İçinden geçeni paylaş...

1.543.829 görüntülenme · 25.047 yanıt

Paylaş:
ahmet_99

ahmet_99

Mübarek Üye · 1.767 mesaj

Ankara'yı rahmetinden esirgemiyor yüce Rabb'im.. Elhamdülillah..
kalbinur

kalbinur

Mübarek Üye · 2.602 mesaj

ooo az konuşmussun be kardeşim:D:D
Zindanda_Mahkum

Zindanda_Mahkum

Mübarek Üye · 1.367 mesaj

ahmet_99, post: 1451362, member: 54443Saatin üzerinde konuşanlar napsın kardeşim :D Ben değilim ama biliyorum konuşanı :D

Okuldan arkadışım aradı staj işini konuştuk peşinden avea 4 tl hediye gönderdi :D
ahmet_99

ahmet_99

Zindanda_Mahkum, post: 1451369, member: 109263Okuldan arkadışım aradı staj işini konuştuk peşinden avea 4 tl hediye gönderdi :D

Konuştukça kazanıyorum yani diyorsun :D :D
Zindanda_Mahkum

Zindanda_Mahkum

ahmet_99, post: 1451371, member: 54443Konuştukça kazanıyorum yani diyorsun :D :D

Saolsunlar öğrenciye faydalı oluyorlar :D
ahmet_99

ahmet_99

Zindanda_Mahkum, post: 1451373, member: 114406Saolsunlar öğrenciye faydalı oluyorlar :D

Değil mi :D
Zindanda_Mahkum

Zindanda_Mahkum

bişey sorcam konyad Mevlana'dan başka görülmesi gerek yerlerin isimleri söyleyebilirmisin haziranda aksilik olmassa inşallah konyayı gezcemde araştıma yapıyorum..
ahmet_99

ahmet_99

Zindanda_Mahkum bişey sorcam konyad Mevlana'dan başka görülmesi gerek yerlerin isimleri söyleyebilirmisin haziranda aksilik olmassa inşallah konyayı gezcemde araştıma yapıyorum..

Valla kardeşim meram deremiz var meşhur, orada tavus baba türbesi var, o türbenin orda çay içebileceğin ve konya manzarası izleyebileceğin restoran var. Hmm daha sonra merkezde Adalhan civarında Hacı Şükrü Fırın kebabı var kesinlikle tavsiye ediyorum, çok meşhurdur ve çok güzeldir. Etliekmeğimiz meşhurdur malum ve etliekmeği Havzan Etliekmek şubelerinden birinde yemeni tavsiye ederim ;) MaşAllah ben de hep yemek yenilecek yerleri biliyormuşum nedense acaba :D

Hmm gezlip görülecek yerler olarak, mevlana müzesine giderken sağınızda ve solunuzda tarihi camiler var, en önemlisi de yolun sol tarafında kalan Şems-i Tebrizi Cami.. Yani oranın manevi havası bana hep bir başka gelmiştir.. Yolun sağ tarafında iplikçi cami var, böyle yoldan aşağıda kalıyor yükseklik olarak, orada da namaz kılmanızı tavsiye ederim. Ayrıca merkezde Alaaddin tepesi var, güzel bir yerdir, böyle adı üstünde tepedir ve yeşilliktir her yeri (Konya'da bulmak zordur o kadar yeşil yeri ;) ) Bu tepede Selçuklular zamanından kalma Alaaddin Keykubat camii vardır, ve benim gördüğüm en uzun saf orada tutulur, yani Allah razı olsun yapanlardan, camide ön safta olunca daha fazla sevap kazanıldığından yola çıkarak, normal camilerin aksine, enine uzun tutmuşlardır ;)

Hmm ayrıca, tabii ki de Mevalana Müzesi'nin hemen yan tarafında bulunan Selimiye Camii'nde Cuma namazı kılmak hoştur, gerçi en son gittiğimde tadilat vardı ama kısmet işte :a03: Ayrıca mevlana müzesine çok yakın bir yerde Aziziye camii vardır ve bu caminin özelliği pencereleri, kapısında büyüktür (ilginç bir anektod işte :D )

Valla benden bu kadar kardeşim, aklıma şu an için bunlar geliyor. Yani zaten yolsa kime sorsanız, sizi bir yere yönlendirir zaten o yüzden çok plan yapmanıza da gerek yok ;)
Zindanda_Mahkum

Zindanda_Mahkum

ahmet_99, post: 1451387, member: 110005Valla kardeşim meram deremiz var meşhur, orada tavus baba türbesi var, o türbenin orda çay içebileceğin ve konya manzarası izleyebileceğin restoran var. Hmm daha sonra merkezde Adalhan civarında Hacı Şükrü Fırın kebabı var kesinlikle tavsiye ediyorum, çok meşhurdur ve çok güzeldir. Etliekmeğimiz meşhurdur malum ve etliekmeği Havzan Etliekmek şubelerinden birinde yemeni tavsiye ederim ;) MaşAllah ben de hep yemek yenilecek yerleri biliyormuşum nedense acaba :D

Hmm gezlip görülecek yerler olarak, mevlana müzesine giderken sağınızda ve solunuzda tarihi camiler var, en önemlisi de yolun sol tarafında kalan Şems-i Tebrizi Cami.. Yani oranın manevi havası bana hep bir başka gelmiştir.. Yolun sağ tarafında iplikçi cami var, böyle yoldan aşağıda kalıyor yükseklik olarak, orada da namaz kılmanızı tavsiye ederim. Ayrıca merkezde Alaaddin tepesi var, güzel bir yerdir, böyle adı üstünde tepedir ve yeşilliktir her yeri (Konya'da bulmak zordur o kadar yeşil yeri ;) ) Bu tepede Selçuklular zamanından kalma Alaaddin Keykubat camii vardır, ve benim gördüğüm en uzun saf orada tutulur, yani Allah razı olsun yapanlardan, camide ön safta olunc adaha fazla sevap kazanıldığından yola çıkarak, normal camilerin aksine, enine uzun tutmuşlardır ;)

Hmm ayrıca, tabii ki de Mevalana Müzesi'nin hemen yan tarafında bulunan Selimiye Camii'nde Cuma namazı kılmak hoştur, gerçi en son gittiğimde tadilat vardı ama kısmet işte :a03: Ayrıca mevlana müzesine çok yakın bir yerde Aziziye camii vardır ve bu caminin özelliği pencereleri, kağısında büyüktür (ilginç bir anektod işte :D )

Valla benden bu kadar kardeşim, aklıma şu an için bunlar geliyor. Yani zaten yolsa kime sorsanız, sizi bir yere yönlendirir zaten o yüzden çok plan yapmanıza da gerek yok ;)

Teşekkürler Allah razı olsun..
Benim fazla konyada kalma şansım yok mühtemelen otelde kalkcam o yüzden önceden planlamam lazım..
ahmet_99

ahmet_99

Zindanda_Mahkum Teşekkürler Allah razı olsun..
Benim fazla konyada kalma şansım yok mühtemelen otelde kalkcam o yüzden önceden planlamam lazım..

Hmm otel konusunda da yardımcı olmak isterdim fakat gerçekten o konuda bir bilgim yok, yardımcı olamayacağım kardeşim o konuda kusura bakmayın..

Ama mevlana müzesi civarında birçok otel var, fakat fiyatları ne derece uygun olur bilemiyorum, Allah yardımcınız olsun inş şimdiden ;)
Zindanda_Mahkum

Zindanda_Mahkum

ahmet_99 Hmm otel konusunda da yardımcı olmak isterdim fakat gerçekten o konuda bir bilgim yok, yardımcı olamayacağım kardeşim o konuda kusura bakmayın..

Ama mevlana müzesi civarında birçok otel var, fakat fiyatları ne derece uygun olur bilemiyorum, Allah yardımcınız olsun inş şimdiden ;)

Otelide şansa gircem birine ilgi yardımların için teşekkürler..
KatrePare

KatrePare

Mübarek Üye · 4.014 mesaj

Zindanda_Mahkum, post: 1451361, member: 109263Biri telefonumu elimdem alsın 18 dakika konuşmuşum :D

47 dakikaya ne dersin ? :a35: Gurbet var bende gurbeet :D
KatrePare

KatrePare

DINLEYEN PISMAN OLMAZ EMINIM. OLAN BANA SOYLESIN CAPRAZ SORGUYA ALAYIM :)
kalbinur

kalbinur

Mübarek Üye · 2.602 mesaj

KatrePare, post: 1451413, member: 58484 47 dakikaya ne dersin ? :a35: Gurbet var bende gurbeet :D

gurbet olunca haklısın kardeşim:)
KatrePare

KatrePare

kalbinur, post: 1451415, member: 114406gurbet olunca haklısın kardeşim:)

Degil mi ya ? :)
Muhtazaf

Muhtazaf

Mübarek Üye · 9.744 mesaj

Acaba forumda bunlar kim bilen varmı?

Mesela bu eli sobalı olan?

Bu Yardımsever kardeşimiz?

Bu Çok Sinirli kardeşimiz?

Ya bu kardeşimiz????
Hatice-tül Kübra

Hatice-tül Kübra

Mübarek Üye · 7.329 mesaj

Zindanda_Mahkum, post: 1451361, member: 109263Biri telefonumu elimdem alsın 18 dakika konuşmuşum :D

kardeşim sen 18 dk konuşmusun şükret:)
var ya be geçen gün 40 dk konuştum :D
onun için telefondan uzak durmaya çalışıyorum:D:D:D
.................
Hatice-tül Kübra

Hatice-tül Kübra

Mübarek Üye · 7.329 mesaj

ahmet_99, post: 1451365, member: 54443Ankara'yı rahmetinden esirgemiyor yüce Rabb'im.. Elhamdülillah..

istanbuldanda esir gemiyor şükür:)
bide şu güneşi göreydik artık:)
.................
Zindanda_Mahkum

Zindanda_Mahkum

Gül Berra, post: 1451424, member: 113261kardeşim sen 18 dk konuşmusun şükret:)
var ya be geçen gün 40 dk konuştum :D
onun için telefondan uzak durmaya çalışıyorum:D:D:D

Katre kardeşimle sana rakip olamam anlaşıldı:D
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.