Yemin, kuvvet demektir. Sözün, niyetin, işi yapmak veya yapmamak arzusunun kuvvetli olduğunu gösterir. En kuvvetli şekilde söz vermek olur. Bu söz de, ancak Allahü teâlâ için verilir. Diğer yeminler günahtır. Bazıları çocuğumun ölüsünü öpeyim gibi yeminler ediyor. Bu uygun değildir. Yemin yalnız Allah adıyla yapılır. Mesela vallahi demek, Allah adıyla yemin ediyorum demektir. Sadece yemin ediyorum demek de yemin olur. O da Allah için yemin olur.
İçinden geçeni paylaş...
1.543.470 görüntülenme · 25.047 yanıt
Yemin etmek ne demektir?
Yemin, kuvvet demektir. Sözün, niyetin, işi yapmak veya yapmamak arzusunun kuvvetli olduğunu gösterir. En kuvvetli şekilde söz vermek olur. Bu söz de, ancak Allahü teâlâ için verilir. Diğer yeminler günahtır. Bazıları çocuğumun ölüsünü öpeyim gibi yeminler ediyor. Bu uygun değildir. Yemin yalnız Allah adıyla yapılır. Mesela vallahi demek, Allah adıyla yemin ediyorum demektir. Sadece yemin ediyorum demek de yemin olur. O da Allah için yemin olur.
Yasaklı Kullanıcı
✦ Mübarek Üye
- Ödül
- 36
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 2.197 mesaj
Burada Acmış oldugum konuları başka sitelerde de karşılaşmak hoş olmuş .... İlim yayılıyor. Tevliğin gelişmesine katkıda bulanan herkeze teşekkür ederim.
Şimdiye kadar hiç din hakkında nefsi yada yanlış yunluş bilgi, verdiğimi hele ki Allah adına yalan uydurdugumu gören oldu mu
Ağzımdan cıkan her sözü Münker nekir in sorabileceği soruya ve ona verebileceğim ayet hadis cevabına göre yazmaktayım.
Şimdiye kadar hiç din hakkında nefsi yada yanlış yunluş bilgi, verdiğimi hele ki Allah adına yalan uydurdugumu gören oldu mu
Ağzımdan cıkan her sözü Münker nekir in sorabileceği soruya ve ona verebileceğim ayet hadis cevabına göre yazmaktayım.
Yasaklı Kullanıcı
✦ Mübarek Üye
- Ödül
- 36
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 2.197 mesaj
Burada Acmış oldugum konuları başka sitelerde de karşılaşmak hoş olmuş .... İlim yayılıyor. Tevliğin gelişmesine katkıda bulanan herkeze teşekkür ederim.
Gülmeyenler bahçesinde bir gül ile dertleştim
Dedim nedir pürmelalin yalnızlığımı seçtin?
Dedi; bende bir gülüm, isterdim hep gülmeyi..
Gülistanda dem tutup sevmeyi sevilmeyi...
Dedim nedir pürmelalin yalnızlığımı seçtin?
Dedi; bende bir gülüm, isterdim hep gülmeyi..
Gülistanda dem tutup sevmeyi sevilmeyi...
.....
Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..
NFK
NFK
Nadas06
Karanlık sokaklara...
Nedir bu halin müptela diye soranlara;
Ne dilendim ne ilendim sadece sevdim...
.....
NFK
NFK
Nadas06Şeey şeey Kardeşim Nasılsın :a32:
Elhamdülillah iyiyim kardeşim sağolun sizi sormalı :)
.....
NFK
NFK
Nadas06Çok şükür kardeşim :)
Siz değerli kardeşlerimizi görüyoruz daha iyi oluyoruz :)
EyvALLAH kardeşim sağolun..
.....
NFK
NFK
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/71296-icinden-geceni-paylas · 29.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.