İçinden geçeni paylaş...

1.544.543 görüntülenme · 25.047 yanıt

Paylaş:
nazlı ceylan

nazlı ceylan

Kıdemli Üye · 354 mesaj

Kimse tövbe haşa Allah rolüne bürünüp günahların cezasını bu dunyada vermeye kalkamaz.. Yaşasın cumhuriyet....
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.174 mesaj

nazlı ceylan, post: 1531330, member: 88774Kimse tövbe haşa Allah rolüne bürünüp günahların cezasını bu dunyada vermeye kalkamaz.. Yaşasın cumhuriyet....

?...?...?
Hayırdır kardeşim..?
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
nazlı ceylan

nazlı ceylan

Kıdemli Üye · 354 mesaj

Muhteşem yuzyıl seyrediyorum ağbicim, hala şoktayım tarihte de yaşanmış olaylar dudağımı ucuklattı. Kendilerini Allah yerine koyup insanlara iskence ediyolar
mavci

mavci 🛡

nazlı ceylanMuhteşem yuzyıl seyrediyorum ağbicim, hala şoktayım tarihte de yaşanmış olaylar dudağımı ucuklattı. Kendilerini Allah yerine koyup insanlara iskence ediyolar

Size tavsiyemiz o diziyi izlemeyin kardeşim...
Gerçekle ve Osmanlı ile alakası olmayan bir dizi...
Şu da var Osmanlılar da beşerdi ve hatası olabilir ama maalesef kendi ecdadına küfreden tek milletiz...
Rabbim affetsin inşallah...
.
nazlı ceylan

nazlı ceylan

Kıdemli Üye · 354 mesaj

Olur mu öyle şey ecdadımızla grur duymalıyız tabiki... Benim lafım günahlarin cezasını kulun vermeye kalkmasina...
mavci

mavci 🛡

nazlı ceylan, post: 1531336, member: 59734Olur mu öyle şey ecdadımızla grur duymalıyız tabiki... Benim lafım günahlarin cezasını kulun vermeye kalkmasina...

Yanlış anlamayın kardeşim sözüm size değil...Sözüm diziyi yapanlara...
600 yıllık Osmanlı tarihinde mutlaka hata olacaktır...
Zaten ne zaman ki zevkü sefa başladı yıkılış da başlamış oldu...
.
_YUSUF_

_YUSUF_ 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 4.070 mesaj

nazlı ceylan, post: 1531330, member: 88774Kimse tövbe haşa Allah rolüne bürünüp günahların cezasını bu dunyada vermeye kalkamaz.. Yaşasın cumhuriyet....

Allah c.c Kur'anı kerimde günahların ceasını belirlemiş mesela içki içene seksen deynek gibi, bunu şer'i mahkeme uyguladığında kendilerini Allah yerinemi koymuş olurlar.tabiki hayır.İslam devletinde kadılık makamı vardır.İslamın yasakladığı işleri yapanlara Kur'an ve sünnetin gösterdiği cezaları uygulatırlar.Bundan doğal bir durum olamaz.Çünkü islam devleti kişinin hem dünya hem ahiretini koruyup kollamakla görevlidir.eğer Kur'anda ve sünnette açıklanan cezalar, uygulanmak için açıklanmıştır.Her günahın bir cezası vardır ve bu günahları işleyenlere uygulanır ve uygulanmalı.Yaşasın şeriat diyoruz.Çünkü Allah c.c bizden istediği yaşam biçimi Kur'anda belirtilen yaşam biçimidir.Bunun adıda şeriattır.Bir müslüman bundan başkası isteyemez.
nazlı ceylan

nazlı ceylan

Kıdemli Üye · 354 mesaj

Padişahlar, şehzadeler gercekten iyi yetişmiş ve çok kaliteliler tabiki beşer şaşar o ayrı ama Fatih o kucuk yasinda İstanbul'u fethetti nice başarılara imza attı ecdadimiz Osmanlı diyince dunya titredi zamanında....
Bazı Paşalar kibre kapılıp seriatta olmayan cezaları vermeye kalktığında Padişah tarafından cezalandirildi zaten bahsettigim olayda da
Muhtazaf

Muhtazaf

Mübarek Üye · 9.745 mesaj

Tarihimizi gerçek kaynaklardan okuyalım inşa-ALLAH.
VaVeyla

VaVeyla

Mübarek Üye · 11.102 mesaj

RECEB-I KAMERvaveyla kardeşim başınız sağolsun Allah rahmet eylesin.

eyvallah kamer

Muhtazaf, post: 1531358, member: 90746Tarihimizi gerçek kaynaklardan okuyalım inşa-ALLAH.

kesinlikle abicim..
nazlı ceylan

nazlı ceylan

Kıdemli Üye · 354 mesaj

_YUSUF_, post: 1531345, member: 77577Allah c.c Kur'anı kerimde günahların ceasını belirlemiş mesela içki içene seksen deynek gibi, bunu şer'i mahkeme uyguladığında kendilerini Allah yerinemi koymuş olurlar.tabiki hayır.İslam devletinde kadılık makamı vardır.İslamın yasakladığı işleri yapanlara Kur'an ve sünnetin gösterdiği cezaları uygulatırlar.Bundan doğal bir durum olamaz.Çünkü islam devleti kişinin hem dünya hem ahiretini koruyup kollamakla görevlidir.eğer Kur'anda ve sünnette açıklanan cezalar, uygulanmak için açıklanmıştır.Her günahın bir cezası vardır ve bu günahları işleyenlere uygulanır ve uygulanmalı.Yaşasın şeriat diyoruz.Çünkü Allah c.c bizden istediği yaşam biçimi Kur'anda belirtilen yaşam biçimidir.Bunun adıda şeriattır.Bir müslüman bundan başkası isteyemez.

Kitapta yazan hukumlerden bahsetmemistim ama kimsenin muslumanligini sorgulamak da hic bir kula dusmez tabiki
_YUSUF_

_YUSUF_ 🛡

VaVeyla;
Merhumeye Allah c.c rahmeti ile muamele etsin geride kalanlara sabır ihsan eylesin inşaallah
VaVeyla

VaVeyla

Mübarek Üye · 11.102 mesaj

_YUSUF_, post: 1531365, member: 110005VaVeyla;
Merhumeye Allah c.c rahmeti ile muamele etsin geride kalanlara sabır ihsan eylesin inşaallah

amiin abi Allah razı olsun
_YUSUF_

_YUSUF_ 🛡

nazlı ceylanKitapta yazan hukumlerden bahsetmemistim ama kimsenin muslumanligini sorgulamak da hic bir kula dusmez tabiki

Kimse kimsenin mslümanlığını sorgulamıyor bu duruda.Anlatılmak istenen müslüman bir kişi Allah c.c yasak kıldığı bir şeyi işlerse islam devletindeki yetkililer gerekli cezayı vermelidirler.Aksi halde Allah katında günahkar olurlar.
_YUSUF_

_YUSUF_ 🛡

nazlı ceylanPadişahlar, şehzadeler gercekten iyi yetişmiş ve çok kaliteliler tabiki beşer şaşar o ayrı ama Fatih o kucuk yasinda İstanbul'u fethetti nice başarılara imza attı ecdadimiz Osmanlı diyince dunya titredi zamanında....
Bazı Paşalar kibre kapılıp seriatta olmayan cezaları vermeye kalktığında Padişah tarafından cezalandirildi zaten bahsettigim olayda da

Her padişahın şeyhülislam denilen makamda bulunan ve fetva veren alimleri vardı.Bunların verdiği fetvalara göre hem padişahlar hemde kadılar (hakimler) hareket ederlerdi.eğer şeriatta olmayan bir cezayı ifa etmişlerse Allah katında günahkar duruma düşmüşler demektir.Buda onların hesabı Bu hesabı Allah c.c görecektir.
nazlı ceylan

nazlı ceylan

Kıdemli Üye · 354 mesaj

Ben burda siyasi şeyler konuşmak amacında falan değilim Rabb'ime bin şükür müslümanım dinimi de her gün biraz daha öğrenmeye öğrendiğimi uygulamaya çalışıyorum ama Türkiye Cumhuriyetini seviyorum.Allah'ın bildiğini kuldan saklayacak değilim bu böyle. Bir Müslüman bundan başkasını isteyemez diyosunuz benim kafam iyice karışıyor. Buradaki tüm kardeşlerimle ve büyüklerimle gönülden bağlar kurdum ne diyim Rabbim yardımcımız olsun bizleri doğru yola ulaştırsın inşallah.
mavci

mavci 🛡

nazlı ceylan, post: 1531397, member: 81595Ben burda siyasi şeyler konuşmak amacında falan değilim Rabb'ime bin şükür müslümanım dinimi de her gün biraz daha öğrenmeye öğrendiğimi uygulamaya çalışıyorum ama Türkiye Cumhuriyetini seviyorum.Allah'ın bildiğini kuldan saklayacak değilim bu böyle. Bir Müslüman bundan başkasını isteyemez diyosunuz benim kafam iyice karışıyor. Buradaki tüm kardeşlerimle ve büyüklerimle gönülden bağlar kurdum ne diyim Rabbim yardımcımız olsun bizleri doğru yola ulaştırsın inşallah.

Bizler bu konuları aklımıza bile getirmedik kardeşim...
Sadece yanlış anlaşılma olmasın diye açıklama yapma ihtiyacı hissettik...
Hakkınızı helal edin inşallah...
Selam ve DUA ile...
.
nazlı ceylan

nazlı ceylan

Kıdemli Üye · 354 mesaj

Allah razı olsun ağbicim sizden helal olsun
Dualarımdasınız dualarınızda olmak dileğiyle....
mir_erhan

mir_erhan 🛡

Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 6.148 mesaj

mavciSize tavsiyemiz o diziyi izlemeyin kardeşim...
Gerçekle ve Osmanlı ile alakası olmayan bir dizi...
Şu da var Osmanlılar da beşerdi ve hatası olabilir ama maalesef kendi ecdadına küfreden tek milletiz...
Rabbim affetsin inşallah...

Eyvallah Abim...
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.