Vehhabilik...

1.711 görüntülenme · 12 yanıt

Paylaş:
şuayip61

şuayip61

Üye · 23 mesaj

esselamu aleykum arkadaşlar...
arkadaşlar ben bu vehhabilik hakkında sizin bilginizi rica edecektim. okulda bir arkadaşım var onunla dini konular tartışırken benim düşüncelerimin sapkın olduğunu söylüyor( bence düşüncelerimde ehli sünnete aykırı hiçbir şey sözkonusu değil) daha sonra aynı arkadaşımın vehhabi olduğunu duydum. ne yapmalıyım? ona karşı nasıl davranmalıyım? gittiği yol hakmı?
Azerbaycan_li

Azerbaycan_li

Mübarek Üye · 1.201 mesaj

vehhabilik gunumuz tarikat ehliyim dige gecinenlerin., nurcuyumç şucuyum bucuyum dige geçinenlerin selefi salihinin yolunu takip eden ehli sunnet müslümanlara taktiklari bir soz...

eger Allah a ortak koşmazsan, Şeriat istersen, Allah ın dışında hukum koyan tagutlari redd edip tekfir edersen, Allah yolunda cihad edersen, sakalin uzun ispalin kisa olursa, kabirlerden, olmus salihlerden yardim istemez, Allah la aranda onlari vasita edinmezsen, müslümanlari dost edinip, kafirleri redd edip bugz edersen SEN VEHHABİ olursun bu sapiklarin gozunde...Allah bu insanlari islah etsin..cogusu kendi nefsini ilah edinen, cumadan cumaya camiye giden, derdi Allah in dini degil, şeheveti olan insanlar...
şuayip61

şuayip61

Üye · 23 mesaj

kardeşim aynı kişi ile yaptığım bazı tartışmaları size sunmak isterim mesela
bu arkadaşıma göre ( kendisi vehhabi ) yatsı namazından sonra amerrasuluyu okumak akşam namazından sonra hüvallahülleziyi okumak bidat tir diyor.
ikindi ve yatsı namazlarının ilk sünnetlerini kılmak bidat tir diyor.
ayrıca kendileri türkiyede bulunan islam cemaatlerinin hiçbirini sevmiyor. çoğu cemaate iftira atıyorlar. mesela ( onlara göre medüizzaman said nursinin yazdığı risale-i nurların içi şirk dolu )... bu yazdıklarımdan sonradan düşüncen yine aynımı kardeş?
bir_umut

bir_umut

Mübarek Üye · 2.564 mesaj

şuayip61, post: 1309502, member: 102379esselamu aleykum arkadaşlar...
arkadaşlar ben bu vehhabilik hakkında sizin bilginizi rica edecektim. okulda bir arkadaşım var onunla dini konular tartışırken benim düşüncelerimin sapkın olduğunu söylüyor( bence düşüncelerimde ehli sünnete aykırı hiçbir şey sözkonusu değil) daha sonra aynı arkadaşımın vehhabi olduğunu duydum. ne yapmalıyım? ona karşı nasıl davranmalıyım? gittiği yol hakmı?

aleykümselam

size konu hakkında bişey diyemiyeceğim demem de doğru olmz zaten ama verdiğim linkte cevabı rahat bulursunuz olmadı siteyi biraz araştırırsan bu konu hakkında yeterince sağlam bilgi var..haa bide herkezden bununla ilgili bilgi ALMAYIN.
http://forum.islamiyet.gen.tr/fikih-ve-akaid/78982-ehli-sunnet-ve-sapik-kollar.html
Ahmed Muhammed

Ahmed Muhammed

Mübarek Üye · 861 mesaj

Ve aleykümüsselam

Vehabbilik hakkında detaylı bilgi :

http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1656

Ve Vehabbiliğin kamufile adı SELEFİYEcililk hakkında detaylı bilgi:

http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1659

Böyle sapık görüşlerden Allahü Teala bizleri korusun.Ehl-i sünnet itikadı üzre olduğumuz için Allahü Teala'ya şükürler olsun.Ehl-i sünnet alimlerine uyanlara selamlar olsun.
bir_umut

bir_umut

Ahmed Muhammed, post: 1309547, member: 1200Ve aleykümüsselam

Böyle sapık görüşlerden Allahü Teala bizleri korusun.Ehl-i sünnet itikadı üzre olduğumuz için Allahü Teala'ya şükürler olsun.Ehl-i sünnet alimlerine uyanlara selamlar olsun.

eyvallah...
şuayip61

şuayip61

Üye · 23 mesaj

bende ingiliz casusunun itirafları kitabını okudum orada güzelce herşeyi anlatmış adam ama yinede bir sorayım dedim emin olmak için ...
Kaim

Kaim

Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 2.197 mesaj

herkesten fikir alma derim kardesim.

cünki

sitede teröristide var vehabiside

kimin ne oldugu belli değil.

:D
Azerbaycan_li

Azerbaycan_li

Mübarek Üye · 1.201 mesaj

kardeş vehhabi dige bir şey yoktur..dedigim gibi gumuzu selefilerine Kaim ve bir umut tipi, o aklilda insanlarin uydurduklari bir deyimdir bu...halbuki bu insanlar daha tagut nedir, şirk nedir, bidat nedir bilmezler...dinlerini forumdaki uç beş uydurma hikayeden öğrenmege çalışan insanlar...

sen Kuran oku, hadis kitaplarını oku kendin herşeyin farkına varırsın...o dedigin kişi kendisine vehhabi mi diyor tamam sen vehhabi olma...biz müslümanız elhamdulillah sen Kuran oku ve Hadis oku ...
şuayip61

şuayip61

Üye · 23 mesaj

Kaim, post: 1309666, member: 19390herkesten fikir alma derim kardesim.

cünki

sitede teröristide var vehabiside

kimin ne oldugu belli değil.

:D

en doğrusunu söyledin kardeşim :)
bir_umut

bir_umut

Azerbaycan_li, post: 1309680, member: 86712kardeş vehhabi dige bir şey yoktur..dedigim gibi gumuzu selefilerine Kaim ve bir umut tipi, o aklilda insanlarin uydurduklari bir deyimdir bu...halbuki bu insanlar daha tagut nedir, şirk nedir, bidat nedir bilmezler...dinlerini forumdaki uç beş uydurma hikayeden öğrenmege çalışan insanlar...

sen Kuran oku, hadis kitaplarını oku kendin herşeyin farkına varırsın...o dedigin kişi kendisine vehhabi mi diyor tamam sen vehhabi olma...biz müslümanız elhamdulillah sen Kuran oku ve Hadis oku ...

hocam dersi vermiş:)
sahaff

sahaff

Kıdemli Üye · 276 mesaj

İslam ve tasavvuf arasında zıddiyet arayan, İslamın özüne muhalif fikirleri olan ve bu

sebebten dolayı İslam dünyasınca ''Fitne unsuru'' olarak teşhir edilen sapık ve sabıkalı bir

grup.

FiSeBiLiLLaH

FiSeBiLiLLaH

Yeni Üye · 0 mesaj

Avatarındaki Bayrağın Yeryüzünde hakim olması için savaşan mücahidleri islamdan ayrımış gibi göstermek için sofilerin müslümanlara taktığı isimdir vahabilik.Sufizm gibi bir fitneden Allah müslümanları korusun.
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.