsız pis olarak görüyolar
psikolojik olarak etkileniyorum.yoksa ben kendimden zaten memnunum
FiSeBiLiLLaH

FiSeBiLiLLaH

Yeni Üye · 0 mesaj

tasansevgicevaplarınız için hepinize çok teşekkür ederim
ama artık öyle bir zamana geldik ki çevremdekiler kaşlarını aldırmayanları bakımsız pis olarak görüyolar
psikolojik olarak etkileniyorum.yoksa ben kendimden zaten memnunum

Zaten islamın emir ve yasaklarını uygularsan sende gariplerden oluverirsin.Efendimizin(s.a.v) müjdelediği gariplerden olmak dileği ile.

Sonra da seni din konusunda bir şeriat sahibi kıldık. Sen ona uy; bilmeyenlerin isteklerine uyma.(Casiye 18)
ibra

ibra

Mübarek Üye · 6.106 mesaj

Valla benim kaş da biraz tek kaş ama çok yakışıyor bana :)
Eminim sende öylesindir :)
İnsan beğenmez.
tasansevgi

tasansevgi

Üye · 11 mesaj

yaa off herkes kafamı karıştırdı yine
kimisi erkeğe benzememek için hafifçe toplatmak lazım diyo
kimisi azcık bile alsan günahtır diyo
ama hadise göre kesinlikle almamak lazım değil mi
mezunsözel

mezunsözel

Üye · 19 mesaj

tasansevgi, post: 1331093, member: 74557yaa off herkes kafamı karıştırdı yine
kimisi erkeğe benzememek için hafifçe toplatmak lazım diyo
kimisi azcık bile alsan günahtır diyo
ama hadise göre kesinlikle almamak lazım değil mi

bıyık alınabilir yüzden sadece..dinin hükmü bu..
KatrePare

KatrePare

Mübarek Üye · 4.014 mesaj

Abdullah (ra)’dan rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (sav): “Dövme yapan ve yaptıranı güzel görünmek için kaşlarını alan ve dişlerini inceltip dişlerinin görüntüsünü değiştirenleri lanetledi” (Buhârî, Libas: 83; Müslim, Libas: 33)

Âişe (ranha)’dan rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (sav): “Dövme yapmayı ve yaptırmayı, saç (peruk) yapmayı ve yaptırmayı, kaşların kıllarını almayı ve aldırmayı yasak etti” (Buhârî, Libas: 83; Müslim, Libas: 33)

Kardesim eger dinimizin dedigini yapacaksan, hukum hadiste geciyor. Bunun uzerine soru sorman dogru olmaz. Benim kaslarimda aileden gelen genlerle duzgun, ama daginikliklar var. Ibra'nin dedigi gibi bir tekkas durumu da yok. Ama o daginikliklari aldirmayi hic dusunmedim su hadisi gordukten sonra... Seni begenen, seven oyle sever.. Vesselam..
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Evet canım. Sayende :)
Çok meşgul ettik forumu.
Berat ablamızdan rica etsek de bu yazılanları silse..
Siler misin abla?
Hicran-ı Aşk

Hicran-ı Aşk

Mübarek Üye · 2.257 mesaj

KaLBuN_KeSiREvet canım. Sayende :)
Çok meşgul ettik forumu.
Siler misin abla?

ne demek canım :) bende kaçar önce namaza sonra yemeğe allaha emanet görüşürüz sonra
sana bakmak bütün rastlantıları reddedip bir mucizeyi anlamaktır, sana bakmak ALLAH'A inanmaktır...
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj

KaLBuN_KeSiREvet canım. Sayende :)
Çok meşgul ettik forumu.
Siler misin abla?

Ben sildim kardeşim ilgili mesajları...
Yönetim tarafından size verilen hata puanı yok şuan...
İçiniz rahat olsun inşallah...
Selam ve DUA ile...
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.