İçinden geçeni paylaş...
1.543.185 görüntülenme · 25.047 yanıt
İbrahimce duruş: Ateşin sönmesine bağlamak değil ateşin yanmasında da bilmek kurtuluşu.
İbrahimce yanış: Ateşten önce teslim olmak Rabbe. Ateşten çok yanıp tutuşmak O'na teslim olmakta.
İbrahimce diriliş: Ateşe "yanma"yı öğretmek yanmayı göze alarak. Ateşe "yandığını" hatırlatmak "serinlik ve selâmet"i bağrında göstererek.
İbrahimce okuyuş: Ateşe atanı da ateşe atılanı da ateşi de kaderin içinde okumak. "Sen attın. Sen attığında sen değilsin atan; Allah'tır atan!" dedirtmek Nemrut nefsine.
İbrahimce yöneliş: Günahsızlık değildir ateşten kurtaran; günahın ortasında "serinlik ve selam" olan rahmetten ümitlenmektir. Günahım var diye hepten yanacağını sanan da yanmamak için günahsızlığı şart koşan da "ateşin içindeki serinliği" "günahın ortasındaki rahmeti" göremez.
İbrahimce biliş: Ne günahsızlığın kurtarır seni ne günahkârlığın batırır. Aksine; günahsızlığınla övünürsen yandın; günahın mahcubiyetiyle yanarsan kurtuldun.
ALINTI
İbrahimce yanış: Ateşten önce teslim olmak Rabbe. Ateşten çok yanıp tutuşmak O'na teslim olmakta.
İbrahimce diriliş: Ateşe "yanma"yı öğretmek yanmayı göze alarak. Ateşe "yandığını" hatırlatmak "serinlik ve selâmet"i bağrında göstererek.
İbrahimce okuyuş: Ateşe atanı da ateşe atılanı da ateşi de kaderin içinde okumak. "Sen attın. Sen attığında sen değilsin atan; Allah'tır atan!" dedirtmek Nemrut nefsine.
İbrahimce yöneliş: Günahsızlık değildir ateşten kurtaran; günahın ortasında "serinlik ve selam" olan rahmetten ümitlenmektir. Günahım var diye hepten yanacağını sanan da yanmamak için günahsızlığı şart koşan da "ateşin içindeki serinliği" "günahın ortasındaki rahmeti" göremez.
İbrahimce biliş: Ne günahsızlığın kurtarır seni ne günahkârlığın batırır. Aksine; günahsızlığınla övünürsen yandın; günahın mahcubiyetiyle yanarsan kurtuldun.
ALINTI
leyla-1 🛡
Moderatör
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 6.428
- Ödül
- 163
Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 42.001 mesaj
İnsan neyle yaşar sırrı ile o sır mezara kadar gider ama maalesef bu zamanda nerde:( Bugün gerçekten hayal kırıklığına uğradım hiç beklemediğim canımda çok sevdiğim güvendiğim bir ablamızın sırrına sadık olmadığını görünce inanın ki ne kadar çok üzüldüm anlatamam.:(
Hani melekler sormuştu Rabbimize;
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
**RaNa**, post: 1385477, member: 108713çok yorgunum evimi özledim :)
herkese hayırlı geceler.......
Rabbim bu gece ettiğiniz butun duaları kabul etsin inş..
Amiinn, inşaallah.. Rabbim bizlerin ve cümle mümin kardeşlerimin dualarını kabul eylesin inşaallah..
Hayırlı Geceler Kardeşim..
İlginç Hesaplama
- Ayakkabı Numaranı 5 İLe Çarp
- Çıkan Sonuca 50 Ekle..
- Tekrar Çıkan Sonucu 20 İLe Çarp
- Çıkan Sonuca 1011 EkLe ..
- Çıkan Sonuçtan Doğum YıLını Çıkar..
- 4 HaneLi Bir Sonuç OLacak ..
- İLk 2 Numara Ayakkabı Numaran Son 2 Numara Yaşın Olacak :D(bende tuttu)
- Çıkan Sonuca 50 Ekle..
Ebu Ümame
Hadis : Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) buyurdular ki: "Ben, haklı bile olsa münakaşayı terkeden kimseye cennetin kenarında bir köşkü garanti ediyorum. Şaka bile olsa yalanı terkedene de cennetin ortasında bir köşkü, ahlakı güzel olana da cennetin en üstünde bir köşkü garanti ediyorum."
HadisNo : 5921 kutubu sitte
Hadis : Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) buyurdular ki: "Ben, haklı bile olsa münakaşayı terkeden kimseye cennetin kenarında bir köşkü garanti ediyorum. Şaka bile olsa yalanı terkedene de cennetin ortasında bir köşkü, ahlakı güzel olana da cennetin en üstünde bir köşkü garanti ediyorum."
HadisNo : 5921 kutubu sitte
Alkame şöyle demiştir; Abdullah ibn Mes'ud, döğme yapan, yüzlerindeki tüyleri yoldurtan, güzellik için ön dişlerinin aralarını yontturan ve Allah'ın yarattığını değiştiren kadınlara lanet etmişti. (Bu lanetleme Esed oğullarından Ümmü Yakub denilen kadına ulaştı.) Bunun üzerine Ümmü Yakub, Abdullah'a:
— Bu lanetleme nedir? dedi. Abdullah:
— Ben Rasulullah'ın lanet ettiği kimselere niye lanet etmeyeceğim? Hem bu Allah'ın Kitabi'nda var! dedi.
Kadın:
— Vallahi ben Mushaf'ın iki kabı arasında ne varsa okudum, fakat onu bulamadım, dedi.
Abdullah:
— Vallahi eğer sen onu gerçekte okuduysan, muhakkak onu bulmuşsundur: "O Rasul size ne verdiyse onu alın, size ne yasak ettiyse ondan da sakının" (Haşr, 7) ayetidir, dedi.
Buhari, Libas
— Bu lanetleme nedir? dedi. Abdullah:
— Ben Rasulullah'ın lanet ettiği kimselere niye lanet etmeyeceğim? Hem bu Allah'ın Kitabi'nda var! dedi.
Kadın:
— Vallahi ben Mushaf'ın iki kabı arasında ne varsa okudum, fakat onu bulamadım, dedi.
Abdullah:
— Vallahi eğer sen onu gerçekte okuduysan, muhakkak onu bulmuşsundur: "O Rasul size ne verdiyse onu alın, size ne yasak ettiyse ondan da sakının" (Haşr, 7) ayetidir, dedi.
Buhari, Libas
smyyes, post: 1385482, member: 108713İlginç Hesaplama
- Çıkan Sonuca 50 Ekle..
bende denedim dogru çikti ne diyelim matematik iste!..
Hiç şüphe yok ki doğruluk iyiliğe götürür. İyilik de cennete götürür. Kişi doğru söyleye söyleye Allah Katında sıddîk (doğru sözlü) diye yazılır. Yalancılık kötüye götürür. Kötülük de cehenneme götürür. Kişi yalan söyleye söyleye Allah Katında kezzâb (çok yalancı) diye yazılır.
(Buhârî, Edeb, 69; Müslim, Birr, 103-104)
(Buhârî, Edeb, 69; Müslim, Birr, 103-104)
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/71296-icinden-geceni-paylas · 27.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.