İçinden geçeni paylaş...
1.544.080 görüntülenme · 25.047 yanıt
92-LEYL:
Bismillahirrahmanirrahim
1- Örttüğü zaman geceye,
2- Açıldığı zaman gündüze,
3- Erkeği ve dişiyi yaratana and olsun ki,
4- Gerçekten sizin işiniz başka başkadır.
5- Bundan böyle her kim malını hayır için verir ve korunursa,
6- Ve en güzel olanı doğrularsa,
7- Biz onu en kolay yola muvaffak kılacağız.
8- Kim de cimrilik eder ve kendini hiçbir şeye ihtiyacı kalmamış görür.
9- Ve en güzeli de yalanlarsa,
10- Onu da en zor yola hazırlarız.
11- Çukura yuvarlandığı zaman malı onu kurtaramayacak.
12- Doğru yolu göstermek muhakkak bize aittir.
13- Kuşkusuz ahiret de dünya da bizimdir.
14- Ben sizi köpürdükçe köpüren bir ateşe karşı uyardım.
15- Ona ancak en azgın olan girer.
16- Öyle azgın ki, yalanlamış ve sırtını dönmüştür.
17- En çok korunan ise ondan uzaklaştırılacaktır.
18- O ki, Allah yolunda malını verir, temizlenir.
19- Onun yanında, başka bir kimse için karşılığı verilecek hiçbir nimet yoktur.
20- O ancak yüce Rabbinin rızasını aramak için verir.
21-Elbette yakında kendisi de hoşnut olacaktır.
--------------------------------------------------------------------------------
Bismillahirrahmanirrahim
1- Örttüğü zaman geceye,
2- Açıldığı zaman gündüze,
3- Erkeği ve dişiyi yaratana and olsun ki,
4- Gerçekten sizin işiniz başka başkadır.
5- Bundan böyle her kim malını hayır için verir ve korunursa,
6- Ve en güzel olanı doğrularsa,
7- Biz onu en kolay yola muvaffak kılacağız.
8- Kim de cimrilik eder ve kendini hiçbir şeye ihtiyacı kalmamış görür.
9- Ve en güzeli de yalanlarsa,
10- Onu da en zor yola hazırlarız.
11- Çukura yuvarlandığı zaman malı onu kurtaramayacak.
12- Doğru yolu göstermek muhakkak bize aittir.
13- Kuşkusuz ahiret de dünya da bizimdir.
14- Ben sizi köpürdükçe köpüren bir ateşe karşı uyardım.
15- Ona ancak en azgın olan girer.
16- Öyle azgın ki, yalanlamış ve sırtını dönmüştür.
17- En çok korunan ise ondan uzaklaştırılacaktır.
18- O ki, Allah yolunda malını verir, temizlenir.
19- Onun yanında, başka bir kimse için karşılığı verilecek hiçbir nimet yoktur.
20- O ancak yüce Rabbinin rızasını aramak için verir.
21-Elbette yakında kendisi de hoşnut olacaktır.
--------------------------------------------------------------------------------
...Üzülme!
Üzülüyorsan, bir kutlu teselli kapisinin önünde bekletiliyorsun demektir. Gözlerini kaldir vefasiz dünyanin esiginden. Gönlünün elinden cikar sebeplerin bos avuntularini. Umudunu kes sahte doymalardan. Yüregini küstür coskulardan. Kapi acildi aciliyor demektir.
...Üzülme!
Üzülüyorsan, kaybedecegin bir seyler var demek ki... Kaybedecegi bir seyi olanlar coktan kazanmislardir. Eline gecmeyenleri saymakla tüketme nefesini, elindekileri saymaya basla. Hepsini saysan bile, nefesini saymaya nefesin yetmeyecek demektir. Bak iste zenginsin.
Üzülme!
Seni bir "İsiten" var. Seni senin kendini bile sevmenden önce O sevdi seni. Senin kendini bile bilmedigin unutus kuyularindan cekip cikardi seni. Cektigin acilara habire mesgul calan telefonlar gibi kör ve sagir degil O. Yüreginin her yanginina O yetisiyor. Ayriliklarina ve sikintilarina metal soguklugundaki plazalar gibi umursamaz degil O. Yitirdiklerinin hepsini sana iade edecegine söz veriyor. Sevdalarina ve özlemlerine cok secenekli sinav kâgitlari gibi tatsiz ve tuzsuz formüller sunmuyor. Seni herkesten cok anliyor, seni senin kendini düsündügünden cok düsünüyor. Gözyaslarinla imzalayassn istiyor yakarislarini. Bir ebedî cercevenin icinde, gösterissiz bir kullukla fotograflamak istiyor seni. Dagilip giden ömür kirintilarinin arasindan sicacik bir kardelen ümidi devsiresin istiyor. Keyfinin catlak kabuklarinin arasindan sonsuz teselli pinarları akitmak istiyor.
Üzülüyorsan, bir kutlu teselli kapisinin önünde bekletiliyorsun demektir. Gözlerini kaldir vefasiz dünyanin esiginden. Gönlünün elinden cikar sebeplerin bos avuntularini. Umudunu kes sahte doymalardan. Yüregini küstür coskulardan. Kapi acildi aciliyor demektir.
...Üzülme!
Üzülüyorsan, kaybedecegin bir seyler var demek ki... Kaybedecegi bir seyi olanlar coktan kazanmislardir. Eline gecmeyenleri saymakla tüketme nefesini, elindekileri saymaya basla. Hepsini saysan bile, nefesini saymaya nefesin yetmeyecek demektir. Bak iste zenginsin.
Üzülme!
Seni bir "İsiten" var. Seni senin kendini bile sevmenden önce O sevdi seni. Senin kendini bile bilmedigin unutus kuyularindan cekip cikardi seni. Cektigin acilara habire mesgul calan telefonlar gibi kör ve sagir degil O. Yüreginin her yanginina O yetisiyor. Ayriliklarina ve sikintilarina metal soguklugundaki plazalar gibi umursamaz degil O. Yitirdiklerinin hepsini sana iade edecegine söz veriyor. Sevdalarina ve özlemlerine cok secenekli sinav kâgitlari gibi tatsiz ve tuzsuz formüller sunmuyor. Seni herkesten cok anliyor, seni senin kendini düsündügünden cok düsünüyor. Gözyaslarinla imzalayassn istiyor yakarislarini. Bir ebedî cercevenin icinde, gösterissiz bir kullukla fotograflamak istiyor seni. Dagilip giden ömür kirintilarinin arasindan sicacik bir kardelen ümidi devsiresin istiyor. Keyfinin catlak kabuklarinin arasindan sonsuz teselli pinarları akitmak istiyor.
titredim efendim seni andım dün gece..
biz hiç yazı görmedik ,kışta doğdun dediler
nevbaharda geleni ,sensin sandım dün gece...
essalatu vesselamu aleyke ya rasulAllah
dinliyorum haliyle içimdende geçiyor ...
biz hiç yazı görmedik ,kışta doğdun dediler
nevbaharda geleni ,sensin sandım dün gece...
essalatu vesselamu aleyke ya rasulAllah
dinliyorum haliyle içimdende geçiyor ...
mavci 🛡
* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 8.270
- Ödül
- 163
* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.174 mesaj
Rabbim sağlık, huzur ve mutluluğumuzu daim etsin inşallah...
Dualarınızı beklerim...
Dualarınızı beklerim...
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR...
YA RABBI sana iltica ediyorum sana yalvariyorum senden baska gidecek kapim yok, zalimlerin zulmunden koru bizleri. yaptiklari iftiralari kendi boyunlarina dola. eger islahlari nasipse islahlarini ver. Arkadaslar her insanin derdi kendine gore buyuktur benim derdimde esimin bana bosanma davasi acmasi. dava dilekcesinde okadar iftiralar varki sasirdim kaldim ben boyle bir insanla nasil 5 yil evli kalabildim. Allah beni onunla buyuk bir imtihandan geciriyor, Rabbimden bu zorluklarin ardindan kolaylik diliyorum. zayifim acizim gucsuzum. offffff yaa dunya hayati gercekten zor surekli birseyle imtihan oluyorsun. cehennem tabikide daha kotu. ama insanogluyuz iste sabirsiziz.
Her şey bir anda değişebiliyor. İyiden kötüye, kötüden iyiye... Gerçi biz neyin iyi neyin kötü olduğunu da bilmiyoruz. Bazen kötü dediğimiz şey, bir süre sonra iyiliğimize dönüyor. Yaşamın kendisi de böyle. Yarını bilmiyorum, gecmişim zaten bitti. Yaşamın tüm büyüsü şu anda. Bir saat sonramı bile bilmiyorum. O zaman bu korku, bu endişe, bu umutsuzluk niye? Yaşamayı seviyorum. Her şeyiyle... Gülerken de ağlarken de... Duvarların arkasında yaşayamazsın, kendini yaşama bırakana kadar da yaşıyorum diyemezsin. Ben zaten sen değişmeden hiç bir sey değişmez diyenim, aslında geleceği yazdığını söyleyenim. Öyle olmasa bile, diyorum ki düşünmeyi bırak yaşamaya başla. Hazırlanmayı bırak yapmaya başla. Durup senaryolar yazmayı bırak, adımını at. Ne olursa olsun gülümse ve sevgini ver. Bırak artık başkalarının düşüncesini tahmin etmeye çalışarak yaşamayı. Sen kimsin, nesin onu koy ortaya. Olduğun gibi. Sen gibi.
.................
Umuda sevdalıyız.
Umudu veren Rabbe sevdalıyız.
Belki bu sevdanın hakkını veremiyoruz ama,
Bu sevdanın hakkını verenlere sevdalıyız

Umudu veren Rabbe sevdalıyız.
Belki bu sevdanın hakkını veremiyoruz ama,
Bu sevdanın hakkını verenlere sevdalıyız

Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/71296-icinden-geceni-paylas · 04.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.