Düşün bir kere! Sen can çekişmektesin. Ölümün sıkıntısı, acısı, sarhoşluğu, gam ve ıstırabıyla boğuşmaktasın. Ölüm meleği ayağından itibaren ruhunu çekmeye başlamış. Bu çekişin acısını ayağının ta ucundan hissetmektesin. Sonra bu çekiş aralıksız devam eder. Can çekişme kızışır. Ruh aşağıdan yukarya olmak üzere bütün bedeninden çekilir. Acı doruğa ulaşmıştır. Ölümün sıkıntıları bütün bedenine yayılmıştır. Kalbin, ürperti ve üzüntü içindedir. Rabbinden gazab veya hoşnutluk müjdesini gözleyip beklemektedir. Canını almakla görevli melekten bu iki haberden birini almaktan başka bir ihtimal olmadığını anlamışsındır.
İçinden geçeni paylaş...
1.542.796 görüntülenme · 25.047 yanıt
Düşün bir kere! Sen can çekişmektesin. Ölümün sıkıntısı, acısı, sarhoşluğu, gam ve ıstırabıyla boğuşmaktasın. Ölüm meleği ayağından itibaren ruhunu çekmeye başlamış. Bu çekişin acısını ayağının ta ucundan hissetmektesin. Sonra bu çekiş aralıksız devam eder. Can çekişme kızışır. Ruh aşağıdan yukarya olmak üzere bütün bedeninden çekilir. Acı doruğa ulaşmıştır. Ölümün sıkıntıları bütün bedenine yayılmıştır. Kalbin, ürperti ve üzüntü içindedir. Rabbinden gazab veya hoşnutluk müjdesini gözleyip beklemektedir. Canını almakla görevli melekten bu iki haberden birini almaktan başka bir ihtimal olmadığını anlamışsındır.
✦ Mübarek Üye
- Ödül
- 16
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 731 mesaj
Bismillahirrahmanirrahiym.
1-2- Mal toplayıp onu tekrar tekrar sayan, insanları arkadan çekiştirip, kaş göz hareketleriyle alay edenlerin (hümeze ve lümezenin) vay haline!
3- Malının, kendisini ebedi yaşatacağını sanır.
4- Hayır, andolsun ki, o hutame (cehennem)ye atılacaktır.
5- Hutame'nin ne olduğunu bilir misin?
6-7- O, kalplerin içine işleyecek, Allah'ın tutuşturulmuş bir ateşidir.
8-9- Cehennemlikler, dikilmiş direklere bağlı oldukları halde, o ateşin kapıları üzerlerine kapatılacaktır.
YAGMURBEY
Yeni Üye · 0 mesaj
KaLBuN_KeSiR, post: 1339352, member: 83423
Ölüm Sekeratı
çok etkileyici bir kitap herkeze tavsiye ederim...'' FARZET Kİ ÖLDÜN''
narinim, post: 1339402, member: 98391çok etkileyici bir kitap herkeze tavsiye ederim...'' FARZET Kİ ÖLDÜN''
Defalarca hem de.. Farzet ki Öldün- Haris el Muhasibi.
YAGMURBEY
Yeni Üye · 0 mesaj
YAGMURBEY
Yeni Üye · 0 mesaj
Bıkkınlığım ise, onların yüzüne bakmak zorunda kalmam aslında.
YAGMURBEY
Yeni Üye · 0 mesaj
deniz yıldızı, post: 1339439, member: 98391bilgisayarın kafaya geliyolar galiba bugün:)
okudum anladım diyemiyorum anlamadım çünkü KARDEŞ..
YAGMURBEY
Yeni Üye · 0 mesaj
deniz yıldızı, post: 1339446, member: 95935benim bilgisayara yine virüsler saldırmış abi:) o yüzden içimden geçeni yazdımm:)
geçmiş olsun KARDEŞ..
YAGMURBEY
Yeni Üye · 0 mesaj
ALLAH doğru yoldan ayırmasın kimseyi Amin...

...
Dünya'nın en mutlu çiftleri kim..??
ADEM & HAVVA...Neden ?
1)Ademin de Havvanın da kaynanası olmadı..
2)Adem de Havva da aldatılmaktan korkmadı..
3)Havva hiçbir zaman kıyafetleri ile Adem'i çileden çıkarmadı..
4)Havva kız arkadaşlarını toplayıp akşama kadar dedikodu yapmadı..
5)Sevgililer gününü unutmaktan doğan kavgalar çıkmadı...
6)Adem hiçbir zaman Havva'ya
''SEN DÜNYADA GÖRDÜĞÜM EN GÜZEL KADINSIN ''
derken asla yalan söylemedi...
(Kişinin nefsinin) Kazandığı lehine, kazandırdıkları aleyhinedir.
“Rabbimiz, unuttuklarımızdan veya yanıldıklarımızdan dolayı
bizi sorumlu tutma.
Rabbimiz, bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme.
Rabbimiz, kendisine güç yetiremeyeceğimiz şeyi bize taşıtma.
Bizi affet. Bizi bağışla. Bizi esirge, Sen bizim mevlamızsın.
Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et.” (amin)
(Bakara suresi 286)
"Sen, kardeşin için bir ayna olduğunu unutma. O, da; senin için aynadır. Sen de kendini onda görürsün. Kardeşinde hayır görsen o hayır senindir. Eğer hayırdan gayrisini görürsen o da, senindir."
★ Kıdemli Üye
- Ödül
- 16
Yasaklı Kullanıcı · ★ Kıdemli Üye · 333 mesaj
YAGMURBEY, post: 1339424, member: 103783Küskünlüğüm hayata değil, içindeki beş para etmez insanlara.
Bıkkınlığım ise, onların yüzüne bakmak zorunda kalmam aslında.
haklısın abi katılıyorum sana...
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/71296-icinden-geceni-paylas · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.