İçinden geçeni paylaş...
1.544.423 görüntülenme · 25.047 yanıt
İnsan, yaşayış vaziyetince, bir dağdan kopup sel içine düşen veya yüksek bir apartmandan düşüp yuvarlanan bir şahıs gibidir. Evet, hayat apartmanı yıkılıyor. Ömür tayyaresi şimşek gibi geçiyor. Zaman da sel dolaplarını sür’atle çalıştırıyor
.................
Ubâde bin Sâmit'den (r.a.) rivayetle:
İmanın en üstünü, nerede olursan ol, Allah'ın senin yanında bulunduğunu bilmendir.
Hadis-i Şerif Meali - Camiü's-sağir - 1243
İmanın en üstünü, nerede olursan ol, Allah'ın senin yanında bulunduğunu bilmendir.
Hadis-i Şerif Meali - Camiü's-sağir - 1243
.................
“Kâfirlere hazırlanan bir ateşten sakınınız ki, odunu, insanlar ile taşlardır.”
(Bakara Sûresi, 2:24.)
(Bakara Sûresi, 2:24.)
.................
Yagmurbey, post: 1473378, member: 79477ALLAH varlığını daim etsin KARDEŞ..
Amin desem mi bilemedim abii ::)
kalbinur, post: 1473412, member: 101907Selamun aleykum guzel ailem ben geldim şükür kavusturana:)ben özledim guzel paylasimlari:)herkese hayirli paylasimlar herkese selametle dua ile:):)
ve aleykum selam nuur temelli mi döndün? :p
.....
Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..
NFK
NFK
Çeşm-i Bülbül ↗Amin desem mi bilemedim abii ::)
ve aleykum selam nuur temelli mi döndün? :p
Bilmem :a39:Sen istersen olabilir:DYa valla özledim kuzumu:):)
kalbinur ↗Bilmem :a39:Sen istersen olabilir:a39:Ya valla özledim kuzumu:):)
:D bana sorulcak sorumu bu nuuur :D
özlemelisin :p
kuzulara hiç dil çıkarılır mı cadııı

.....
NFK
NFK
Çeşm-i Bülbül, post: 1473418, member: 104674:D bana sorulcak sorumu bu nuuur :D
özlemelisin :p
kuzulara hiç dil çıkarılır mı cadııı
Nur dük Simdi cadı olduk ya kuzulara dil çıkarılmaz:a39::a39::a39: :a39:(bunlar sayılmaz :D:D:D)
“Şeriatça bazı savtlar helâl, bazıları haram kılınmıştır. Evet, ulvî hüzünleri Rabbânî aşkları irâs eden sesler helâldir. Yetimâne hüzünleri, nefsâni şehevâtı tahrik eden sesler haramdır. Şeriatın tayin etmediği kısım ise senin ruhuna, vicdanına yaptığı tesire göre hüküm alır.”(Nursi, İşârâtü’l-İ’câz, s. 78)
kalbinur, post: 1473422, member: 104674Nur dük Simdi cadı olduk ya kuzulara dil çıkarılmaz:a39::a39::a39: :a39:(bunlar sayılmaz :D:D:D)
cadılara çıkarılır kuzulara çıkarılmaz :D
ama sen hâlâ çıkarıyon ne kaaa ayıp :D
ohh paşamız hükmüde kendi veriyor haayy hayyy efendim nasıl buyurursanız :p :p
.....
NFK
NFK
Nadas06, post: 1473444, member: 50329Hayırlı geceler gönül dostlarına :)
Net imkanım yoktu bir süre giremedim sayfamıza :)
Vaayyy benim abim miii gelmiş bende diyorumm ki içimde neden bi sıkıntı vaar :p (
( hep maziden geliyor abi bu heeppp :D )
benimki de soru işte :D
Hem ne güzel alışmıştık abi biz yokluğunuza e zaten alışmak zorunda da kalacağız malum
ee yanii diyorum abii hı hııı gerek var mıydı sen söyle ??? :D
Dayak yemesem eyidir :D
.....
NFK
NFK
Hayatımızın özeti....

.....
NFK
NFK
Selamun aleykun
cogu zaman var olan konular aciliyor ben bakara suresinin tefsir ve mealini paylasmak istiyorum aradim ama bulamadim eger sizde bir bakarsaniz oraya paylasayim yeni konu acmadan lutfen baba yardimci olurmusunuz yeni konu acip diger kardesime saygisizlik etmek istemem ama kac defa baktim acilmis konu bulamadim sizde bakarmisiniz acaba?
cogu zaman var olan konular aciliyor ben bakara suresinin tefsir ve mealini paylasmak istiyorum aradim ama bulamadim eger sizde bir bakarsaniz oraya paylasayim yeni konu acmadan lutfen baba yardimci olurmusunuz yeni konu acip diger kardesime saygisizlik etmek istemem ama kac defa baktim acilmis konu bulamadim sizde bakarmisiniz acaba?
.................
Gül BerraSelamun aleykun
ve aleykum selam
::) Bulamadıysan yoktur can.. ::)
Ya da paylaşımın içeriğinden bir kaç kelime - cümle arat için rahat etmiyorsa ;)
.....
NFK
NFK
imamı Gazali hazretleri buyuruyor ki:
bir kimse islamiyet’e uymaz, Allahü teâlânın düşmanı olan nefsine uyarsa, kalbi bozulur.Çalgı dinlemek ve her günahı işlemek nefsi kuvvetlendirir. Salim, temiz kalb çalgıdan zevk alamaz. Çalgı nefsi kuvvetlendirip, harekete getirip zararlı olur. (Kimya-i saadet)
bir kimse islamiyet’e uymaz, Allahü teâlânın düşmanı olan nefsine uyarsa, kalbi bozulur.Çalgı dinlemek ve her günahı işlemek nefsi kuvvetlendirir. Salim, temiz kalb çalgıdan zevk alamaz. Çalgı nefsi kuvvetlendirip, harekete getirip zararlı olur. (Kimya-i saadet)
Her günah ve suç kalpte siyah bir leke bırakır.
Günahların çokluğu nedeniyle içimizdeki Ruh Alemine açılan kapı kapalıdır.
Ne zaman arınırsak Nefis aleminden...
Ruhlar alemine seyahate çıktigimizda vicdanimizin derinliginde de huzuru buluruz...
ALLAH a emanet kalın..
Günahların çokluğu nedeniyle içimizdeki Ruh Alemine açılan kapı kapalıdır.
Ne zaman arınırsak Nefis aleminden...
Ruhlar alemine seyahate çıktigimizda vicdanimizin derinliginde de huzuru buluruz...
ALLAH a emanet kalın..
Nadas06, post: 1473444, member: 50329Hayırlı geceler gönül dostlarına :)
Net imkanım yoktu bir süre giremedim sayfamıza :)
Hayirli geceler gonul dostumuza :)
Sabah coktan ogleye kavustu ama neyse :)
Seni aramizda gormek ne guzel abim.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/71296-icinden-geceni-paylas · 05.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.