İnsan ilk kulaçta çok şey bildiğini zanneder. İkincisinde susmaya başlar, üçüncüsünde hiçbir şey bilmediğini anlar.
İçinden geçeni paylaş...
1.542.498 görüntülenme · 25.047 yanıt
İlim üç kulaçtır
İnsan ilk kulaçta çok şey bildiğini zanneder. İkincisinde susmaya başlar, üçüncüsünde hiçbir şey bilmediğini anlar.
Rabbimiz! Üstümüze sabır yağdır ve yürekten sana bağlı kalan kimseler olarak canımızı al.
(A'raf - 126)
(A'raf - 126)
KaLBuN_KeSiR, post: 1370642, member: 71721İlim üç kulaçtır
KaLBuN_KeSiR, post: 1370668, member: 95935Rabbimiz! Üstümüze sabır yağdır ve yürekten sana bağlı kalan kimseler olarak canımızı al.
(A'raf - 126)
ALLAH celle Celalühü razı olsun .
.....
Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..
NFK
NFK
şehadetgülü, post: 1370672, member: 102034ALLAH celle Celalühü razı olsun .
Amiinn, amiiinn, amiinnn.. Cümlemizden inşaallah.. Dua eder, dua beklerim..
Hayır dolu geceler olsun canım..
Rabbime emanetsin.. .. :H
''Bittim ya Rab! '' diyene ''Yettim kulum!'' diyen bir Allah var..
Kulun gücünün bittiği yerde Allah'ın yardımı başlar..
Allah'ın yürüttüğünü kimse durduramaz, Allah'ın durdurduğunu da kimse yürütemez..
Allah'ın yürüttüğünü kimse durduramaz, Allah'ın durdurduğunu da kimse yürütemez..
kardelele, post: 1370703, member: 50627''Bittim ya Rab! '' diyene ''Yettim kulum!'' diyen bir Allah var..
ALLAH razı olsun değerli KARDEŞİM..
'hiç olmadıgım kadar durgunum bugün ,kurumuş dallar gibi vurgunum bugün .. '
içimde garip bir hüzün var hayır olsun inşaALLAH ...
içimde garip bir hüzün var hayır olsun inşaALLAH ...
Diz çökerken dağlar bana şimdi ağlar taşlar bana hayatımda ilk defa yenik düştüm ben sana......
kalbun_kesir, post: 1370668, member: 95935[sıze=5][ı]rabbimiz! üstümüze sabır yağdır ve yürekten sana bağlı kalan kimseler olarak canımızı al.[/ı][/sıze]
[sıze=5][/sıze]
[sıze=4][ı](a'raf - 126)[/ı][/sıze]
amin amin amin...........
Allah razı olsun.selametle kal canım benim.
sabır---sabır---sabır---:)
.....
NFK
NFK
İçim'den deniz yıldızı'nın yanında olmak geçiyor hem de hiç olmadığı kadar.
Yapılır mı merve bu bana :)
Sürekli aklımdasın o kadar yani:D
Bak zaman yaklaştıkça sesi de çıkmıyor arasam mı acep.
Diye vs. vs geçiyor.
Yapılır mı merve bu bana :)
Sürekli aklımdasın o kadar yani:D
Bak zaman yaklaştıkça sesi de çıkmıyor arasam mı acep.
Diye vs. vs geçiyor.
.....
NFK
NFK
Yasaklı Kullanıcı
★ Kıdemli Üye
- Ödül
- 16
Yasaklı Kullanıcı · ★ Kıdemli Üye · 349 mesaj
Hem kendime hem sizlere küçük bir nasihat...
Rasûlullah -sallallau aleyhi ve sellem- bu konuda şöyle buyurmuştur:
(( اَلْعَيْناَنِ تَزْنِياَنِ وَزِناَهُماَ النَّظَرُ، وَالشَّفَتاَنِ تَزْنِياَنِ وَزِناَهُماَ التَّقْبِيلُ، وَالْيَداَنِ تَزْنِياَنِ وَزِناَهُماَ اللَّمْسُ، وَالرِّجْلاَنِ تَزْنِياَنِ وَزِناَهُماَ الْـمَشْيُ، وَالْفَرْجُ يُصَدِّقُ ذَلِكَ أَوْ يُكَذِّبُهُ.)) [ متفق عليه]
"Gözler zinâ eder, onların zinâsı bakmaktır. Dudaklar zinâ eder, onların zinâsı öpmektir. Eller zinâ eder, onların zinâsı dokunmaktır. Ayaklar zinâ eder, onların zinâsı (o işe) yürümektir. Ferc (uzuv) da bunu ya doğrular (tasdik eder), ya da yalanlar." (Buhârî; hadis no: 6612. Müslüm; hadis no: 2657)
Rasûlullah -sallallau aleyhi ve sellem- bu konuda şöyle buyurmuştur:
(( اَلْعَيْناَنِ تَزْنِياَنِ وَزِناَهُماَ النَّظَرُ، وَالشَّفَتاَنِ تَزْنِياَنِ وَزِناَهُماَ التَّقْبِيلُ، وَالْيَداَنِ تَزْنِياَنِ وَزِناَهُماَ اللَّمْسُ، وَالرِّجْلاَنِ تَزْنِياَنِ وَزِناَهُماَ الْـمَشْيُ، وَالْفَرْجُ يُصَدِّقُ ذَلِكَ أَوْ يُكَذِّبُهُ.)) [ متفق عليه]
"Gözler zinâ eder, onların zinâsı bakmaktır. Dudaklar zinâ eder, onların zinâsı öpmektir. Eller zinâ eder, onların zinâsı dokunmaktır. Ayaklar zinâ eder, onların zinâsı (o işe) yürümektir. Ferc (uzuv) da bunu ya doğrular (tasdik eder), ya da yalanlar." (Buhârî; hadis no: 6612. Müslüm; hadis no: 2657)
Yasaklı Kullanıcı
★ Kıdemli Üye
- Ödül
- 16
Yasaklı Kullanıcı · ★ Kıdemli Üye · 349 mesaj
Abdullah b. Mes'ud -Allah ondan râzı olsun- şöyle demiştir:
(( كُنَّا مَعَ النَّبِيِّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ شَبَابًا لَا نَجِدُ شَيْئًا، فَقَالَ لَنَا رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: يَا مَعْشَرَ الشَّبَابِ! مَنِ اسْتَطَاعَ الْبَاءَةَ فَلْيَتَزَوَّجْ؛ فَإِنَّهُ أَغَضُّ لِلْبَصَرِ، وَأَحْصَنُ لِلْفَرْجِ، وَمَنْ لَمْ يَسْتَطِعْ فَعَلَيْهِ بِالصَّوْمِ؛ فَإِنَّهُ لَهُ وِجَاءٌ.)) [رواه البخاري]
"Biz, (evlenmek için) hiçbir şey bulamayan gençler idik. Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- bize şöyle buyurdu:
- Ey gençler topluluğu! Evlenme imkânına sahip olan ve buna gücü yeten evlensin. Çünkü evlilik, (harama bakmaktan) gözü sakındırır ve (harama düşmekten) iffeti korur. Evlenmeye gücü yetmeyen ise oruç tutsun.Çünkü oruç,(harama düşmekten) bir himâyedir." (Buhârî; hadis no: 6066).
(( كُنَّا مَعَ النَّبِيِّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ شَبَابًا لَا نَجِدُ شَيْئًا، فَقَالَ لَنَا رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: يَا مَعْشَرَ الشَّبَابِ! مَنِ اسْتَطَاعَ الْبَاءَةَ فَلْيَتَزَوَّجْ؛ فَإِنَّهُ أَغَضُّ لِلْبَصَرِ، وَأَحْصَنُ لِلْفَرْجِ، وَمَنْ لَمْ يَسْتَطِعْ فَعَلَيْهِ بِالصَّوْمِ؛ فَإِنَّهُ لَهُ وِجَاءٌ.)) [رواه البخاري]
"Biz, (evlenmek için) hiçbir şey bulamayan gençler idik. Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- bize şöyle buyurdu:
- Ey gençler topluluğu! Evlenme imkânına sahip olan ve buna gücü yeten evlensin. Çünkü evlilik, (harama bakmaktan) gözü sakındırır ve (harama düşmekten) iffeti korur. Evlenmeye gücü yetmeyen ise oruç tutsun.Çünkü oruç,(harama düşmekten) bir himâyedir." (Buhârî; hadis no: 6066).
“Derdimi kimseye dökemiyorum. Bu hâlimden dolayı beni kınıyorlar. Aldırış ettiğimi sanma. Sadece üzülüyorum. Anlaşılmak gibi bir derdim de yok. Her gün onlarca yüzle karşılaşıyorum. Ne var ki o yüzler bana tanıdık gelmiyor. Hep seni arıyorum. Bağda binlerce ay yüzlü güzeller var. Güller ve misk kokulu menekşeler var... Oysa benim için Senden başkası yok.” (Hz.Mevlana)

Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/71296-icinden-geceni-paylas · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.