Sıkıntıda olanlar(yunus peygamberin duasını okuyun)

93.213 görüntülenme · 1.017 yanıt

Paylaş:
yasemin01

yasemin01

Kıdemli Üye · 353 mesaj

Bismillahirrahmanirrahim,

1. Elemneşrahleke sadrek
2. Ve vedağna anke vizrek
3. Ellezi engada zahrek
4. Ve refağna leke zikrek
5. Feinne meal usri yüsra
6. Inne meal üsri yüsra
7. Feiza ferağte fensab
8. Ve ila rabbike ferğab

Meali:

Rahman ve Rahim olan ALLAH’ın adıyla
1.Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi?
2.Ve yükünü indirip-atmadık mı?
3.Ki o, senin belini bükmüştü;
4.Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi?
5.Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır.
6.Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır.
7.Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.
8.Ve yalnızca Rabbine rağbet et

Amin...Amin...Amin...
ALLAH c.c. Razı olsun...
ALLAH c.c. kabul etsin İnşALLAH
bütün kardeşlerim ve bir sonraki kardeşimin sıkıntılarıdan kurtulup refaha ermesi ve dualarının kabulu için 1 İnşirâh Sûresî okudum
Su-Eda

Su-Eda

Mübarek Üye · 5.725 mesaj

1. Elemneşrahleke sadrek
3. Ellezi engada zahrek
6. Inne meal üsri yüsra
7. Feiza ferağte fensab
8. Ve ila rabbike ferğab

Meali:

7.Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.

Amin...Amin...Amin...
ALLAH c.c. Razı olsun...
ALLAH c.c. kabul etsin İnşALLAH
can kırıkları kardeşim,abı-hayat kardeşim zeynoom mutlukul kardeşim,bütün kardeşlerim ve bir sonraki kardeşimin sıkıntılarıdan kurtulup refaha ermesi ve dualarının kabulu için 1 İnşirâh Sûresî okudum
DiLaRa_I NuR

DiLaRa_I NuR

Mübarek Üye · 2.576 mesaj

-Allâhümme inni es,elüke yâ rahmânü yâ rahıymü ve yâ cârel müstecirine ve yâ emânel hâîfine ve yâ ımâde men lâ ımâde lehü ve yâ senede men lâ senede lehü ve yâ zuhra men lâ zuhra lehü ve yâ hırzet duafâi ve yâ aziymer racâi ve yâ münkızel helkâ ve münciyel ğarkâ ve yâ muhsinü ve yâ mücemmilü ve yâ mün,ımü ve yâ müfaddılü ve yâ aziyzü entellezi secede leke sevâdül leyli ve dav,ün nehâri ve şüâüş şemsi ve hefifüş şeceri ve deviyyün nahli ve nürül kameri yâ allâhü yâ allâhü lâ şerike leh*Es,elüke en tüsalliye alâ muhammedin ve alâ âli muhammet*

ALLAHA EMANET OLUN
SELAM VE SUA İLE.
semabrk

semabrk

Kıdemli Üye · 321 mesaj

Allâhümme inni es,elüke yâ rahmânü yâ rahıymü ve yâ cârel müstecirine ve yâ emânel hâîfine ve yâ ımâde men lâ ımâde lehü ve yâ senede men lâ senede lehü ve yâ zuhra men lâ zuhra lehü ve yâ hırzet duafâi ve yâ aziymer racâi ve yâ münkızel helkâ ve münciyel ğarkâ ve yâ muhsinü ve yâ mücemmilü ve yâ mün,ımü ve yâ müfaddılü ve yâ aziyzü entellezi secede leke sevâdül leyli ve dav,ün nehâri ve şüâüş şemsi ve hefifüş şeceri ve deviyyün nahli ve nürül kameri yâ allâhü yâ allâhü lâ şerike leh*Es,elüke en tüsalliye alâ muhammedin ve alâ âli muhammet.
DiLaRa_I NuR

DiLaRa_I NuR

Dualarin hepsini içine alan bir dua

1495. Ebû Ümâme radiyallahu anh söyle dedi:

Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem birçok dua okudu, fakat biz ondan hiçbir sey ezberleyemedik. Bunun üzerine: - Yâ Resûlallah! Pek çok dua okudun, biz onlari ezberleyemedik, dedik. O zaman Resûl-i Ekrem söyle buyurdu:

- O dualarin hepsini içine alan bir duayi size ögreteyim mi? Söyle deyiniz:

''Allâhümme innî eselüke min hayri mâ seeleke minhü nebiyyüke Muhammedün sallallahu aleyhi ve sellem.
Ve neûzü bike min şerri mesteâzeke minhü nebiyyüke Muhammedün sallallahu aleyhi ve sellem.
Ve entel-müsteân, ve aleykel-belâg, ve lâ havle velâ kuvvete illâ billâh:

Allahım! Peygamberin Muhammed sallallahu aleyhi ve sellemin senden diledigi hayırları ben de dilerim.
Peygamberin Muhammed sallallahu aleyhi ve sellemin sana sıgındıgı serlerden biz de sana sıgınırız.
Yardım ancak senden beklenir. Insanı dünya ve âhirette muradına ulastıracak sensin. Günahtan kaçacak güç, ibadet edecek kuvvet ancak Allahın yardımıyla kazanılabilir.
lale&gül

lale&gül

Mübarek Üye · 2.137 mesaj

Selamun aleykum kardeşim allah razi olsun
Rasûlullah (sav) buyuruyor: “Dünya tatlıdır ve manzarası hoştur. Şüphesiz ki Allah dünyanın idaresini size verecek ve nasıl davranacağınıza, ne gibi işler yapacağınıza bakacaktır. O halde dünyadan sakının…” (Müslim, Zikr 99)
Gözyasi

Gözyasi

Kıdemli Üye · 201 mesaj

Allâhümme inni es,elüke yâ rahmânü yâ rahıymü ve yâ cârel müstecirine ve yâ emânel hâîfine ve yâ ımâde men lâ ımâde lehü ve yâ senede men lâ senede lehü ve yâ zuhra men lâ zuhra lehü ve yâ hırzet duafâi ve yâ aziymer racâi ve yâ münkızel helkâ ve münciyel ğarkâ ve yâ muhsinü ve yâ mücemmilü ve yâ mün,ımü ve yâ müfaddılü ve yâ aziyzü entellezi secede leke sevâdül leyli ve dav,ün nehâri ve şüâüş şemsi ve hefifüş şeceri ve deviyyün nahli ve nürül kameri yâ allâhü yâ allâhü lâ şerike leh*Es,elüke en tüsalliye alâ muhammedin ve alâ âli muhammet.
DiLaRa_I NuR

DiLaRa_I NuR

--Allâhümme inni es,elüke yâ rahmânü yâ rahıymü ve yâ cârel müstecirine ve yâ emânel hâîfine ve yâ ımâde men lâ ımâde lehü ve yâ senede men lâ senede lehü ve yâ zuhra men lâ zuhra lehü ve yâ hırzet duafâi ve yâ aziymer racâi ve yâ münkızel helkâ ve münciyel ğarkâ ve yâ muhsinü ve yâ mücemmilü ve yâ mün,ımü ve yâ müfaddılü ve yâ aziyzü entellezi secede leke sevâdül leyli ve dav,ün nehâri ve şüâüş şemsi ve hefifüş şeceri ve deviyyün nahli ve nürül kameri yâ allâhü yâ allâhü lâ şerike leh*Es,elüke en tüsalliye alâ muhammedin ve alâ âli muhammet*

ALLAHA EMANET OLUN
SELAM VE SUA İLE.
DiLaRa_I NuR

DiLaRa_I NuR

''Allâhümme innî eselüke min hayri mâ seeleke minhü nebiyyüke Muhammedün sallallahu aleyhi ve sellem.
Ve neûzü bike min şerri mesteâzeke minhü nebiyyüke Muhammedün sallallahu aleyhi ve sellem.

Allahım! Peygamberin Muhammed sallallahu aleyhi ve sellemin senden diledigi hayırları ben de dilerim.
Peygamberin Muhammed sallallahu aleyhi ve sellemin sana sıgındıgı serlerden biz de sana sıgınırız.
Yardım ancak senden beklenir. Insanı dünya ve âhirette muradına ulastıracak sensin. Günahtan kaçacak güç, ibadet edecek kuvvet ancak Allahın yardımıyla kazanılabilir.
Gözyasi

Gözyasi

Kıdemli Üye · 201 mesaj

Allâhümme innî eselüke min hayri mâ seeleke minhü nebiyyüke Muhammedün sallallahu aleyhi ve sellem.
Ve entel-müsteân, ve aleykel-belâg, ve lâ havle velâ kuvvete illâ billâh.
leyla-1

leyla-1 🛡

Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 42.043 mesaj

Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun Allah bizleri affedip ellerimizi dergahından boş çevirmeyip dualarımızı kabul etsin hayırlısıyla inşallah.
Allah'ım biz dua etmesini bilmiyoruz Peygamber Efendimiz Senden ne istediyse bizde onları istiyoruz.Senden neyden sığındıysa bizde onlardan sığnıyoruz.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin Rabbim kimselere fırsat vermesin inşallah.
Allah kortuklarımızdan emin umduklarımıza nail olmak duaları her iki dünyada kabul olunan kullar olmak nasip etsin Rabbim kendi rızası için.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.
Hani melekler sormuştu Rabbimize;
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
ozlemcuneyt

ozlemcuneyt

Mübarek Üye · 787 mesaj

benden sonraki ve önceki kardeşlerim için okudum allahü teala gönüllerindeki muradlarını nasip etsin
Gözyasi

Gözyasi

Kıdemli Üye · 201 mesaj

amiiin. Allah razi olsun. Bende sonraki ve önceki kardesim icin okudum. Allah kabul etsin. Rabbim herseyin hayirlisini versin..
ozlemcuneyt

ozlemcuneyt

Mübarek Üye · 787 mesaj

Benden onceki ve sonraki kardeslerim icin okudum allahu teala kalplerindeki muratlarini hayirlisiyla nasip etsin
ayse64

ayse64

Mübarek Üye · 1.182 mesaj

Benden onceki ve sonraki kardeslerim icin okudum allahu teala kalplerindeki muratlarini hayirlisiyla nasip etsin
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

Mübarek Üye · 9.962 mesaj

Benden onceki ve sonraki kardeslerim icin okudum ALLAH u teala kalplerindeki muratlarini hayirlisiyla nasip etsin
eylulll

eylulll

Kıdemli Üye · 315 mesaj

1. Elemneşrahleke sadrek
3. Ellezi engada zahrek
6. Inne meal üsri yüsra
7. Feiza ferağte fensab
8. Ve ila rabbike ferğab

Meali:

benden önceki sonraki ve forumda dua bekleyen tüm kardeşlerim için okudum
ozlemcuneyt

ozlemcuneyt

Mübarek Üye · 787 mesaj

1. Elemneşrahleke sadrek
3. Ellezi engada zahrek
6. Inne meal üsri yüsra
7. Feiza ferağte fensab
8. Ve ila rabbike ferğab

Meali:

benden önceki sonraki arkadaşlara ayrı ayrı okudum allahü teala gönüllerindeki muradını hayırlısıyla nasip etsin
kardelele

kardelele

Mübarek Üye · 15.425 mesaj

Bende okudum.allah kabul etsin.selametle kalin.allah gönlümüzdeki muradi hayirli ise versin inşallah................
DiLaRa_I NuR

DiLaRa_I NuR

'Allâhümme innî eselüke min hayri mâ seeleke minhü nebiyyüke Muhammedün sallallahu aleyhi ve sellem.

Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.