İçinden geçeni paylaş...
1.544.353 görüntülenme · 25.047 yanıt
allah size istediğiniz insanları deyil ihtiyacınız olan insanları verir...
öyle ki bu insanlar sizi incitecek size yardım edecek,acı verecek ve sizi terk edecek,
sizi sevecek ve olmanız gereken insan olmanızı sağlayacak...
öyle ki bu insanlar sizi incitecek size yardım edecek,acı verecek ve sizi terk edecek,
sizi sevecek ve olmanız gereken insan olmanızı sağlayacak...
Yasaklı Kullanıcı
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 5
- Ödül
- 38
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 3.363 mesaj
sinemm89, post: 1469630, member: 2638kahvenden bir yudum bile almamışsın..korktunmu beni kırk yıl sevmekten ?
....
Madem kırk yıl hatırı var korku niye...Allah C.C. Sevgisinden korkulmaz...Sevinç duyulur...
Haydi 40yıllık beraberliğin ...hatırına.... sende sev onu...Seni seviyorum Allah 'ım de...C.C.
yakais, post: 1469641, member: 79477Madem kırk yıl hatırı var korku niye...Allah C.C. Sevgisinden korkulmaz...Sevinç duyulur...
Haydi 40yıllık beraberliğin ...hatırına.... sende sev onu...Seni seviyorum Allah 'ım de...C.C.
sanırım yanlış anlaşılmışsınız allah c.c sevilmez mi? oarada yardan söz ediliyor... sevdiğine sitem var biraz.bu alıntı bir sözdür bana ait değildir tabiki rabbimi seviyorum.. sevmeyenin burada işi nedir?sevmeyen burada yazılarında ondan söz edermi?
Yasaklı Kullanıcı
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 5
- Ödül
- 38
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 3.363 mesaj
sinemm89, post: 1469644, member: 100508sanırım yanlış anlaşılmışsınız allah c.c sevilmez mi? oarada yardan söz ediliyor... sevdiğine sitem var biraz.bu alıntı bir sözdür bana ait değildir tabiki rabbimi seviyorum.. sevmeyenin burada işi nedir?sevmeyen burada yazılarında ondan söz edermi?
Ne güzel dikkatle okursanız kızmaz sevinirdiniz ...Kızdı iseniz yazımı geri alacağım...Size ait bir konu değil biz ile ilgili...Anlayana duyuru...
yakais, post: 1469646, member: 83361Ne güzel dikkatle okursanız kızmaz sevinirdiniz ...Kızdı iseniz yazımı geri alacağım...Size ait bir konu değil biz ile ilgili...Anlayana duyuru...
hayır kızmadım size.sadece farklı bir yaklaşımla bakmışsınız bende kendime göre açıklama yapmak istedim.herkes aynı şekilde anlayamaz bizlerin yaşı küçük ve bizler kendimizce değerlendiriyoruz sizlerin yorumlarına saygı gösterebilirim ancak kızmak değil tavrım..
Zonklayan başım benim, kan pıhtısı, cerahat;
Ona yastıkta değil, secde yerinde rahat..
Necip Fazıl Kısakürek
yakais, post: 1469646, member: 83361Ne güzel dikkatle okursanız kızmaz sevinirdiniz ...Kızdı iseniz yazımı geri alacağım...Size ait bir konu değil biz ile ilgili...Anlayana duyuru...
Eyvallah :) Anlayanin gonlundedir hocam.
kalbinur, post: 1469502, member: 110257Bende kaç gündür bunu izliyorum izledikce ağlıyorum emegine saglık kardesim tekrar dinlemek nasip oldu:)
Allah razı olsun kardeşim :) Bu eseri de çok güzel fakat Musab bin Umeyr hakkındaki eseri bambaşka yaa... Özellikle de 2:12 den sonraki kısımları....
Hayirli sabahlar Kardeslerim
Güzel Türkiyemizi gezdim geldim.Ne kadarda özlemisim orayi.
Güzel gören güzel düsünür hesabi,herseyi orada böyle görmeye basladim.
Sadece insanlarin davranislarina,sorumsuzluklarina,yalanciklarina,cikarlari ugruna karsindaki kisiyi yalan söyleyenleri rastladim.
Insanin iyi niyetine kullanmak istegen insanlarla dolu olduguna gördüm.
Bu beni cok üzdü.Haline sükür eden 1,2 kisi rastladim desem yalan degildir.
Ben olumlu yöne cevirmek istedigimde,su sözü plak takilmis gibi herkez tekrarliyordu:burasi Türkiye.
Aslinda Türkiyemiz cok degerli ve icinde cevher tasiyan bir ülke.Ancak insanlarimiz bu degerin farkinda olmaksizin,maddiayati ve hazirci
olmakla yetiniyorlar maalesef.
Icimde üzüntü ile burayi dönerken bir ögretmenle tanisdim.Emekli oldugu halde gönüllü olarak yardima muhtac insanlari nasil yardim edilebilecegine gördüm.
Yasadiklarima ona anlatinca su sözü söyledi:hepimiz birlik olalim Allah rizasi icin.
Türkiyede insanin kendi sorumluluguna almasi neden cok zor?
Halbuki bu bizim üzerimizde yükümlü olan birsey degilmidir?
Izine gitmeden önce bir kardesimin annesi hastaydi.Ona mail üzerinden tavsiyeler yazdim.
Bilmem,biraz zor,annem doktora gitmek istemiyor gibi cevaplar aldim.
Yazdiklarimi ciddiye almazlarsa annesinin komlikasiyonlari hizla ilerleyecegine belirtdim.
Cevap olarak sunu aldim:ne kadarda ugrasiyorsun abla!
Yorumu size birakiyorum kardeslerim.
Sunu biliyorum Allah rizasi icin iyi niyetimi devam edecegim.
Güzel Türkiyemizi gezdim geldim.Ne kadarda özlemisim orayi.
Güzel gören güzel düsünür hesabi,herseyi orada böyle görmeye basladim.
Sadece insanlarin davranislarina,sorumsuzluklarina,yalanciklarina,cikarlari ugruna karsindaki kisiyi yalan söyleyenleri rastladim.
Insanin iyi niyetine kullanmak istegen insanlarla dolu olduguna gördüm.
Bu beni cok üzdü.Haline sükür eden 1,2 kisi rastladim desem yalan degildir.
Ben olumlu yöne cevirmek istedigimde,su sözü plak takilmis gibi herkez tekrarliyordu:burasi Türkiye.
Aslinda Türkiyemiz cok degerli ve icinde cevher tasiyan bir ülke.Ancak insanlarimiz bu degerin farkinda olmaksizin,maddiayati ve hazirci
olmakla yetiniyorlar maalesef.
Icimde üzüntü ile burayi dönerken bir ögretmenle tanisdim.Emekli oldugu halde gönüllü olarak yardima muhtac insanlari nasil yardim edilebilecegine gördüm.
Yasadiklarima ona anlatinca su sözü söyledi:hepimiz birlik olalim Allah rizasi icin.
Türkiyede insanin kendi sorumluluguna almasi neden cok zor?
Halbuki bu bizim üzerimizde yükümlü olan birsey degilmidir?
Izine gitmeden önce bir kardesimin annesi hastaydi.Ona mail üzerinden tavsiyeler yazdim.
Bilmem,biraz zor,annem doktora gitmek istemiyor gibi cevaplar aldim.
Yazdiklarimi ciddiye almazlarsa annesinin komlikasiyonlari hizla ilerleyecegine belirtdim.
Cevap olarak sunu aldim:ne kadarda ugrasiyorsun abla!
Yorumu size birakiyorum kardeslerim.
Sunu biliyorum Allah rizasi icin iyi niyetimi devam edecegim.
Garip değilmi ? Bir insana vazgeçilmez olduğunu hissettirdiğinde, ilk vazgeçeceği kişi sen olursun !
.................
Bugün mutluydum sebebini bilmeden mutluydum. Mutluydum sanki belki bana öyle geliyordu. Etrafımda onca müslüman kardeşimin kanı dökülürken nereden gelmişti bu mutluluk. Sanırım sahteydi bu çehremde dolaşan tebessüm. Allah c.c. verdiği bir sınav da olabilirdi bu. Bugün mutluyum ama bu mutluluk sanırım Ramazan ayının huzurundandır. Mevlam şu an dertte olan kardeşlerimizin Ramazanı bizler gibi huzur içinde geçirmesini nasip eylesin. Amin.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/71296-icinden-geceni-paylas · 05.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.