arkadaşlar ben bu vehhabilik hakkında sizin bilginizi rica edecektim. okulda bir arkadaşım var onunla dini konular tartışırken benim düşüncelerimin sapkın olduğunu söylüyor( bence düşüncelerimde ehli sünnete aykırı hiçbir şey sözkonusu değil) daha sonra aynı arkadaşımın vehhabi olduğunu duydum. ne yapmalıyım? ona karşı nasıl davranmalıyım? gittiği yol hakmı?
Vehhabilik...
1.711 görüntülenme · 12 yanıt
esselamu aleykum arkadaşlar...
arkadaşlar ben bu vehhabilik hakkında sizin bilginizi rica edecektim. okulda bir arkadaşım var onunla dini konular tartışırken benim düşüncelerimin sapkın olduğunu söylüyor( bence düşüncelerimde ehli sünnete aykırı hiçbir şey sözkonusu değil) daha sonra aynı arkadaşımın vehhabi olduğunu duydum. ne yapmalıyım? ona karşı nasıl davranmalıyım? gittiği yol hakmı?
vehhabilik gunumuz tarikat ehliyim dige gecinenlerin., nurcuyumç şucuyum bucuyum dige geçinenlerin selefi salihinin yolunu takip eden ehli sunnet müslümanlara taktiklari bir soz...
eger Allah a ortak koşmazsan, Şeriat istersen, Allah ın dışında hukum koyan tagutlari redd edip tekfir edersen, Allah yolunda cihad edersen, sakalin uzun ispalin kisa olursa, kabirlerden, olmus salihlerden yardim istemez, Allah la aranda onlari vasita edinmezsen, müslümanlari dost edinip, kafirleri redd edip bugz edersen SEN VEHHABİ olursun bu sapiklarin gozunde...Allah bu insanlari islah etsin..cogusu kendi nefsini ilah edinen, cumadan cumaya camiye giden, derdi Allah in dini degil, şeheveti olan insanlar...
eger Allah a ortak koşmazsan, Şeriat istersen, Allah ın dışında hukum koyan tagutlari redd edip tekfir edersen, Allah yolunda cihad edersen, sakalin uzun ispalin kisa olursa, kabirlerden, olmus salihlerden yardim istemez, Allah la aranda onlari vasita edinmezsen, müslümanlari dost edinip, kafirleri redd edip bugz edersen SEN VEHHABİ olursun bu sapiklarin gozunde...Allah bu insanlari islah etsin..cogusu kendi nefsini ilah edinen, cumadan cumaya camiye giden, derdi Allah in dini degil, şeheveti olan insanlar...
kardeşim aynı kişi ile yaptığım bazı tartışmaları size sunmak isterim mesela
bu arkadaşıma göre ( kendisi vehhabi ) yatsı namazından sonra amerrasuluyu okumak akşam namazından sonra hüvallahülleziyi okumak bidat tir diyor.
ikindi ve yatsı namazlarının ilk sünnetlerini kılmak bidat tir diyor.
ayrıca kendileri türkiyede bulunan islam cemaatlerinin hiçbirini sevmiyor. çoğu cemaate iftira atıyorlar. mesela ( onlara göre medüizzaman said nursinin yazdığı risale-i nurların içi şirk dolu )... bu yazdıklarımdan sonradan düşüncen yine aynımı kardeş?
bu arkadaşıma göre ( kendisi vehhabi ) yatsı namazından sonra amerrasuluyu okumak akşam namazından sonra hüvallahülleziyi okumak bidat tir diyor.
ikindi ve yatsı namazlarının ilk sünnetlerini kılmak bidat tir diyor.
ayrıca kendileri türkiyede bulunan islam cemaatlerinin hiçbirini sevmiyor. çoğu cemaate iftira atıyorlar. mesela ( onlara göre medüizzaman said nursinin yazdığı risale-i nurların içi şirk dolu )... bu yazdıklarımdan sonradan düşüncen yine aynımı kardeş?
şuayip61, post: 1309502, member: 102379esselamu aleykum arkadaşlar...
aleykümselam
size konu hakkında bişey diyemiyeceğim demem de doğru olmz zaten ama verdiğim linkte cevabı rahat bulursunuz olmadı siteyi biraz araştırırsan bu konu hakkında yeterince sağlam bilgi var..haa bide herkezden bununla ilgili bilgi ALMAYIN.
http://forum.islamiyet.gen.tr/fikih-ve-akaid/78982-ehli-sunnet-ve-sapik-kollar.html
Ve aleykümüsselam
Vehabbilik hakkında detaylı bilgi :
http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1656
Ve Vehabbiliğin kamufile adı SELEFİYEcililk hakkında detaylı bilgi:
http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1659
Böyle sapık görüşlerden Allahü Teala bizleri korusun.Ehl-i sünnet itikadı üzre olduğumuz için Allahü Teala'ya şükürler olsun.Ehl-i sünnet alimlerine uyanlara selamlar olsun.
Vehabbilik hakkında detaylı bilgi :
http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1656
Ve Vehabbiliğin kamufile adı SELEFİYEcililk hakkında detaylı bilgi:
http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1659
Böyle sapık görüşlerden Allahü Teala bizleri korusun.Ehl-i sünnet itikadı üzre olduğumuz için Allahü Teala'ya şükürler olsun.Ehl-i sünnet alimlerine uyanlara selamlar olsun.
Ahmed Muhammed, post: 1309547, member: 1200Ve aleykümüsselam
eyvallah...
kardeş vehhabi dige bir şey yoktur..dedigim gibi gumuzu selefilerine Kaim ve bir umut tipi, o aklilda insanlarin uydurduklari bir deyimdir bu...halbuki bu insanlar daha tagut nedir, şirk nedir, bidat nedir bilmezler...dinlerini forumdaki uç beş uydurma hikayeden öğrenmege çalışan insanlar...
sen Kuran oku, hadis kitaplarını oku kendin herşeyin farkına varırsın...o dedigin kişi kendisine vehhabi mi diyor tamam sen vehhabi olma...biz müslümanız elhamdulillah sen Kuran oku ve Hadis oku ...
sen Kuran oku, hadis kitaplarını oku kendin herşeyin farkına varırsın...o dedigin kişi kendisine vehhabi mi diyor tamam sen vehhabi olma...biz müslümanız elhamdulillah sen Kuran oku ve Hadis oku ...
Azerbaycan_li, post: 1309680, member: 86712kardeş vehhabi dige bir şey yoktur..dedigim gibi gumuzu selefilerine Kaim ve bir umut tipi, o aklilda insanlarin uydurduklari bir deyimdir bu...halbuki bu insanlar daha tagut nedir, şirk nedir, bidat nedir bilmezler...dinlerini forumdaki uç beş uydurma hikayeden öğrenmege çalışan insanlar...
hocam dersi vermiş:)
FiSeBiLiLLaH
Yeni Üye
Yeni Üye · 0 mesaj
Avatarındaki Bayrağın Yeryüzünde hakim olması için savaşan mücahidleri islamdan ayrımış gibi göstermek için sofilerin müslümanlara taktığı isimdir vahabilik.Sufizm gibi bir fitneden Allah müslümanları korusun.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/71396-vehhabilik · 18.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.